Sonbahara uygun gardırop düzenleme nasıl yapılır? Sonbaharda hangi kıyafetler giyilmeli?

Sonbahar aylarının gelişiyle gardırobunuzu mevsim şartlarına uygun olacak şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Peki gardırop düzenleme nasıl yapılır? Sonbahara uygun gardırop düzenleme tüyolarını sizler için adım adım anlattık. İşte tüm detaylar haberin devamında...

Sıcak yaz günlerine veda ettiğimiz şu günlerde sonbaharın değişken havalarını dört bir yanda hissetmeye başladık. Parlak ve canlı renkli, ince dokulu eşyaların rafa kalktığı ekim ayında en büyük değişim gardırobumuzda gerçekleşiyor. Değişen mevsime ve yeni sezona uygun parçalarla siz de gardırobunuzu yenileyerek hem evinizin daha derli toplu görünmesini sağlayabilir hem de ruh halinizi yenileyecek bir adım atabilirsiniz. Gelin "Sonbahara uygun bir gardırop nasıl inşa edilir?" sorusuna birlikte yanıt arayalım.

Bel nasıl ince gösterilir? Beli ince gösterecek kıyafetler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBel nasıl ince gösterilir? Beli ince gösterecek kıyafetler nelerdir?

SONBAHARA UYGUN GARDIROP NASIL YAPILIR? GARDIROP YERLEŞTİRME NASIL OLMALI?

Mevsime göre gardırop düzenlemesi yapılırken direkt olarak işe başlamak yerine tüm kıyafetlerinize tek tek göz gezdirerek kategorize etmeye özen göstermelisiniz. Rafa kaldıracağınız kıyafetleri belirlemek için birkaç temel soruyu yanıtlayarak adım adım ilerleyebilirsiniz. 

Gardırop düzenleme tüyoları

Gardırop düzenleme tüyoları

İlk olarak her mevsim ihtiyaç duyulan gardırobun demirbaşı olan kıyafetleri elinizde tutabilirsiniz. Bu parçalar genellikle beyaz gömlek, siyah kalem etek, basic t-shirt, hırkalar ve denim pantolonlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin; beyaz bir gömleği dört mevsim boyunca hem ceket içine, hem kazakların altına hem de tek başına kullanabilirsiniz.

Gardırop düzenleme tüyoları

Gardırop düzenleme tüyoları

Ancak yalnızca belirli bir mevsime ait olan parçalara mevsim geçişlerinde gardırobunuzda yer vermemenizi tavsiye ederiz. Yaz aylarını yansıtan kısa kollu tişörtler, ince bluz ve pantolonlar gibi kıyafetler sonbaharın aniden değişen havalarına uygun parçalar olmayacaktır.

Sonbahara uygun kıyafet seçimleri

Sonbahara uygun kıyafet seçimleri

İkinci adımda ise 'vücut ölçülerine uygun kıyafetler' ön plana çıkıyor. Yıl içinde kilo alma ve verme dengesini ölçüt alarak bedeninize uygun olmayan kıyafetlere veda edebilirsiniz. Bedeninize uygun olmayan kıyafetleri saklamak yerine -eğer eski ve giyilemez durumda değilse- çevrenizdekilerle paylaşabilir ya da geri dönüşüm mantığında bambaşka bir formda kullanabilirsiniz.

Sonbahara uygun gardırop düzenleme tüyoları

Sonbahara uygun gardırop düzenleme tüyoları

UFAK BİR NOT: Öte yandan artık tarzınıza hitap etmeyen kıyafetleri de bu değişim sürecinde dolabınızdan eleyebilirsiniz. Unutmayın gardıroplarımız kişisel zevklerimiz ve karakterimizin bir nevi yansımasıdır! 

SONBAHARDA HANGİ KIYAFETLER GİYİLİR? SONBAHAR GARDIROBUNUN OLMAZSA OLMAZ PARÇALARI NELERDİR?

Kış mevsimi kadar soğuk yaz mevsimi kadar da sıcak olmayan sonbahar aylarında birçok parçayı bir arada kullanabilirsiniz. Pamuk kumaşlı elbiseler, triko hırkalar, trençkotlar, gömlekler ve yelekler sonbahar aylarında gardırobunuzun temel parçalarını oluşturabilir.

Sonbahara uygun giyim

Sonbahara uygun giyim

Aynı zamanda sonbahar demek ani yağan yağmurlar demek! Yaz aylarının stilinde çiçek desenlerin yer aldığı etekler, şifon ve saten kumaşlı elbiseler, parlak tonlu renklerin yer aldığı kıyafetler yerine dış kıyafetlere ağırlık vererek gardırobunuzu düzenleyebilirsiniz. Trençkotlar ve kumaş pantolonlar bu gibi durumlarda kombinlerin kurtarıcısı olacaktır!

Gardırop düzenleme tüyoları

Gardırop düzenleme tüyoları

Avangart tarz nedir? Avangart tarz salon dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Avangart tarz nedir? Avangart tarz salon dekorasyonu nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0