Tesettür giyim tercihlerine göre hangi kuşaksın?

Giyim tercihleriniz biyolojik yaşınızdan çok kendinizi hangi yaşta hissettiğinizi gösterir. 1965-1980 yılları arasında doğanlar X Kuşağı, 1980-2000 yılları arası doğanlar Y Kuşağı, 2000 yılı ve sonrasında doğanlar Z Kuşağı olarak adlandırılırken sen hangi kuşağa göre giymeyi tercih ediyorsun? Bu içeriğimizde, X-Y ve Z kuşağının giyim tercihlerini mercek altına aldık. işte giyim tercihlerine göre kuşaklar...

Her kuşağında döneminde moda sektörü değişkenlik gösterirken günümüze yansıttıkları geçmişin izlerini de taşıyor. Çoğu zaman gözler önüne serdiği akılalmaz tasarımlarında nostalji dokuları günümüze uyarlı modernize ediyor. Dolayısıyla giydiğimiz bir kıyafette kuşaklar arası yolculuk yapabiliriz. Aynanın karşısına geçtiğimizde bazen ruh halimize göre X kuşağıyken bir anda Z gençliğiyle karşı karşıya kalabiliriz. Ya da iki kuşaktan da kocaman birkaç yılın izlerini almış Y kuşağının gönlü X ve Z arasında kalabilir. Moda dünyası yalnızca renkleri ve ürünlerin tasarımlarıyla değil, tercihlerimizi ve nasıl hissettiğimizi gözler önüne sermeyle de ilgileniyor. Influencer Rabia Özkan, Sena Sever ve Hülya Aslan da tanıttıkları kombinlerle aslında kuşakların giyim tercihlerini gözler önüne seriyor. Biz de bu yüzden X-Y ve Z kuşaklarının giyim tercihlerini gözlemledik. İşte X-Y ve Z kuşaklarının giyim tercihleri...

X-Y VE Z GİYİM TERCİHLERİ! SEN HANGİ KUŞAKŞIN?

Renkli, sportif ve biraz umursamaz tavır: Z kuşağı;

Sena Sever

Sena Sever

Hayat felsefesine özgürlüğü endeksleyen Z kuşağı, giyim tercihlerinde hem kişiliğini hem de bulunduğu dönemi net bir şekilde yansıtıyor. Uyumun olmasını umursamayan rahat ve salaş olmayı seven 20'li yaşların tesettürlü gençleri, karşımıza bazen simsiyah bazen de rengarenk çıkabilir. Bunun yanı sıra günümüzün ikonik trednlerini de takip etmekten uzak durmayan Z kuşağı gençleri, her daim özgür ve enerji dolu...

Giyim tarzlarına göre moda akımları!İLİŞKİLİ HABERGiyim tarzlarına göre moda akımları!

O halde bu parçalardan en az 5 tanesi sizin gardırobunuzda varsa tam bir Z kuşağısınız demektir: Pamuk ve penye şalların her rengi, bol paça jean, beyazından siyahına en canlısından desenlisine oversize gömlekler, denim jile, salopet ya da tulum, şirin yakalı tunikler, eşofman takımları, sneaker ya da Converse tarzı ayakkabılar.

Trend, şık ve modern tercihler: Y kuşağı;

Rabia Özkan

Rabia Özkan

İki kuşağın arasında kalan Y kuşağı biraz daha olgunlaşan havasıyla vermek istediği mesaj Z kuşağına göre biraz daha farklı. Tabi bunda okuldan döneminden çalışma hayatına geçişin etkisi de var. Daha güçlü, hayatın içinden, ayaklarının üzerinde durabilen bir tavır sergiler. Bu sebeple her ne kadar rahat parçalar giymeyi tercih etse de şık ve modern görünmekten geri durmaz.

Sayacağımız bu parçaları Y kuşağını yansıtmaya yetiyor:

Birden fazla blazer ceket, pantolon – ceket takımları, bol yüksek belli krep pantolon, beyaz oversize gömlek, diz altı trençkot, A kesim gömlek elbise, pileli etek, orta boy topuklu stiletto, laofer, kalın tabanlı sneaker, el çantası, ipeksi görünen şal.

Kendini bilen, minimalist, ve rahat terihler: X kuşağı;

Hülya Aslan

Hülya Aslan

Güçlü ve kendini bilen duruşuyla uçuk kaçık olmaktan kaçınan, her zaman minimalist görünüm takınan X kuşağının tesettürlü kadınları, ara ara yazlık ya da parlak renklerle gönül eğlendirebilirler. Ancak genellikle siyah, bej, beyaz gibi otoritesi yüksek tonlarla hayatı benimserler. Trendleri eskisi gibi takip etmeden demode olmayı da asla tercih etmeyen X kuşaı kadınları şık olmayı istediği kadar rahatlığı da hayatlarının odak noktasına koyar.

X kuşağını yansıtan en iyi parçaları da şu şekilde belirledik:

Maksi boy trençkot, giy – çık pardösü, oversize çiçek desenli elbise, bol pantolon tunik takımı, siyah kloş etek, ekoseli etek/ceket, geniş kalıp penye elbise, siyah takım elbise, krep tunik, stiletto, makosen, babet, el çantası, büyük gözlük, desenli eşarp ve şal.

Sırtta sivilce neden çıkar? Sırttaki sivilceler nasıl geçer? En doğal yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Sırtta sivilce neden çıkar? Sırttaki sivilceler nasıl geçer? En doğal yöntem

BİR YORUM YAPIN 4

Bilal 1 yıl önce

Bunlar mı tesettür ? Bunların islam la alakası yok. Millete bunları tesettür diye yutturmayın. Allâh katında sorumlu olursunuz.

yazık 1 yıl önce

kişilik olarak yenilmişler

Aişe 1 yıl önce

Bu giyimler farz değil tarz. Tesettür farz olandır.

Toplam 2 beğeni

ABBAS 1 yıl önce

bu mu tesettür... Bunlar tesettür değil

Toplam 6 beğeni