Tomato Girl akımı nedir? Tomato Girl görünümü nasıl oluşturulur?

Akdeniz sahillerinden ilham alan Tomato Girl, yeni bir moda akımı olarak sosyal medyayı kasıp kavuruyor. Minimal ve doğal bir görünümü esas alan bu stilde her an huzurlu, sakin ve dingin bir ruh halini görünümünüze yansıtabilirsiniz. Peki Tomato Girl akımı nedir? Tomato Girl görünümü nasıl oluşturulur? İşte tüm bu soruların yanıtı haberin devamında...

Sahil boyunca uzanan yürüyüşler, küçük bir kayanın üzerinde denizin dinlendirici sesi eşliğinde şiir yazmak, büyükannelerin bilgece tavsiyelerine kulak vermek, 70'lerden önce basılmış akılda kalıcı romanları okumak ve dalından koparılmış sulu sulu domatesleri zeytinyağı ve tuz eşliğinde yemek... Tam olarak Akdeniz kasabalarındaki bir günü anımsatmıyor mu? Belki bir Akdeniz kasabasında yaşamıyor olabilirsiniz ancak bu o anların atmosferini yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Yaz sıcaklarında ılık ılık esen rüzgar gibi huzurlu ve sakin bir görünümün anahtarı olan Tomato Girl trendi, bu günleri stilimize yansıtmanın en kolay yolu olabilir. Gelin, sosyal platformları kasıp kavuran Tomato Girl trendi hakkında merak edilen detaylara birlikte göz atalım.

Mermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?

TOMATO GİRL TRENDİ NEDİR? TOMATOGİRL GÖRÜNÜMÜ NASIL OLUŞTURULUR?

Güneş ve tuzlu suların öptüğü saçların dalgalı ve bukleli bir hal aldığı Tomato Girl trendinde, basit denilebilecek parçalarla etkili bir görünüm oluşturmak asıl hedeftir. Saatlerce, hatta günlerce çaba ve zaman gerektiren mikro trend örneklerinin aksine çok fazla düşünmeden şıklığı vadeden bu trend, fütüristik görünümleri reddeder. Yeni bir parça almadan gardırobunuzdaki kıyafetlerle Tomato Girl trendini kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Tomato girl

Tomato girl

Başta domates kırmızı olmak üzere bu trendin ana renklerini beyaz, soluk sarı, bej, avcı yeşili ya da yağ yeşili, toprak tonları oluşturmaktadır. Siyah ya da gri tonları bu stil için uygun değildir. 

Tomatogirlsummer

Tomatogirlsummer

Desen olarak ise elbette pötikareler Tomato Girl'ün olmazsa olmazı diyebiliriz. İster elbiselerde ister aksesuarlarda kırmızı, yeşil, turuncu ve sarı pötikare detaylara yer verebilirsiniz.

Tomatogirl trendi

Tomatogirl trendi

Öte yandan meyve ve çiçek desenleri -hatta domates figürlü kumaşlar- Tomato Girl trendinde enfes görünmenizi sağlayabilir.

Domates desenli elbise

Domates desenli elbise

Keten ya da dantelli yaz elbiselerinin sıklıkla kullanıldığı bu görünümde canlı kırmızı tonlarındaki parçaları da kullanabilirsiniz.

Tomato Girl stili

Tomato Girl stili

Aynı zamanda fırfırlı etekler, bedene oturan korsajlı gömlekler, kalp şeklinde yakalar, kısa kollu düğmeli üstlerde tam bir Tomato Girl olmanızı sağlayacak.

Tomato Girl gömlekleri

Tomato Girl gömlekleri

Eğer etekler tarzınız değilse bermuda şortları veya bootcut pantolonlar bu görünüm için ideal parçalar olacaktır.

Bootcut pantolon kombini

Bootcut pantolon kombini

Nesiller boyu aktarılan aile yadigarı parçaların ön plana çıktığı bu stil önerisinde, eski model bir kol saati, kırmızı veya deri aksesuarlarla hoş bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda aksesuarlarda gümüş yerine sıcak altın tonları, bronz ve rosegold renkler tercih edilmektedir.

Vintage saat

Vintage saat

UFAK BİR NOT: Hasır ve sepet şapkalar ve çantalar Tomato Girl görünümde favori parçalardan birini oluşturuyor.

Genellikle makyajı reddeden Tomato Girl trendini uygularken makyaj yapmak istiyorsanız çok hafif ve doğal bir cilt makyajı yapabilirsiniz.

Tomato Girl görünümü

Tomato Girl görünümü

Uğraşılmamış güzelliğin anahtar kelime haline geldiği Tomato Girl makyajında parlak ten görünümü, bronz ten ile canlılığı esas alan kırmızı bir krem allık ve parlatılmış dudak efektine yer açabilirsiniz.

Tomato Girl makyajı

Tomato Girl makyajı

Özellikle yapılmış, saatler harcanmış saç modeli bu görünüm için iyi bir seçim olmayacaktır. Uzun ve gevşek bir formda kullandığınız saçlarınıza bandana, ipek eşarp, fular ile şekil verebilirsiniz.

Tomato Girl saç stili

Tomato Girl saç stili

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0