İngiliz Kraliyet ailesinin bilinmeyen moda kuralları

Önceki gün Londra Köprüsü yıkıldı koduyla İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölüm haberi tüm dünyaya duyuruldu. 70 yıllık taht sahibi 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Kraliyet ailesiyle ilgili meraklar arttı. Biz de bu yüzden Kraliyet ailesinin moda kurallarını ele aldık. Özellikle Kraliçe Elizabeth'in renkli ceketi ve şapkası, Kraliyet ailesinin moda kurallarını merak ettiriyor. İşte tüm merak edilenler...

70 yıllık taht sahibi II. Elizabeth'i kaybeden Kraliyet ailesi hakkında merak edilenler arasında modaya bakış açıları da oldu. Özellikle ölümüyle Kraliyet ailesini ve halkını sarsan Kraliçe Elizabeth'in genellikle unutulmaz renkli ceket, uyumlu şapka ve eldivenleri moda gündeminde yer almaya devam ediyor. Daha önce Kraliyet ailesinin resmi kıyafetleri dışında moda ikonlarına taş çıkartacak tercihlerinde hangi markalarla giyindiklerini ele almıştık. Bu haberimizde de İngiliz Kraliyet ailesinin moda kurallarını araştırdık. Bu ailede her şeyin kuralı olduğu gibi giyinmenin ve takınmanın da kuralları var. Kullanılan taçların kimlerin takması gerektiğine karar veren Kraliyet ailesi, hangi renklerle sarayın yeşilliklerinde dolaşılmalı veya hangi alt ve üst grupların kullanılmasının yanı sıra aksesuarlara kadar modada kendilerine has stilleri var.

KRALİYET AİLESİNİN MODA KURALLARI

Taç giymek sadece evliler için izin verilir

Taç giymek sadece evliler için izin verilir

Kraliyet ailesinin modaya bakışı! KraliçeİLİŞKİLİ HABERKraliyet ailesinin modaya bakışı! Kraliçe'nin alışveriş yapmayı sevdiği markalar

  • Taç giymek sadece evliler için izin verilir;

Kraliyet ailesinde taç giymek yalnızca masumiyetin sembolü olarak kabul edildiği için yalnızca evlilerin takmasına izin verilir. Geçmişten gelen ataları sembolize eden taçlar geleneksel kural olarak kabul görüyor. Örneğin, Meghan Markle düğün gününe kadar taç giymedi.

Siyah minimumda tutulmalıdır

Siyah minimumda tutulmalıdır

İngiliz Kraliyet AilesiİLİŞKİLİ HABERİngiliz Kraliyet Ailesi'nin bilinmeyen kuralları! Kraliçe Elizabeth'in bilinmeyen sırları

  • Siyah minimumda tutulmalıdır;

Kraliyet ailesinde yas olmadıkça siyah kıyafetler tercih edilmiyor. Öte yandan seyahat ederken tüm kraliyet üyeleri, uzaktayken bir ailesi üyesinin ölmesi durumunda ekstra tamamen siyah kombinasyonu pozisyonunu almalıdır. Bunun dışında Kraliyet ailesinde siyah giymek uygun görülmez. Kıyafetler her zaman şık ve kişiye özel tasarlanır. Bu da İngiliz Kraliyet ailesine ait moda kurallarından biridir.

Kraliçenin parlak renkler giymesi gerekiyor

Kraliçenin parlak renkler giymesi gerekiyor

Kraliyet ailesinin modaya bakışı! KraliçeİLİŞKİLİ HABERKraliyet ailesinin modaya bakışı! Kraliçe'nin alışveriş yapmayı sevdiği markalar

  • Kraliçenin parlak renkler giymesi gerekiyor;

Kraliçe Elizabeth, tırnaklarının aksine kalabalık içinde öne çıkmak için her zaman kıyafet tercihlerini renkli ve parlak parçalarla tercih ederdi.

Palto ve ceketler her zaman giyilir, elde taşınmaz

Palto ve ceketler her zaman giyilir, elde taşınmaz

  • Palto ve ceketler her zaman giyilir, elde taşınmaz;

Kraliyet ailesinin bir başka moda kuralı ise palto ve ceketlerin hiçbir zaman elde taşınmaması gerektiğidir. Sıcak veya soğuk olsun palto ve ceketler mutlaka giyilmiş olması gerekir.

Ayakkabılar temiz ve düzenli olmalıdır

Ayakkabılar temiz ve düzenli olmalıdır

  • Ayakkabılar temiz ve düzenli olmalıdır;

Kraliyet ailesinin üyesi olmak demek ayakkabı ve diğer kullanılan aksesuarların da temiz ve bakımlı olması demektir. Kraliyet ailesinde ayakkabı bakımı o kadar önemlidir ki bazı haberlerde Prens Charles'ın ayakkabı bağcıklarının ütülemeyi tercih ettiğini bildirilir.

Çorap her zaman giyilmelidir

Çorap her zaman giyilmelidir

  • Çorap her zaman giyilmelidir;

Kraliyet üyeleri giydikleri elbisenin altına mutlaka çorap da giymelidir. Ancak bu kural biraz esnemiş olmalı ki Megan Markle ve Kate Middleton son zamanlarda elbiselerin altına çorap giyinmemeyi tercih ediyorlar.

Eldiven takılmalıdır

Eldiven takılmalıdır

  • Eldiven takılmalıdır;

Kraliyet ailesinde özellikle Kraliçe'nin güvenlik amaçlı eldiven takması uygun görülmüştür. Kraliyet eldiven üreticisinin neredeyse her zaman siyah veya beyaz olduğunu ve pamuk ve naylondan yapıldığını söylediği aksesuar, mikropların yayılmasını önlüyor.

  • Kraliyette etek boyu önemli;

Kraliyet üyesi olan her kadın etek ucu ve dekoltelerini kontrol etmek zorundadır. Dekolte olmamalı ve etek ucu dizin üst kısmına yakın olmalıdır.

Denim giyinmek yasak değil ancak sık sık tercih edilmemelidir

Denim giyinmek yasak değil ancak sık sık tercih edilmemelidir

  • Denim giyinmek yasak değil ancak sık sık tercih edilmemelidir;

Bazı geziler için daha rahat olmayı sağlayan denim kıyafetler Kraliyet ailesinde yalnızca özel yaşamlarda tercih ediliyor. Ailedeki kadınlar pantolon, hırka ve blazerlere yönelirken, erkekler polo veya düğmeli gömlekler ve haki pantolonlar giyiyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0