2023 Sonbahar moda trend rengi nedir? Sonbaharda ne renk giyilir?

Pantone Color Institute uzmanları, 2023 Sonbahar modasının trend renklerini açıkladı. Pantone Color Institute uzmanları, 2023 sonbahar renkleri için "Neşeli tonlar ve modern bir tarzla yeniden bağlam kazanan geleneksel renklerin dostane bir karışımı." ifadelerini kullanıyor. İşte sonbahar sezonunda dolaplarınızı dolduracak ve yaz mevsimini aratmayacak yenilikçi sezon renkleri...

Sonbahar/ kış sezonu tasarımlarının podyumlarda yerini almasıyla sezonun trend renkleri de ortaya çıkmaya başladı. Birçok mağaza vitrin düzenlemelerinde yaptığı değişiklikler ile kendini sektörde ayrıştırdı. Pantone Color Institute uzmanları, 2023-2024 sonbahar/kış renklerinin 'yeni bir gerçekliği’ ifade ettiğini dile getirdi. Deneyselliğe teşvik eden bu renk kombinasyonlarının sonbahara özgür, eğlenceli bir yer açtığı kesin! Bu sene alışılmışın dışında bir sonbahar renkleri göreceğiz. Sonbahar mevsimine ait saydığımız hatta birçok kez gördüğümüzde sonbaharı hatırlattığını dile getirdiğimiz kırmızı, gri ve sarı gibi renkler ve bu renklerin çok daha koyu ve kasvetli tonlarından bu sonbahar sezonunda eser kalmıyor. 2023 sonbahar modası, oldukça parlak ve canlı renklerin tonları ile enerjisini yeniden kazanıyor.

Sonbahar mevsimine damga vuracak kombin önerileri!İLİŞKİLİ HABERSonbahar mevsimine damga vuracak kombin önerileri!

2023 SONBAHAR MODASINDAKİ TREND RENKLER

İşte sezonun havasını değiştirerek sonbahara enerji katacak o renkler;

Viva Magenta:

Viva Magenta

Viva Magenta

Geçtiğimiz sezondan aşina olduğumuz Viva Magenta rengi, 2023 Sonbahar sezonunun mottosunu destekler nitelikte. 'Tasarımın neşesini iletmek isteği' mottosunu benimseyerek kullanıcılarını deneyimlemeye teşvik eden Viva Magenta rengi, kırmızının pembeyle olan karışımından ortaya çıkıyor. Viva Magenta, 2023 sonbahar modasının  oldukça canlı ve enerjik bir tonlarından biri. 

Red Dahlia (Kırmızı Yıldız Çiçeği)

Red Dahlia

Red Dahlia

Zarifliği ve lüksü sembolize eden Red Dahlia (Kırmızı Yıldız Çiçeği) rengi, aslında kahverengi ve kırmızının birleşiminden ortaya çıkarak kırmızıyı çok daha derin hale getiriyor. Birçok lüks markanın podyumlarında kullandığı Red Dahlia rengi, kullanıcıların tarzlarına güçlü ve etkileyici bir görünüm katıyor. 

Rose Violet (Gül Menekşe)

Rose Violet

Rose Violet

Barbie filminin vizyona girmesiyle gündeme gelen pembe renk, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Rose Violet (Gül Menekşe) rengi, yaz ve ilkbahar sezonlarında gördüğümüz pembenin birçok tonundan daha farklı. Fuşya tonunun bir parçası olan Rose Violet rengi, pembenin oldukça ihtişamlı hali.

Barbiecore giyim tarzı nasıl yapılır? Barbie stili kombin önerileriİLİŞKİLİ HABERBarbiecore giyim tarzı nasıl yapılır? Barbie stili kombin önerileri

Carnival Glass (Karnaval Camı)

Carnival Glass

Carnival Glass

Mentollü yeşil ya da Nil yeşili rengi olarak bilinen ve buzlu bir yeşil tonunu çağrıştıran Carnival Glass (Karnaval Camı) rengi, ferah ve iç açıcı bir görünüm sağlıyor. Aksesuar ve kıyafetlerde bütünlüğü öncü tutan Carnival Glass rengi, bu sezonun en asil renklerinden biri. 

Red Orange (Kırmızı Turuncu)

Red Orange

Red Orange

Turuncunun oldukça canlı ve parlak bir tonu olan Red Orange (Kırmızı Turuncu) rengi, yaz sezonunun enerjisini sonbahara taşıyor. Hem kırmızı hem de turuncu severleri bir araya toplayan Red Orange rengi, spontane bir tarzı şıklıkla buluşturarak 2023 sonbahar sezonunun vazgeçilmez renklerinden biri haline geliyor. 

Sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır? Sonbaharda ev temizliği yapmanın püf noktaları...

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır? Sonbaharda ev temizliği yapmanın püf noktaları...
Sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0