Vücut tipine göre abiye nasıl seçilir? Abiye seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

Düğün sezonun açılmasıyla birlikte abiye satın alma telaşı başladı. Tam da mevsimiz olan düğün törenlerinde çok güzel görünmek isteyen bayanların abiye seçerken vücut tipine göre abiye seçmesi gerekiyor. Peki abiye nasıl seçilir, abiye seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için sıraladık. İşte yanıtlar...

Abiye elbiseler özel günlerde şık olmak isteyen kadınlar tarafından tercih edilen kıyafetlerdir. Düğün, mezuniyet, nişan gibi yakınlarınızla geçireceğiniz unutulmayacak anlarda unutulmaz ve şık olmak için abiye seçimini doğru yapmak gerekiyor. Her vücut tipine uyumlu olmayan kumaş türleri ve abiye modelleri bulunuyor. Bu yüzden bu konuda vücudunuzu çok iyi tanımanız gerekiyor. Ve vücudunuza hangi kesim abiyenin yakıştığını anlayıp ona göre seçiminizi yapmanız gerekiyor. Gerek vücudunuzun şekli gerek yaş aralığınız gerek renk tercihinizle ya da aksesuar seçimlerinizle muhteşem bir uyum yakalaması gerekiyor. Giydiğiniz abiye aynı zamanda katılacağınız düğünün konseptine de uygun olması gerekiyor. İşte abiye seçinde işinize yarayacak bazı ipuçları...

En güzel abiye modelleri 2021 | 2021 En şık abiye elbise modelleri İLİŞKİLİ HABEREn güzel abiye modelleri 2021 | 2021 En şık abiye elbise modelleri

ABİYE SEÇİMİNDE RENK ÇOK ÖNEMLİ

Abiye seçiminde dikkat etmeniz gereken püf noktası ten renginizle uyumlu bir abiye seçimi yapmanız gerektiğidir. Aynı zamanda saç renginizle uyumlu olmasına dikkat edin.  Her ne kadar siyah abiyeler şık görünüm sağlasa da, doğru renk seçimi ile tüm gözler sizin üzerinizde olabilir.

abiye nasıl seçilir

abiye nasıl seçilir

VÜCUT TİPİNE GÖRE ABİYE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Günlük hayatta giydiğiniz bütün kıyafetler için önemli olan bu seçenek sizi daha alımlı ve güzel gösterecektir. Burada vücudunuza yakışacak olan kesimleri bilmeniz gerekiyor. Örneğin elma tipi vücudu bulunan bir hanımın balık kesimi bir abiye tercih etmesi yanlıştır. 

abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları

abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları

ABİYE MODELİNİ MEKANA GÖRE SEÇİN

Düğüne davet edildiniz ve kır düğünü açık bir mekanda yapılıyor. Sizde buna göre kıyafet seçimini yapmanız gerekiyor. Kır konseptli bir düğüne çok ağır dar ve rahat olmayan bir kıyafetle giderseniz düğün eğlencesi yerini sıkıcı bir ortama bırakır. Eğer düğün konsepti şık ve bir otel veya salondaysa o zaman daha ağır ve şık şeyleri tercih edebilirsiniz. 

en şık abiye modelleri

en şık abiye modelleri

 ABİYE SEÇİMİNDE BOY VE BEDENE DİKKAT EDİLMELİ

Satın almak istediğiniz abiyenin herhangi bir yerinde potluk falan olursa mutlaka tadilata yapmanız gerekir. Aksi halde kıyafet üzerinizde kötü görünmesine sebep olur. Ayrıca abiye boyunuza göre uzunsa ayakkabıya göre ayarlayıp mutlaka boyunu kestirmeyi unutmayın. 

vücut tipine göre abiye seçimi nasıl yapılır

vücut tipine göre abiye seçimi nasıl yapılır

ABİYEYİ TAMAMLAYACAK AKSESUAR SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Abiyeler için en uygun çanta modeli, el çantası (clutch) olan modeldir. Satın aldığınız abiye çok pullu ve gösterişliyse, çantanız daha sade seçmelisiniz. Aynı şekilde gösterişli bir abiyede takılar da sade olmalı. Minimal takılar son derece şık görünmenizi sağlayabilir.

Topuz süngeri nedir ve nasıl kullanılır? Topuz süngeri ile topuz yapma rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Topuz süngeri nedir ve nasıl kullanılır? Topuz süngeri ile topuz yapma rehberi
Aşkın Tarifi dizisi nerede çekiliyor? Aşkın tarifi dizisi çekim yerleri nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Aşkın Tarifi dizisi nerede çekiliyor? Aşkın tarifi dizisi çekim yerleri nerelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0