İkinci el kıyafet nasıl alınır? İkinci el kıyafet alırken dikkat etmemiz gerekenler

Son yılların en popüler uygulamaları arasında ikinci el kıyafet satan mobil uygulamalar yer alıyor. Birçok kişi aldığı ve giymediği ürünleri ikinci el satışa çıkarıyor. Bazı insanlarda ise ikinci el kıyafet alırken pek çok soru işareti oluyor. Peki ikinci el kıyafetlerde pişman olmamak için nelere dikkat etmeli? Detaylar haberimizde...

Günümüzde birçok kişi kullanmadığı veya birkaç kez kullanıp sıkıldığı kıyafetlerini birçok online uygulama üzerinden satışa koyuyor. Satışa konulan kıyafetler hem değerlendirilmiş hem de uygun fiyata alıcı buluyor. Son günlerde popüler olan mobil uygulamalarda 2. el kıyafet satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Birçok kıyafeti daha uygun fiyatlara satın alacağınız uygulamalarda dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.

Bahar aylarında gardırobunuzda bulunması gereken 10 parçaİLİŞKİLİ HABERBahar aylarında gardırobunuzda bulunması gereken 10 parça

İkinci el kıyafet nasıl alınır?

İkinci el kıyafet nasıl alınır?

2.EL KIYAFET ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN DETAYLAR!

Orijinal mi yoksa replika mı?

2.el kıyafetleri satın alırken ürünün replika olup olmadığına dikkat edin. Eğer ürün orjinal yazılmışsa orjinalliğini test etmeniz gerekiyor. Çünkü replika ürünlerin üretimi ve satışı büyük ölçüde yaygınlaşmış durumda. Bu yüzden ürünün üzerinde hangi markaya ait olduğunu yazan etiket olup olmadığını, amblemini ve sembolünü incelemeyi unutmayın. 

Her açıdan fotoğrafının çekilmiş olması gerekir

Satın alacağınız ürünün kullanım değerini yitirmemiş olması gerekir. Üründe yırtık, sökük, yıpranma, koku, delik, tüylenme, leke, solma, soyulma, esneme ve fermuarda takılma vb. gibi fonksiyonel bozukluklar olup olmadığını dikkatlice inceleyin. Bunun içinde alacağınız ürünün her açıdan fotoğrafının çekilmiş olmasına dikkat edin. 

İkinci el kıyafet alırken dikkat etmemiz gerekenler

İkinci el kıyafet alırken dikkat etmemiz gerekenler

Soru sormaktan çekinmeyin

Uygulamada alacağınız ürünle ilgili aklınıza takılan her şeyi satıcıya sormaktan çekinmeyin. Çünkü bazı satıcılar ürünün sorunu olduğunu saklamaktadır. Ürünün boy, göğüs ve kalça ölçülerini sorun, bedenin size olacağından emin olun.

Satıcının puanına ve yorumlarına bakın

Uygulamalarda karşılaşacağınız satıcıları kolaylıkla puanına ve onun için yapılan yorumlara bakabilirsiniz. Bu yüzde alacağınız kıyafeti yüksek puanlı olan satıcılardan almaya özen gösterin.  Ama bazı insanlar üründe sorun olmamasına rağmen sebepsiz yere satıcıya düşük puan verebiliyor, o yüzden satıcı yorumlarını da okuyun.

Temizlenebilir olması

Kaban, mont gibi dış giyim ürünleri profesyonel temizlik gerektiği için eğer satın alacaksanız temiz ve yeni olmasına özen gösterin. Eğer kuru temizleme gerektiren mont veya kaban varsa fiyatını ona göre daha düşük almaya dikkat edin. gerektirir. Eğer kuru temizleme gibi hizmetlere vaktiniz veya maddi durumunuz yoksa satın almayı tekrar gözden geçirin.

Ürünün onarılabilir olması

Bazı ürünler yırtık veya yıpranmış olabilir. Bu yüzden her tarafının fotoğrafının çekilip çekilmediğinde bakın. Eğer çekilmemişse satıcıdan isteyin ve ürünün defolu olup olmadığını teyit edin.

2021 kahve makinesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2021 kahve makinesi modelleri ve fiyatları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0