Fular nasıl kombinlenir? Fular nasıl kullanılır?

Aksesuar denildiğinde akla ilk olarak çanta, takı, gözlük ya da saat gelse de farklı kullanım şekilleriyle stil sahibi olmayı sağlayan "fular" eşsiz bir görünümün anahtarı oluyor. Özellikle yaz aylarında dinamik bir görünüm yakalamayı sağlayan fularların kullanım alanlarını sizler için derledik. Peki fular nasıl kombinlenir? Fular nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Neşeli ve cıvıl cıvıl günleri beraberinde getiren yaz aylarında hayatımızın her alanında renk ve desenlerin ön planda olduğu parçalara yer veriyoruz. Doğayı temsil eden yeşil, mavi, sarı ve turuncuların canlı etkisini evlerimize yansıtırken gardıropları da es geçmek olmaz! Parlak ve iç açıcı kıyafetlerin göz kamaştırdığı bu aylarda aksesuarların güçlü etkisiyle çarpıcı bir görünüme sahip olabiliriz. Özellikle stili tamamlayan yegane parçalardan biri olan fularlar, hem maskülen hem de feminen tarzlarda dengeli bir bakış açısı yakalamamıza yardımcı olacaktır. Gelin tarzınızı baştan aşağı değiştirecek fular kullanma tekniklerine birlikte göz atalım.

Kıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERKıyafete göre aksesuar nasıl seçilir? Doğru aksesuar seçimi nasıl olmalı?

FULAR NASIL KOMBİNLENİR? FULAR KULLANMANIN YOLLARI

"Fular nasıl kullanılır?" denildiğinde çoğu kişi boynu tam saracak şekilde kıyafetlere tarz katmak amacıyla kullanmayı tercih edecektir. Eğer siz de klasik seçimlerden yanaysanız fular ile kıyafetlerinize canlılık katabilirsiniz.

Fular kombinleri

Fular kombinleri

Bunun için beyaz ya da çizgili bir t-shirt ile kot pantolonu bir araya getirebilir ve renkli bir fularla sevimli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde kot tulumlar ve jile elbiselerle de rengarenk desenli fularlar enfes duracaktır.

Fular kombin önerileri

Fular kombin önerileri

Spor giyim yerine daha klasik ve modern giyinmeyi tercih ediyorsanız da şık bir ceket pantolon takımını fular ile farklılaştırmanız mümkün. 

Ceketle fular kombinleme önerisi

Ceketle fular kombinleme önerisi

Ceket ve pantolonlarda fular kullanmanın bir diğer yolu ise direkt olarak kıyafette yer vermekten geçiyor. Dilerseniz ceketinize kemer ya da pantolonunuza kemer olarak fularları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Pantolon ve cekette fular kullanımı

Pantolon ve cekette fular kullanımı

Bahar modasına uygun çiçekli ve rengarenk elbiselerinizi fularlarla şenlendirmek isterseniz saçlarınızda bu etkiye yer açabilirsiniz. Püsküllü çantalar, uzun etekler ve kargo pantolonlarla da harika duran bu tarzla saç stilinizde de ufak bir değişiklik yapmak yenilikçi hissetmenizi sağlayabilir.

Saçlarda fular kullanımı

Saçlarda fular kullanımı

Direkt olarak fuları bandana gibi kullanmak istemiyorsanız topuz ya da at kuyruğu yaptığınız saçlarınızı fular ile renklendirebilirsiniz.

Saçlarda fular kullanımı

Saçlarda fular kullanımı

Öte yandan fularları saç stillerinde kullanmanın bir diğer yolu da hasır şapkalarda kullanmaktan geçiyor. Sürekli aynı şapkayı aynı tarzda kullanmaktan sıkıldıysanız her kombine özel şık bir şapkayı kendiniz oluşturabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey rengarenk fularlardan başka bir şey değil!

Şapkalarda fular kullanmanın yolları

Şapkalarda fular kullanmanın yolları

Şapkalarınıza yapabileceğiniz değişimi çantalarınızda da yapabilirsiniz. İster hasır ister klasik ister renkli bir çantayı dilediğiniz fularlarla zenginleştirerek görünümünüze şıklık katabilirsiniz.

Çantalarda fular kullanmanın yolları

Çantalarda fular kullanmanın yolları

Bir diğer önerimiz ise el ya da ayak bileklerine saracağınız birbirinden tarz fularlara şans verebilirsiniz. 

El ve ayak bileklerinde fular kullanımı

El ve ayak bileklerinde fular kullanımı

BONUS BİLGİ: İsterseniz fularlarınızla kendinize hoş bir gözlük zinciri dahi yapabilirsiniz!

Gözlüklerde fular kullanımı

Gözlüklerde fular kullanımı

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Sasuke 8 ay önce

Elmas mı elma mı? Elmas