Bvlgari'nin tarihi nereden geliyor? Bvlgari kolye ne demek? Bulgari kolye modelleri

1960′lı yıllarda İtalyan kuyumculuğu ve mücevherciliği gelişerek Fransız etkisinden kurtulmayı başaran Bvlgari markasına ait kolyeler oldukça revaçta. Kadınların dikkatini çeken Bvlgari kolye modellerini ve anlamını sizlerle paylaşıyoruz.

Bvlgari markasının kurucusu 1857 doğumlu, Yunanlı Sotirio Boulgaris’dir. Yunan seyyar gümüşçülüğünden kalma bilinen tek varis olan Sotirio, Yunanistan’da yaşanan eşkiyalık ve şiddet olaylarından kaçarak ailesiyle Corfu’ya yerleşmiş. 1870’lerin sonunda burada kendilerine bir dükkân açıp ve Bvlgari’nin marka öyküsünün filizleri de böylelikle atılmış. Corfu’da ailesiyle birlikte hayatını sürdüren Bvlgari’nin kurucusu genç metal işçisi Sotirio Boulgaris, 1880’lerde kendi yolunu çizmeye karar vermiş ve Roma’ya taşınmıştır. 

Bu dükkanda;

  • Gümüş tokalar
  • Kemerler
  • Yüzükler
  • Bileklikler
  • Kolyeler
  • Sofra takımları
  • Antikalara kadar bir çok ürün satışa sunulmuştur.

Bvlgari’ nin yeşil ve sıcak pembe tonları oldukça güzel elmaslar arasında yer alıyor. Günümüzde çok popüler olan ve satış rekorlarıyla adını sıkça duyuran Bvlgari markasına ait olan kolyesi karat ağırlığına bakıldığında oldukça fazla olan ve dünyanın 4. En büyük spinelini açığa çıkaran ımperial spinel kolyesi 131, 24 karanlıktır.

ımperial spinel kolyesi

ımperial spinel kolyesi

Lal yaşından yapılmıştır. Tajikista’da yer alan yoğun ve feminen cesur bir renk tonudur. 

BULGARİ SEMBOLLERİ NELERDİR?

Çoğunlukla sembolleri çizgiler ve büyük mücevherler koleksiyonlarının temelini oluşturuyor. Kolezyumun görüntüsü eski bir amfi tiyatronun planı gibi bir şekilli vardır. Taşları oldukça güzeldir. Taşları beyaz kireçtaşından letonlar yardımı ile bir arada tutulan taşlar, tarihi yerleri renkli elmas taşlarına işleyerek güzel bir görünün veriyor.

BULGARİ KOLYE MODELLERİ

  • Bulgari Divas 'Dream Bellezza Kolye - beyaz altın, 6 fantezi şekilli akuamarin (13.90 ct), 6 fantezi şekilli ametist (5.54 ct), 51 devetüyü üst kesim safir (3.53 ct), 9 parlak yuvarlak kesim pırlanta ve elmas pavé

  • Bulgari Divas'ın Rüyası Gioco e Vanità Kolye - beyaz altın, 16 yuvarlak safir boncuk (43.40 ct), 13 yuvarlak zümrüt boncuk (20.20 ct), zümrüt (0.69 ct), safir (9.04 ct), yuvarlak parlak kesim pırlanta ve pavé pırlanta

  • Bulgari Divas 'Dream Eleganza - beyaz altın, 1 yuvarlak parlak kesim Sri Lanka safir (11.17 ct), 13 yuvarlak safir boncuk (25.85 ct), 13 yuvarlak zümrüt boncuk (34.10 ct), 8 parlak kesim elmas, pavé elmas.
Arabanızın lastiğine sıkıştırılmış pet şişe görürseniz dikkat! Hemen polisi arayın, çünkü...

İLİŞKİLİ HABER

Arabanızın lastiğine sıkıştırılmış pet şişe görürseniz dikkat! Hemen polisi arayın, çünkü...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

patates adam 2 yıl önce

Çok güzel