Mermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?

İnci süslemeli bluzlar, balık pulu işlemeli parlak etekler, deniz kabuğu detaylar ve canlı renklerle harmanlanan 'Mermaidcore' son dönemlerin yükselen trendlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Adeta bir denizkızı gibi zarif ve masum bir güzelliği esas alan bu stil 2023 yazına damga vurmaya hazırlanıyor. Peki Mermaidcore trend nedir? Mermaidcore stil nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

Altın rengi kumlar, sarının tüm ihtişamını cömert bir şekilde gözler önüne serdiği güneş ve turkuazın en can alıcı tonuyla harmanlanan berrak sular... Yaz aylarını tanımlamak işte bu kadar kolay. Deniz ve okyanusun bizlere kucak açtığı bu mevsimde doğa adeta bir ilham kaynağı haline geliyor. Kimi zaman evlerin atmosferinde doğadan detaylara yer açarken kimi zamanda stilimizde ufak tefek değişiklikler yapabiliyoruz. Peki okyanustan ilham alan yeni bir trend önerisine şans vermeye ne dersiniz? Gün batımı tonları, lavanta bahçesinin çarpıcı vurgusu ve okyanus mavisinin sonsuz hissiyle bir araya gelen Mermaidcore stille gelin birlikte tanışalım.

Beachcore trendi nedir? Beachcore stil giyim tarzı nasıl olur?İLİŞKİLİ HABERBeachcore trendi nedir? Beachcore stil giyim tarzı nasıl olur?

MERMAİDCORE STİL NEDİR? DENİZKIZI TRENDİ NASIL YAPILIR?

İlk kez Fransız tasarımcı Marcel Rochas tarafından 20. yüzyılın haute couture dünyasında kendine yer bulan denizkızı görünümü, günümüzün en trend stil önerilerinden biri olarak moda tutkunlarından tam not alıyor.

Mermaidcore trendi

Mermaidcore trendi

Özellikle sosyal içerik platformlarında yükselişe geçen bu trend ile beraber tepeden tırnağa denizkızı stilini yakalamak isteyen kadınlar özgün görünümler oluşturuyor.

Denizkızı stili

Denizkızı stili

Moda devi Versace'nin koleksiyonlarında da göze çarpan bu stilin püf noktası okyanustan gelen her detayı yansıtmaktan geçiyor.

Mermaidcore stil

Mermaidcore stil

Renk olarak elbette denizi çağrıştıran tonlar bu stilin ana temasını oluşturuyor. Turkuaz, beyaz, mavi, su yeşili, yosun yeşili, bej, parlak pembe ve canlı kırmızılar Mermaidcore trendini yansıtmanıza yardımcı olabilir.

Mermaidcore giyim

Mermaidcore giyim

Parıltılı pullar ve dokunaç benzeri fırfır detaylar ve metalik renkler de bu görünümün olmazsa olmazı diyebiliriz.

Denizkızı giyim tarzı

Denizkızı giyim tarzı

Transparan, ipek ya da inci detaylı elbiselere bu noktada şans verebilirsiniz.

Pullu elbise

Pullu elbise

Eğer pul görünümlerini abartılı buluyorsanız yalnızca tek bir parçada kullanarak kombinin kalanında siyah gibi nötr bir renk tercih edebilirsiniz.

Mermaidcore renkleri

Mermaidcore renkleri

Dilerseniz elbise ya da bluz yerine Mermaidcore trendine uygun mayoların üzerine de plaj takımları giyerek bu görünümü yakından takip edebilirsiniz.

Mermaidcore tarzı oluşturmanın yolları

Mermaidcore tarzı oluşturmanın yolları

Mermaidcore trendinin parlak renklerinden ziyade daha sade bir seçim yapmak istiyorsanız bej, beyaz ya da ekru renginde düz bir elbise giyerek deniz temasının gözbebeği olan inci temasına detaylarda yer verebilirsiniz.

İncili kıyafetler

İncili kıyafetler

Aynı zamanda inci detaylar kolye, küpe, bileklik ve yüzük gibi aksesuarlarda da şıklığın temsilcisi haline gelebilir.

İnci aksesuarlar

İnci aksesuarlar

Saçlarda ise ıslak görünümlü dalgalar ve balık kuyruğu örgüler bu kombinin tamamlayıcı parçası olacaktır. Aynı zamanda saçlarınıza takacağınız deniz yıldızlı ya da incili tokalarla da hoş bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

Deniz kabuğu saç aksesuarı

Deniz kabuğu saç aksesuarı

Öte yandan deniz kabuğu, deniz yıldızı ya da deniz kaplumbağası şeklindeki küpelerle kombininizi zenginleştirebilirsiniz.

Deniz kabuğu küpe

Deniz kabuğu küpe

Ve son olarak Mermaidcore makyajında pastel renklere odaklanan ışıltılı ve parlatılmış bir ten görünümü oluşturmak oldukça önemli. Yanardöner göz farkları, parıltılı taşlar ve holografik krem ürünler imza görünüm oluşturmak için yeterli.

Mermaidcore makyaj

Mermaidcore makyaj

Yanlış boyanan duvar nasıl düzeltilir? Hatalı duvar boyası rengi nasıl değiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yanlış boyanan duvar nasıl düzeltilir? Hatalı duvar boyası rengi nasıl değiştirilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0