Güzellik devi Estée Lauder Companies ABD merkezli moda markasıyla güçlerini birleştirdi

Güzellik sektörünün pek çok ünlü markasını bünyesinde barındıran şirket Estée Lauder Companies, dünyaca ünlü lüks moda markası Tom Ford'u satın aldı.

Lüks sektörünün önde gelen iki devi, güçlerini birleştirme kararı aldı. Bünyesinde birçok güzellik markasını bulunduran dünyaca ünlü şirket Estée Lauder Companies (EL) bir süredir iş birliği için görüşme içinde olduğu ABD merkezli moda markası Tom Ford ile anlaştığını duyurdu.

Tom Ford

Tom Ford

TOM FORD'U 2,8 MİLYAR DOLARA SATIN ALDI

CNN Business’ın haberine göre, şirket Amerikan moda ve güzellik markasını 2,8 milyar dolara satın aldı. Anlaşmanın gelecek yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Markanın kreatif direktörü, kurucusu ve aynı zamanda CEO'su olan Tom Ford'un, markasının "kreatif vizyonunu" yönetmeye devam edeceği belirtildi.

Tom Ford ve Estée Lauder şirketi, Tom Ford Beauty markasının neredeyse kuruldığı yıldan bu yana ortaklık yapıyor.

Ayrıca bu anlaşmanın marka için stratejik anlamda büyük bir önem taşıdığı belirtilirken markanın kurucusu Tom Ford, The Estée Lauder Companies'in markası için "İdeal bir ev" olduğunu ifade etti.

Gigi Hadid

Gigi Hadid

HADID KARDEŞLER TOM FORD DEFİLESİNDE YÜRÜMÜŞTÜ

Daha önce Hadid kardeşler, New York Moda Haftası'nda Tom Ford’un defilesinde yürümüştü.

Markanın 2023 İlkbahar-Yaz defilesinde yürüyen kardeşler, özgüvenli tavırlarıyla podyuma damga vururken 1970'lerden ilham alınarak üretilen yeni koleksiyonunda cut-out ve pul detaylı tasarımların öne çıkmasını sağlamamışlardı.

BİR YORUM YAPIN 0