Trençkot alırken nelere dikkat edilmeli?Trençkot nasıl kombinlenir?En güzel trençkot modelleri

Hem rahatlığı hem de şık kombinler üzerindeki etkisiyle büyük beğeni toplayan trençkotlar, değişen hava koşulları ile birlikte bu sene de kadınlar tarafından en çok tercih edilen dış kıyafet oldu. Peki, trençkot modelleri nelerdir, hangi materyal rahatlık sağlar? Trençkot modelleri nasıl kombinlenir? İşte, trençkot modelleri hakkında bilmeniz gereken her şey...

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte 'Bugün hava nasıl?', 'Yağmur yağacak mı?' veya 'Dış kıyafet olarak ne giyebilirim?' soruları da yeniden gündeme geldi. Deri ya da gabardin kumaş fark etmeksizin pek çok kumaş, model, desen ve renklerle kombinlerin kurtarıcı bir parçası olan trençkotlar ise bu durumda en çok aratılan dış kıyafet oldu. Aniden değişen hava koşullarına olan uyumu ve neredeyse her kombin ile kullanabilir olmasıyla ön plana çıkan trençkotlar, popüler markalar tarafından çıkarılan yeni modelleriyle 2024 moda dünyasına ihtişamlı bir giriş yaptı. Peki, trençkot modelleri nelerdir? Trençkot kombini nasıl yapılır? Şık kıyafetler ile hangi trençkot modeli kullanılmalıdır? Trençkot seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, detaylar...

8 Mart Dünya Kadınlar GünüİLİŞKİLİ HABER8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel kombin önerileri! Dünya Kadınlar Günü'ne özel stil ipuçları

TRENÇKOT NASIL SEÇİLİR? TRENÇKOT TÜRLERİ NELERDİR?

Trençkotlar, sık sık tercih edilmesi sebebiyle klasik tasarımlarının yanı sıra farklı birçok tasarım seçeneğiyle de adından söz ettiriyor. Eğer birkaç ipucunu takip ederseniz size uygun olan trençkotu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki nedir bu ipucular?

  1. Vücut Tipi: Kişinin kendi vücut tipini bilmesi trençkot tercihinin yanı sıra birçok kıyafet seçiminde kolaylık sağlar. Kombinleri doğru parçalar ile eşleştirmek istiyorsanız öncelikle beden yapınızı tanımanız gerekir. Örneğin kısa veya uzun boy trençkot seçimlerinde bile tercihleriniz boyunuza ve vücut tipinize göre değişkenlik gösterebilir. 
  2. Trençkot Uzunluğu: Trençkotların kesimi kumaş yapıları kadar önemli bir konudur. Tüm kombinlerinizde değişkenlik gösterebilir. Uzun veya kısa seçenekleri ile birçok çeşit sunan trençkotları, boyunuzun uzunluğuna göre seçmeniz gerekir.
  3. Trençkot Rengi: Mevsimine uygun olarak doğru kumaş seçimi ile birlikte ister soğuk havalarda ister bahar aylarında giyebileceğiniz trençkotlar, size ve tarzınıza uygun rengi tercih etmeniz ile gardırobunuzun kurtarıcı bir parçası haline gelebilir. Siyah, haki, açık yeşil ve krem tonlarında birçok renk seçeneği sunan trençkotları, kıyafetlerinizde genel olarak tercih ettiğiniz renklere ya da renk tonlarına olan uygunluğunu kontrol ederek seçebilirsiniz. 

TRENÇKOT MODELLERİ NELERDİR? TRENÇKOT MODELLERİ NASIL KOMBİNLENİR?

  • UZUN TRENÇKOT VE KISA TRENÇKOT;

Toprak tonlarında kısa ve uzun trençkot modelleri

Toprak tonlarında kısa ve uzun trençkot modelleri

Kombinlerin aurasını baştan sona değiştiren trençkot modelleri kısa, uzun ve ara boy olmak üzere üç boy seçeneğine ayrılır. Bu noktada kişinin boy uzunluğu ve stili oldukça önemlidir. Çok tercih edilmese de ara boy seçenekleriyle de vitrinlerde yer alan trençkot modelleri, bacak boyu kısa olan kadınlar için oldukça ideal bir seçenektir.  Diğer bir ihtimalde bacak boyu uzun olan kadınların ise ara boyu değil uzun trençkot modellerini tercih etmesi gerekir. Bu sayede olduğundan daha uzun görünebilir ve gövde orantısını doğru yansıtabilir. 

Haki rengi trençkot modelleri

Haki rengi trençkot modelleri

Uzun trençkot kombini yapılırken en çok hata yapılan konulardan biri de ayakkabı seçimidir. Uzun trençkot kombinlerinde düz tabanlı ayakkabılar değil, bacak boyunu uzun gösteren kalın tabanlı spor ayakkabılar ya da topuklu botlar tercih edilmelidir. Farklı kumaşlardan veya materyallerden yapılan trençkot modelleri ile bu sayede çeşitli tarzlara hitap edebilirsiniz. 

kısa trençkot modelleri

kısa trençkot modelleri

Klasik parçalardan oluşturulan kombinlerin vazgeçilmez bir parçası olan kısa boy trençkot modelleri, kot jean üzerine basic bir beyaz tişört giydiğinizde bile konforlu görünümünüze şıklık katar. Bu sayede de ne giyeceğinize emin olamadığınız günlerin bile kurtarıcısı haline gelir. 

  • SİYAH TRENÇKOT;

Siyah trençkot kombini

Siyah trençkot kombini

Siyah gibi kullanışlı bir rengin trençkotla birleşmesi kombinlerinizde rahatlığınızı kaybetmeden çabasız şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Siyah trençkot modellerini, özellikle tercih edeceğiniz kumaş pantolonlar, mary jane babetler veya siyah ince triko kazaklar ile değerlendirebilir, çok daha marjinal görünümler elde edebilirsiniz. 

  • TRENÇKOT MODELLERİNDE ALTERNATİF RENK SEÇENEKLERİ;

Trençkot renk modelleri

Trençkot renk modelleri

Trençkot söz konusu olduğunda genellikle toprak renkleri akıllara gelir fakat bu durumun aksine diğer birçok renk ile de temiz ve şık bir görünüm elde etmeniz mümkündür. Siyah, gri, lacivert, krem ve kahverenginden yeşil renginin tonlarına kadar birçok renk seçeneği bulunan trençkot modelleri yapımında kullanılan materyaller ile yanıltıcı olabilir. Bu noktada halihazırda söz konusu olan moda trendlerini değil gardırobunuzu baz almanız oldukça önemlidir. Günlük hayatta en çok tercih ettiğiniz kıyafetler ile doğru orantılı düşünerek hangi rengin sizin için kullanışlı olacağına karar verebilirsiniz. 

  • DERİ TRENÇKOT MODELLERİ; 

Deri trençkot kombini

Deri trençkot kombini

Pinterest ve Instagram gibi özellikle moda trendlerinin çok sık döndüğü uygulamalarda oldukça popüler olan deri trençkot modelleri, yansıtılanın aksine uzun ömürlülüğü ve yıpratıcı olamamasıyla ön plana çıkar. Sert yapısı sayesinde kolay deforme olmaz ve rengi solma yapmaz. Geçmişten günümüze etkisini arttırarak sürdürmeye devam eden deri trençkot modellerinin kombinlenmesi bu sayede de oldukça kolaydır.

Deri trençkot modelleri

Deri trençkot modelleri

Spor, şık ya da klasik tarz fark etmeksizin birçok parça ile kombinleyebileceğiniz deri trençkot modellerini, kot jean pantolon veya etekler ile oldukça sık görebilirsiniz. Aynı zamanda uzun converse ayakkabılar veya aynı tonda deri detaylı kıyafetler ile de kombinleyerek görünümlerinizde çeşitlilik elde edebilirsiniz. 

Yeni doğan bebekleri susturmanın en etkili yolu nedir? Ağlayan bebek nasıl susturulur?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni doğan bebekleri susturmanın en etkili yolu nedir? Ağlayan bebek nasıl susturulur?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0