Kot pantolon nasıl seçilir? Zayıf ve ince gösteren kot pantolon modelleri

Sezonun hiç değişmeyen modası aynı zamanda her kadının gardırobunda olması gereken kot pantolonlar günün her saatine yakışıyor. Kadınlar için bedenleri için en doğru jean pantolonu bulmak sanılandan daha zordur. İşte şimdi öğreneceğiniz taktik sayesinde vücudunuza en güzel olacak jean pantolonu bulacaksınız...

90’lı yılların başından beri, kalçalardaki kotlar belden yukarı doğru yükselmiştir ve bir süre orada kalacak. Sonuçta, yüksek belli kot pantolonlar her zaman güzel görünür ve mükemmel bir şekilde kombinlenebilir. Eğer vücut katlarınız yapılıysa kaçınmanız gereken pantolon tipi ise kesinlikle renkli, desenli pantolonlar ve havuç modeller. Renkli ve desenli pantolonlar dikkati alt bölgenizde toplar. Bunun yerine koyu renk pantolonunuzun üzerine renkli ve desenli bluz, gömlek ya da tişörtler tercih edebilirsiniz. Her tarza uyum sağlayan kot pantolon alırken çoğu zaman aradığımızı bulmakta biraz zorluk çekiyoruz. Binlerce çeşit model içinden istediğimizi bulabilmek gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor. Tüm bu karışıklığı çözmek adına biz de sizin için bir kot pantolon rehberi hazırlamaya karar verdik. 

Siyahlardaki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Kumaş boyası nedir? Kumaş boyası kullanımıİLİŞKİLİ HABERSiyahlardaki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Kumaş boyası nedir? Kumaş boyası kullanımı

Kot pantolon modelleri şu şekildedir;

  • Skinny: Birçok markada Skinny jeans ismini duyabilirsiniz. Kısaca dar kot pantolon diyebiliriz. Belden dar olan ve bileklere geldikçe iyice daralan kot pantolon modelleri arasında başı çekiyor.
  • Slim: Skinny’e göre bol kalan ama yine de dar olarak bilinen kot pantolon modelleri, Slim olarak biliniyor. Çok fazla sıkmasa da, dar görünüm elde etmeniz için birebir.
  • Straight: Bel kısmından paça kısmına kadar bolluk oranı aynıdır. Yani bildiğimiz, eskiden beri giydiğimiz düz kot pantolon modelleri aslında Straight olarak isimlendiriliyor.
  • Relaxed: Bildiğimiz bol baldır ve bol paça pantolonlara verilen isimdir.

Oduncu gömlekler nasıl kombinlenir? Yeni trend oduncu gömleklerİLİŞKİLİ HABEROduncu gömlekler nasıl kombinlenir? Yeni trend oduncu gömlekler

YÜKSEL BEL PANTOLON SEÇENEKLERİ

Paça genişliği tercih edildikten sonra son olarak bel yüksekliğine karar vermeniz gerekiyor. Burada da bel yüksekliğine göre 4 farklı tip listeleyebiliriz.

  • High rise (yüksek bel şeklinde olup; 80’li yıllarda en çok tercih edilen bel yüksekliği olarak bilinir) 
  • Mid rise (orta yükseklikte bel; Etiketlerin açıklama kısmında mid rise / medium rise olarak belirtilen modeldir) 
  • Low rise (düşük bel; bu tip pantolonlar oldukça düşük bele sahip)
  • Low crotch (ağ kısmı sarkık bel pantolon çeşiti; bel yüksekliği “low rise” ile aynı hizada ve aynı zamanda ağ kısmı da aşağıdadır, belinizden düşecekmiş gibi görünen bir kesim.) 

PEKİ KOT PANTOLON NASIL SEÇİLİR?

Doğru bedeni seçmek için kotun ucunu belinize, bel hizasını ise boynunuza tutun. Ve bel kısmını, boynunuza fotoğraftaki gibi sarın. Belin uçları kolayca birbirine değiyorsa, bu sizin bedeninizdir. Bu arada unutmadan; bazı durumlarda bel uçlarının birbirine tamamen değmesi gerekmez. Kolayca boynunuzu sarması yeterlidir.

Şimdi de mükemmel bel genişliğini bulmaya çalışalım. Yumruğunuzu sıkın ve fotoğraftaki gibi kotun beline kolunuzu geçirin. Kolunuzu beliniz gibi düşünebilirsiniz. Eğer sıkıyorsa kot da sıkıyordur, eğer bolsa kot da boldur. Yani tam oturmalıdır! Not: Bu yöntem yüksel belli pantolon ve kotlar için geçerli değildir.

Şimdi de bacak uzunluğunu kontrol edelim. Kotun uçlarından tutun ve kollarınızı sonuna kadar açın. Eğer kot ortası, tam olarak çenenizin altındaysa yani boynunuzun seviyesindeyse bu iş tamamdır.

2021 En iyi kombi markası modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2021 En iyi kombi markası modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0