Baharda hangi renkler giyilir? İlkbahar renkleri nelerdir?

İlkbahar ve yaz aylarında gardırobunuzu baştan aşağı yenilemek ya da ufak tefek değişikler yapmak isterseniz renklerinin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Peki baharda hangi renkler giyilir? İlkbahar renkleri nelerdir? İşte yeni sezonda şıklığınızı gözler önüne serebileceğiniz tüm detaylar haberin devamında...

Soğuk ve kasvetli havalara veda ettiğimiz ilkbahar ve yaz mevsimiyle neşe dolu bir atmosfer dört bir yanımızı sarıp sarmalıyor. Doğanın uyanışa geçtiği bahar aylarında evimizin dekorasyonundan seyahat planlarımıza, pişirdiğimiz yemeklerden giyim tarzımıza kadar köklü bir değişime adım atıyoruz. Özellikle moda dünyasında sokaklara hükmedecek göz alıcı bahar renkleriyle adeta bir yenilenme sürecine geçiş yapıyoruz. Peki bahar modasının renkleri nasıl olmalı? İlkbahar mevsimine uygun kıyafet seçerken hangi renkleri ön planda tutmalıyız? Gelin bahar trendlerine yön veren temel renkleri adım adım öğrenelim.

Bahara uygun gardırop düzenleme nasıl yapılır? Baharda hangi kıyafetler giyilmeli?İLİŞKİLİ HABERBahara uygun gardırop düzenleme nasıl yapılır? Baharda hangi kıyafetler giyilmeli?

İLKBAHAR MODASININ RENKLERİ NELERDİR?

Kış mevsimi denildiğinde akla ilk gelen renkler bordo, lacivert, koyu yeşil ve kahve tonları oluyor. Ancak ilkbahar mevsimine geldiğimizde tüm bu renklere veda ederek iç ısıtan turuncular, gökyüzünün özgürlüğünü gözler önüne seren maviler ve oksijen deposu ormanları temsil eden açık yeşillere kucak açabiliriz.

İlkbahar modası renkleri

İlkbahar modası renkleri

İlhamını tamamen doğadan alan ilkbahar renklerini moda dünyasında kullanırken hem durağan hem de dinamik tonları bir arada görmek mümkün. Sakinliğe, dinliğe ve huzura ayna tutan pastel tonlar ve hareketliliğe vurgu yapan parlak renkler bu noktada muhteşem bir uyum sergileyebilir. 

İlkbahar modası renkleri

İlkbahar modası renkleri

Baharın enerjisine en çok yakışan renklerin başında elbette turuncu ve sarı yer alıyor. İlkbahar modasına uygun bir gardırop inşa etmek istiyorsanız turuncu ve sarının hakim olduğu mini elbiseler, tulumlar ve eteklerle enerjik bir stile imza atabilirsiniz. 

Turuncu elbise kombini

Turuncu elbise kombini

Aynı şekilde turuncu ve pembenin sentezi olan sıcak şeftali tonları da romantik tasarımların olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. 

Şeftali rengi kombin önerisi

Şeftali rengi kombin önerisi

Romantizmin etkili olduğu ilkbahar mevsimine modern ve feminen bir bakış açısıyla etki eden açık pembelere de stilinizde mutlaka yer vermelisiniz. Huzurlu ve sakin bir görünüm sergileyen açık pembeleri ikili takımlarda, bluzlarda ya da aksesuarlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Açık pembe rengi kombin önerisi

Açık pembe rengi kombin önerisi

Bahar renkleri denildiğinde yağ yeşilini es geçmek olmaz! Eğer yağ yeşilini bahar kombinlerinizde kullanmak isterseniz nötr tonlarda bir renkle bir araya getirebilirsiniz. Dilerseniz krem rengi bir elbise ve yağ yeşili bir çantayla şık bir kombin yapabilir ya da siyah ve yağ yeşiliyle uyumlu bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Yağ yeşili rengi kombin önerisi

Yağ yeşili rengi kombin önerisi

Son olarak renkler ve desenleri harmanlayarak baharı karşılayabilirsiniz. Bunun için çiçek ve yaprak desenlerinin yer aldığı parçaları kullanmak oldukça iyi bir seçim olacaktır. 

Modada çiçek deseni

Modada çiçek deseni

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0