2021 en trend sade gelinlik modelleri neler? En güzel sade gelinlik modelleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte gelinlik modellerinde moda anlayışı değişiyor. 2021 sezonunda öne çıkan gelinlik modellerinde uzun kabarık duvaklı gelinlik modelleri yerine daha sade minimalist gelinlikler daha çok tercih edilmeye başladı. Peki 2021'de en çok tercih edilen sade gelinlik modelleri neler? İşte en güzel sade gelinlik modelleri...

Covid - 19 yasaklarının kalkmasıyla birlikte düğün sezonu başladı. Bu yıl evlenecek yeni gelin adaylarının alışveriş yaparken en çok özendiği şeylerden biri gelin seçimidir. Her genç kız hayatında bir kere olacak bu özel günde çok güzel olmak ve en güzel gelinliği seçmek ister. Bu sezonda sade, düz kesim elbiselerin popülaritesi artarken, mini ve midi elbiseler de 2021’de öne çıkıyor. Ayrıca gösterişli gelinlik modelleri yerini daha sade mini duvaklı tarlatansız gelinlik modelleri daha çok beğeniliyor. Dünyaca ünlü tasarımcıların yön verdiği gelinlik modasını, onların en yeni koleksiyonlarını inceleyip, derledik. İşte detaylar:

 Minimalist gelinlik nedir? En güzel minimalist gelinlik modelleri 2021İLİŞKİLİ HABER Minimalist gelinlik nedir? En güzel minimalist gelinlik modelleri 2021

TULUM MODELLERİ VE KISA ELBİSELER DAHA POPÜLER

Gelinlik modellerinde yıllardır tercih edilen kabarık uzun duvaklı gelinlikler yerini  daha sade daha düz kesimlere bıraktı. Düğün yapmak istemeyen çiftlerin nikah için tercih ettikleri gelinlikler daha çok minimalist modeller oluyor. Aynı zamanda bu sene farklı olarak tulum modelleri vitrinlerde yerini aldı. Farklı ve tarz görünmek isteyen gelin adayları mini elbiseler ve tulum modellerini tercih ediyor. 

Gelinlik modelleri değişirken buna saç modelleri ve makyajda değişim göstererek daha uyumlu hale geliyor.  Aksesuar olarak, pandemi öncesinde çok tercih edilen uzun dantel süslemeli duvaklar ve taçlar yerine zarif saç bantları ve kısa duvakları tercih ediyorlar.

STRAPLEZ VE KABARIK FORMDAN UZAKLAŞILIYOR

Pandemi sebebiyle olan kişi kısıtlaması, haliyle düğün konseptlerini de çok etkiledi.

Gelinler bu yaz oldukça sade, uçuşan, gelinlik hissinden uzak, düz kumaşlarla tasarlanan gelinlikleri tercih edecek.

İpek şifonlar, ipek krepler, taşlanmış ipekler ve yumuşak dokulu Fransız dantelleri sıkça kullanılacak. Modeller ise straplez ve kabarık formlardan uzaklaşacak. Dökümlü, uçuşan, biraz romantik hisler ön planda olacak.

 Ayakkabılarda dış mekan sebebiyle rahatlık ön planda olacak. Mücevherler sadeleşecek. Duvak yerine saç aksesuarları ve doğal saç tasarımları tercih edilecek.

Gösterişli tasarımlar yeni nesile hitap etmediği gibi düğünlerinde daha küçük akraba ve yakın arkadaşlarla birlikte yapıldığı için daha sade kıyafetler tercih ediliyor. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0