Şehirlere göre sokak modası nasıl olur? Dünya şehirlerindeki sokak stilleri

Her şehrin kültürünü, iklimini, tarihini ve insanlarını yansıtan kendine has bir tarzı var. Bir kişinin giyim tarzına dikkatli baktığınız zaman hangi şehrin kokusunu taşıdığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Modaya ilham veren bazı şehirleri sizler için mercek altına aldık. Tüm detaylar haberin devamında...

İstanbul, Londra, Bologna, Bağdat, Buenos Aires, Lizbon ya da San Francisco... Dünyada her bir şehrin kendine has dokusu, kültürel zenginliği, köklü tarihi, mimari yapısı, nefes kesen manzaraları ve hatta kokusu dahi var. Tüm bu saydıklarımız yalnızca nesne değil o şehri özel kılan motifler olarak ön plana çıkıyor. Yemek kültüründen renklerine kadar 'özel' olan bu şehirlerde elbette belirli bir giyim tarzına da rastlamak mümkün. Belki ormanlarıyla belki kasvetli havasıyla belki de kalabalığıyla adından söz ettiren bu şehirlerin modayı nasıl şekillendirdiğini hiç merak ettiniz mi? Gelin şehirlere göre modanın değişimini birlikte gözlemleyelim.

Mermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMermaidcore trendi nedir? Denizkızı giyim stili nasıl yapılır?

  • İSTANBUL

Yüzyıllardır pek çok medeniyetin ayak izlerine ev sahipliği yapan İstanbul, kültürel çeşitliliği, kalabalık nüfusuyla hareketli ve hızlı bir yaşamı vadediyor. Bir yanında yemyeşil ormanlar, masmavi sular bir yanında tarihi yapılar bir yanında metropol yaşamın izlerini taşıyan bu şehirde belirli bir moda kalıbını görmek mümkün değil. 

İstanbul sokak stili

İstanbul sokak stili

"İstanbul'un moda anlayışı nasıl?", "İstanbul modası nasıl oluşturulur?" gibi sorulara net bir şekilde yanıt veremesek de semtlerin kendine has bir bakış açısı olduğunu söyleyebiliriz.

İstanbul sokak modası

İstanbul sokak modası

Göz alıcı ve dikkat çekici renklerin ön planda olduğu İstanbul modasında rahatlık ve konfor oldukça önemli. İnce tişörtler, bluzlar, kot pantolonlar, etekler ve oversize parçaları sıklıkla tercih eden İstanbullular şehrin hızına ayak uyduracak stil önerilerine sıcak bakıyor. 

İstanbulda moda

İstanbulda moda

Öte yandan şıklık denildiği zaman İstanbullular bu noktada gösterişli ve göz alıcı kıyafetlerle bir araya gelen bol aksesuarı da çok seviyor.

Şehirlere göre sokak stili

Şehirlere göre sokak stili

  • İZMİR

Tam bir sahil şehri olan İzmir'de huzurlu, sakin ve salaş bir stilin hakim olduğunu görebilirsiniz. Özellikle tatil bölgelerindeki beyaz ve mavinin harmanlandığı evleriyle Helenistik esintileri davetkar bir şekilde sunan şehrin insanları bohem tarzı fazlasıyla seviyor. Son dönemlerde popüler bir akım haline gelen Tomato Girl trendindeki parçalar bu şehir için biçilmiş kaftan niteliğinde.

İzmir sokak stili

İzmir sokak stili

Kot şortlar, keten elbiseler, mini etekler, jean ceketler ve büyük güneş gözlükleri bir İzmirli için olmazsa olmaz parçaları oluşturuyor. 

İzmir sokak modası

İzmir sokak modası

  • BERLİN 

Birçok farklı kültürel ilham öğesine sahip olan Berlin özgür, özgün ve cesur bir bakış açısını benimsiyor. Hareketli bir şehir olan Berlin'i tek bir karede elde almak mümkün olmasa da şehrin tam bir ikiye bölünmüşlük içinde olduğunu söyleyebiliriz. Bir yanı nezih ve varlıklı bir yanı kural tanımayan, tamamen özgürlük üzerine kurulu olan şehirde bölgeden bölgeye farklı moda izlerini taşıyor.

Berlin sokak modası

Berlin sokak modası

Ancak şunu söyleyebiliriz ki; Berlin tam bir moda şehri.

Berlin sokak stili

Berlin sokak stili

Cüretkar, cool ve dinamik giyim tarzlarına sıklıkla rastlanan şehirde genel olarak yırtık pantolonlarla bir araya getirilmiş blazer ceketler, yazlık bir elbise üzerine giyilen oversize kazaklar, kargo pantolonların altına tercih edilen yüksek topuklu ayakkabılar gibi pek çok farklı giyim tarzına rastlamak mümkün.

Berlin genç sokak stili

Berlin genç sokak stili

  • NEW YORK

Amerikan rüyası, hayaller şehri New York koşuşturmalı metropol bir yaşam tarzının kapılarını aralayan göz alıcı bir şehir. Her detayıyla şaşkına sürükleyen şehir, yüksek binaları, prezentabl bakış açısı, farklı diller ve kültürlerin iç içe geçtiği dokusu ve büyük girişimlerin ana merkezi olarak yoğun bir kent diyebiliriz. Sayısız ofis çalışanına ev sahipliği yapan şehirdeki en önemli moda tarzı ise elbette ofis stili. Bej rengi kumaş pantolonlar, bol gömlekler, ince topuk stiletto ayakkabılar, minimal, oversize kabanlar ve kuşaklı ceketler bu ofis stilinin olmazsa olmaz parçalarını oluşturuyor.

New York sokak stili

New York sokak stili

Aynı zamanda çok fazla yürüyen New York'lular için konfor, giyim tercihlerini yaparken en önemsedikleri kriterlerden biri olduğu için yüksek tabanlı sneakerlardan yürüyüş ayakkabılarına kadar spor ayakkabının birçok çeşidini de kentte görebilirsiniz.

New York sokak stili

New York sokak stili

Öte yandan şehirde çok fazla genç nüfus olduğu için cesur stil önerileri de ön plana çıkıyor.

New York stili

New York stili

Evidea'nın fenomen ürünleriyle davetkar ve şık bir eve sahip olun!

İLİŞKİLİ HABER

Evidea'nın fenomen ürünleriyle davetkar ve şık bir eve sahip olun!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0