Tesettür giyimde kiloları saklamanın yolları nelerdir? Fazla kilolar nasıl kamufle edilir

Tesettür giyim kendi içinde birçok çizgiye ayrılan bir giyim türü olarak karşımıza çıkıyor. Kadınların sıklıkla en çok problem yaşadığı kiloları kıyafetlerde saklamanın bazı yolları bulunuyor. Peki tesettür giyim çerçevesinde fazla kilolarımızı nasıl geriye atıp daha az görünür hale getiririz. Tesettür giyimde kiloları saklamanın yolları nelerdir? Detaylar haberimizde:

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk havalarla kendini göstermeye başladı. Kış mevsiminde hareketsizlikten dolayı fazla yenen hamur işleri, yağlı kızartmalar, pastalar, tatlılar bize fazla kilo olarak geri dönüyor. Her ne kadar fazla kilolar sağlığımızla ilgili tehdit olsa da ister istemez yavaş hareketsiz yaşamdan dolayı alınıyor. Tesettür modasında birbirinden güzel ve bol olan parçalar ye alıyor. Kapalı hanımların kıyafetleri giyerken doğru şekilde kombinlendiği takdirde kolayca fazla olan kiloları saklayabilir. Özellikle büyük beden hanımların yaşadığı sıkıntılardan biri olan kiloları vücut proporsiyonuna göre seçimi yapıldığı takdirde problemli noktalar arka plana atılırken istenen noktalar göz önüne alınmış olur. İşte tesettür giyimde kiloları saklamanın yolları ve büyük beden tesettür giyim önerilerimiz ve doğru stilin ipuçları sizlerle...

Tesettürde kiloları saklamanın yolları

Tesettürde kiloları saklamanın yolları

TESETTÜR GİYİMDE KİLOLARI SAKLAMANIN YOLLARI

Moda sektöründe giymek için parçalar seçerken güzel, şık ve ince görünmenin yöntemi doğru parçaları bir araya getirmekten geçiyor. Doğru parçaların kesimi, modeli, rengi çok önemlidir. Kadınların en çok yaptığı hatalardan biri vücuduna göre doğru kesim kıyafetler yerine yanlış vücut proporsiyonuna uymayan kıyafet seçmeleridir. Kıyafet seçerken vücudun güzel yanları vurgulanırken daha az sevilen, kilolu veya deforme kısımlarının saklanması gerekiyor. Bu alınan kiloları verene kadar birazcık moda hilesi ile kolayca gizleyebilirsiniz.

Boyuna çizgiler fazla kiloları saklamakta çok etkili!

Boyuna çizgiler fazla kiloları saklar

Boyuna çizgiler fazla kiloları saklar

Çizgi kullanımı oldukça sık yapılan bir durum. Hal böyle olunca tesettür giyim de bu durumdan nasibini alıyor. Ancak çizgi kullanımında dikkat edilmesi gereken birtakım detaylar var. Boyuna çizgi bu işin kuralı hem çok daha dik, uzun hem de çok daha ince görünürsünüz.

Tek renk hayat kurtarıcı

Tek renk ile fazla kiloları kamufle edin

Tek renk ile fazla kiloları kamufle edin

Tek renk kıyafetler oldukça dikkat çeken ve adeta kurtarıcı nitelik taşır. Durum böyle olunca da özellikle elbiseler etek ceket kombinleri tek renk tercih etmekte fayda var. Hem gizlemek istediğiniz bölgeleri hem de arka plana atmak istediğiniz kiloları saklamak için tek renk giyinmek harika bir yöntem.

Wrap elbiseleri tercih edin

Wrap elbiseler tercih edin

Wrap elbiseler tercih edin

Wrap elbiseler aslında karın kısmı detayı ile bilinir, ama göbeğiniz varsa bu detay gizlemenize yardımcı olacaktır. Bu konuda emin değilseniz, bir tane deneyin. Neredeyse sihirli bir değnek gibi karın bölgenizi kamufile edecektir… Bir şal elbisede sizin için bir kum saati figürü oluşturur. Bu bir göbek ve karın gizlemek için mükemmel bir elbise.

Üst kısım giyimleriniz uzun tercih edin

Uzun bluz gibi üstler, karın ve göbek bölgesini gizlemek için harika çalışır. Neyse ki, şimdi onlardan çok şık seçenekler var. Tunikler de, burada mükemmel olabilir. Sizin karın bölgenizde bir top görünümünü yok etmek için Likralı kumaşlar harikadır. Belve karın bölgenizi daha sıkı tutarak göbeğinizin düz görünmesine yardımcı olacaktır.

Yelekler tercih edin

Yelek tercih edin

Yelek tercih edin

Vücudunuzun üst kısmı alt kısmına oranla daha geniş ise yeleklere başvurabilirsiniz. Beyaz bir gömlek üzerine lacivert renkte jilet gibi bir yelek vücudunuzu orantılayacaktır.

5-6-7 metrekarelik mutfak dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

5-6-7 metrekarelik mutfak dekorasyonu önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0