Siyahlardaki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Kumaş boyası nedir? Kumaş boyası kullanımı

Eskimiş ya da solmuş kıyafetlerinizi atmak yerine kumaş boyasıyla boyayabilirsiniz. Evde kolayca boyayabileceğiniz kıyafetleri eskisinden daha yeni bir görünüme kavuşturmak mümkün. Kumaş boyarken en dikkatli olunması gereken nokta, boyanmak istenen kumaşın özelliğidir. Peki kumaş boyası nedir, kumaş boyası nasıl kullanılır? Kumaş boyası lekesi nasıl çıkar? İşte cevaplar:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Evde çok sevdiğiniz eşya ve kıyafetleri eski görünümüne kavuşturmak için kumaş boyasıyla boyayabilirsiniz. Buna rengi solan perde ve masa örtüsü, yastık kılıfları da dahildir. Kumaş boyalarının son zamanlarda tercih edilmesinin sebebi, eskiyen ya da güneşe maruz kalarak rengi solmuş kıyafetleri boyamak ve geri dönüşüme kazandırmaktır. Kumaş boyasını geri dönüşüm projelerinde de kullanarak değerlendirebilirsiniz. Kumaş boyama işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanılacak kumaşın nasıl bir özelliğe sahip olduğudur. Kumaş boyası sprey, toz ya da sıvı formlarında satın alabilmeniz mümkündür. Eğer alerjileriniz varsa organik kumaş boyası da tercih edebilirsiniz. Boyayı kullandıktan sonra ürünleriniz en az eskisi kadar parlak, yeni ve göz alıcı görünecektir. Kumaş boyaları hemen hemen her tür kumaş üzerinde kullanılabilmektedir. Bu sebeple geniş bir kullanım alanına sahip olduğu söylenebilir. İşte evde kumaş boya kullanımına dair tüm merak ettikleriniz haberimizin içeriğinde bulabilirisiniz.

KUMAŞ BOYASI NEDİR?

Kumaş boyası birçok kumaş çeşidinin rengini değiştirmeye hatta rengi solan kumaşların canlanmasını sağlayan boyalardır. Ayrıca kumaş boyaları okullarda çocuklar için aktivite olarak kullanılıyor.

Hangi kumaşlar boyanır

Hangi kumaşlar boyanır

HANGİ KUMAŞLAR BOYANIR?

Kumaş boyasını her kumaş türünde kullanılmaz. Desenli, ipek, saten, tafta ve tafta benzeri kumaşları boyaması uygun değildir.

Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?İLİŞKİLİ HABERKoyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?

Kumaş boyası nedir

Kumaş boyası nedir

Kumaş boyasıyla boyadığınız desenliyse desenlerinin kaybolmasına ve bozulmasına sebep olabilir. Onun dışında geri kalan tüm kumaş çeşitlerinde kumaş boyayı kullanabilirsiniz.

Kumaş boyası nerede satılır

Kumaş boyası nerede satılır

KUMAŞ BOYASI NEREDE SATILIR?

Kumaş boyası satın almak isterseniz aktarlara uğrayıp satın alabiliri ya da internetten sipariş verebilirsiniz. Kumaş boyası satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey boyanın kaliteli olup olmadığı ve markasıdır. Eğer aldığınız boya kalitesiz ise kumaş boyama işlemi su ile temas halinde çabucak akabilir. Kumaş boyalarını çeşitli yerlerden alabileceğiniz gibi dilediğiniz renk ve tonları satın alma imkanı da yakalayabilirsiniz. Ancak toz boyaların yanı sıra renk sabitleyici alarak boyanın kumaşta kalıcılığını arttırmanız gerekir.

Kumaş boyası nasıl kullanılır

Kumaş boyası nasıl kullanılır

KUMAŞ BOYASI NASIL KULLANILIR?

Kumaş boyama işlemine başlamadan önce hangi kıyafeti boyamaya karar vermeniz gerekir. Karar verdikten sonra kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Bunlar kumaş boyası, 2 adet kova ya da çamaşır makinesidir. Bunların içinden dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Evde kullanmadığınız bir tencerede de boyama yapabilirsiniz ama biraz zor ve zahmetli olabilir. Eğer pratik bir yöntem arıyorsanız çamaşır makinesi ile kumaş boyama işlemini deneyebilirsiniz. 

Dylon kumaş boyası

Dylon kumaş boyası

Çamaşır makinesinde kumaş boyama tekniği uygulamak için;

  • Bir bardağın içine ya da bir kabın içine satın aldığınız bir paket toz kumaş boyasını dökün.
  • Döktükten sonra içine de bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ve içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
  • 1 yemek kaşığı kadar sirkeyi de ekleyin.
  • Bardağın tamamına bir parmak kalana kadar kaynar şekilde olan sıcak su döküp iyice karıştırın.
  • Diğer bir yanda boyamak istediğiniz kıyafeti çamaşır makinesinde  15 dakika gibi kısa bir programda durulama ayarına alıp çalıştırın. Bu sayede kıyafet ıslanmış olacaktır. Çünkü boyama işleminden önce giysiyi ıslatmanız gerekecektir.

Çamaşır makinesinde kumaş boyama

Çamaşır makinesinde kumaş boyama

  • Pantolonu makineden çıkartmadan üzerine direk siyah hazırladığınız boya karışımını rastgele olacak şekilde dökün. Ardından sabitleyici de çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne ekleyin.
  • Ekledikten sonra çamaşır makinenin programını en yüksek dereceye getirmeniz gerekiyor. Burada en önemli ve dikkat etmeniz gereken püf noktası 90-80 derece gibi en yüksek dereceyi seçmeniz gerektiğidir.

siyah kıyafetlerdeki çamaşır suyu nasıl çıkartılır

siyah kıyafetlerdeki çamaşır suyu nasıl çıkartılır

  • Ayrıca kıyafete sıkma yapmayın eğer varsa ayarı ayarlayın yoksa da en düşük sıkma programına alabilirsiniz. Bütün ayarlamaları yaptıktan sonra makineyi çalıştırın.
  • Program bittikten sonra dikkatli bir şekilde asın ve kurutun.

giysilere bulaşan çamaşır suyu nasıl yok edilir

giysilere bulaşan çamaşır suyu nasıl yok edilir

  • Makinenizin kenarlarında olan siyahlıkları kaybetmek için, boyama yaptıktan sonra çamaşır makinenizi bir tur boş bir şekilde ve deterjan gözüne çamaşır suyu dökerek çalıştırın. Herhangi bir sorun olmayacaktır.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0