Kaban nedir? Palto ve kaban arasındaki farklar nelerdir?

Soğuk havalarda hepimizin aklına ilk gelen kabanlar yeni sezonda yerini paltoya bıraktı. Peki, kaban nedir? Palto ve kaban arasındaki fark nedir? İşte sık sık karıştırılan kaban ve palto arasındaki fark…

Suni kürk, kaşe ve pamuk gibi kumaşlardan dikilen, genellikle kış mevsimlerinde giyilen üst giysilerine kaban denir. Önceleri sadece beyaz, gri ve siyah gibi standart renklerde imal edilen kabanlar günümüzde birçok farklı renge ve desene ev sahipliği yapıyor.  Kaban, palto yerine giyilen, kalçaya kadar örten üst giysisi. Kullanımı ülkelerin soğuk gün sayıları ile paralellik gösterebilmektedir. Sıcak tutması amacıyla veya moda için üst vücuda giyilen bir giysidir. Genellikle uzun kollu, düğmeler vasıtasıyla kapanabilen, fermuarlı çeşitleri bulunmaktadır. Diğer çeşitlerinin özellikleri arasında yaka, omuz askısı bulunabilir.

En güzel kapitone mont modelleri 2022İLİŞKİLİ HABEREn güzel kapitone mont modelleri 2022

Özellikle soğuk mevsimde bir gardıropta en önemli giysilerden biridir. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıcaklık veya moda için giyilirler.

PEKİ KABAN VE PALTO ARASINDAKİ FARK NEDİR?

  • Manto mu palto mu, nedir bu mantoyla palto arasındaki fark diyorsanız hemen cevap verelim; manto kadınlar, palto erkekler içindir.
  • - Kaban, palto ve mont birbirleriyle aynı görünse de belli başlı özellikleri farklıdır.
  • - Paltolar kabanlara göre daha uzundur ve dizlere kadar uzanır.
  • - Montlar sadece kışın giyilirken kabanlar sonbahar mevsiminde de giyilebilir. 
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0