5-6-7 metrekarelik mutfak dekorasyonu önerileri

Küçük mutfakların ölçüleri çoğunlukla 5-6-7 metrekare olmaktadır. Ancak bu mutfaklar için hangi mutfak model tipleri uygulanır, dekorasyonda hangi özellikte ve tonda renkler kullanılmalıdır soruları, herkes tarafından detaylı olarak bilinmemektedir. Peki bu soruların yanıtları nedir? İşte yanıtı.

Son dönemlerde mutfaklar daha küçük, salon ve oda boyutlarıysa daha büyük tutulmaya başlandı. Küçük mutfaklar dekorasyonda 5-6-7 metrekare mutfak mantığını ortaya çıkardı. Bu mutfaklara uygulanan dekorasyon, küçük alanı daha da darlaştırmamalı ve fonksiyonel özelliklere sahip olmalıdır. Mutfağınızda aradığınız her neyse onu kolaylıkla bulmanızı ve düzenli bir ortam oluşturmanızı sağlamak için, depolamayı ön planda tutmalısınız. Kimi evlerde bu kilerlikler ile sağlanabiliyorken, oda konusunda sıkıntı yaşayan evlerde alan içerisinde bir depolama alanı oluşturulması gerekir. 5-6-7 metrekare mutfaklarda bunu sağlamak için ihtiyacınız olan mobilya ve ürün kullanmak zorundasınız. Bu konuya daha detaylı bakmak gerekirse:

5-6-7 METREKARE MUTFAKLARA UYGUN MODELLER

- İlk olarak mutfak tipinizi dikkate almanız gerekir. Bu tip mutfaklar için en ideal olanı L Tipi Mutfak modelleridir. Bu modeller sayesinde, pencere önü de dahil olmak üzere bütün bir mutfak kullanılır olur ve tezgah da birçok işlemi aynı anda yapabilme özelliğine kavuşur. Bir kısmı yemek yapmak için kullanırken diğer kısımda da diğer  işlerinizi görebilirsiniz.

- Bir diğer mutfak modeli ise Tek Sıralı Mutfak'tır. Bu modeller dar ve uzun mutfakların kurtarıcısıdır. Bu modelde mutfağın sadece bir tarafı pişirme, mutfak dolabı ve tezgah için kullanılır. Diğer kısımlardan oluşacak boşluk da depolama amacıyla kullanılabilir.

- Son model ise U Tipi'dir. Bu model büyük mutfaklar için de tercih edilmektedir. Mutfağın tamamı dolap ve tezgahlarla kaplı olur. Her ne kadar kalabalık gibi görünse de, bu sayede depolama sorunu ortadan kalkar.

Modeli seçtikten sonra dekorasyona yönelmeniz gerekir. Peki 5-6-7 metrekare mutfaklar için nasıl bir dekorasyon uygulayabilirsiniz?

5-6-7 metrekarelik mutfakların dekorasyonları için ihmal edilmemesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunları uyguladığınız taktirde mutfağını geniş, ferah ve aydınlık gösterebilirsiniz. İki önemli husus bulunmaktadır. Bunlardan biri renk diğeri ise aydınlatmadır. Mutfağınızı zengin ve gösterişli göstermek için aydınlatmanın gücünden yararlanabilirsiniz. Bunun için ışık kaynağının merkeze ve mutfak dolaplarına doğru yansımasını sağlamanız gerekir.

 

Renk konusunda ise açık tonları tercih etmeniz gerekir. Ancak sadece bu yetmez. Duvar boyasında açık renkle beraber silinebilen renkleri de kullanmanız gerekir. Böylece kullanımı kolay ve ferah bir renk dekorasyonu yapmış olursunuz. 

Doğru olan renk beyaz ve gridir. Bu renkler aynı zamanda mutfağı ferah gösterir. Rengin etkisi bu mutfaklarda özellikle U Tipi Mutfak Modelleri'nde önemlidir.

Tesettür giyimde kiloları saklamanın yolları nelerdir? Fazla kilolar nasıl kamufle edilir

İLİŞKİLİ HABER

Tesettür giyimde kiloları saklamanın yolları nelerdir? Fazla kilolar nasıl kamufle edilir
Evlenen kişi tazminat alabilir mi? Evlilik tazminatı şartları nelerdir? Tazminat hesaplama

İLİŞKİLİ HABER

Evlenen kişi tazminat alabilir mi? Evlilik tazminatı şartları nelerdir? Tazminat hesaplama
Ankara'da görülmesi gereken tarihi müzeler

İLİŞKİLİ HABER

Ankara'da görülmesi gereken tarihi müzeler

BİR YORUM YAPIN 0