Yalnızca Prenses Diana'nın taktığı ünlü mücevheri Kim Kardashian satın aldı!

Prenses Diana'nın ikonik mücevherinden "Attallah Haçı", geçtiğimiz günlerde "Royal & Noble" adlı bir müzayedede satışa çıkarıldı. Aslında Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Atallah'a ait olan ve Diana dışında kimsenin takmadığı bu özel kolyeyi satın alan isim ise herkesi şaşırttı.

1997 yılında Paris'te geçirdiği trafik kazasıyla yaşama gözlerini yuman Prenses Diana, ölümünün ardından yıllar geçse de 'Kalplerin Prensesi' olarak hafızalarda yer ediniyor. Kral III. Charles ile yaptığı mutsuz evliliği ve kalabalığın içindeki yalnızlığıyla kısacık ömründe büyük acılar çeken Diana, herkesin sevgisini ve saygısını kazanmayı başardı.

Prenses Diana

Prenses Diana

Dünyanın en büyük müzayede evi Sotheby's tarafından önceki gün düzenlenen açık arttırmada Prenses Diana hayranları için özel bir parça sergilendi. Son olarak 1987 yılında görülen ve "Attallah Haçı" olarak bilinen değerli bir mücevher, Prenses Diana mücevheri olarak da biliniyor. 

Attallah Haçı

Attallah Haçı

Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah tarafından 1980 yılında satın alınan ve daha sonrasında yakın arkadaşı Prenses Diana'nın boynunda görmeye alışkın olduğumuz bu kolyeyi Diana dışında kimse takmamıştı. 

Prenses Diana ve Attallah Haçı

Prenses Diana ve Attallah Haçı

Müzayedede "Ünlü mücevher tasarımcısı Garrard'ın düzenli müşterilerinden biri için bir defaya mahsus özel siparişi olduğu düşünülen haç şeklindeki pandantif, kare kesimli ametistlerle ve dairesel kesimli elmaslarla vurgulanan cesur ve renkli bir parçadır" şeklinde tanıtılan kolyeyi satın alan isim ise belli oldu. Tamı tamına 5,25 karat ağırlığındaki bu özel kolye, Kim Kardashian'ın temsilcileri tarafından 197.453 dolara satın alındı. Kardashian'ın bu kolyeyi nerede takacağı ise merak konusu haline geldi. 

Kim Kardashian

Kim Kardashian

İspanya Kraliçesi Letizia Kate Middleton'a özeniyor! Kate'in dolabındaki elbiseye göz dikti

İLİŞKİLİ HABER

İspanya Kraliçesi Letizia Kate Middleton'a özeniyor! Kate'in dolabındaki elbiseye göz dikti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0