Modest giyim ne demek? Modest giyim stili nedir? Pinterest trendi modest giyim tüyoları

2024 İlkbahar yaz sezonunda sadelik temasının ön plana çıkmasıyla yeniden gündeme gelen modest giyim tarzı, modanın değişmeyen trendleri arasında yerini korumaya devam ediyor. 90’lar ve sonrasında oluşturduğu etkiyle sadelik temasında ayrıcalık oluşturan modest giyim stilinin kattığı stil kadın giyimde ön plana çıkıyor. Peki, modest giyim ne demek? Modest giyim kombini nasıl yapılır? İşte, detaylar...

Modest giyim tarzı sanılanın aksine sadece bir kesime hitap etmemekte, aslında her kesime hitap etmektedir. Sade ve mütevazi giyinmeyi ifade eden modest giyim tarzında  genel olarak vücudu örten ve kapalı parçalar kullanılır. İslam dinine uygun olarak giyinmeyi benimsemiş pek çok kadın için de şık ve rahat parçalar sağlayan modest giyim stili, kombinlerinde sade ve mütevazi bir görünümü ön planda tutan kadınlar için oldukça kullanışlı bir giyim stilidir. Peki, modest stili nasıl uygulanır? Modest kombinlerinde nelere dikkat edilmelidir? İşte, detaylar...

Office Siren nedir? Office Siren kombini nasıl yapılır? Office Siren trendi için moda ipuçlarıİLİŞKİLİ HABEROffice Siren nedir? Office Siren kombini nasıl yapılır? Office Siren trendi için moda ipuçları

MODEST STİLİNDE KOMBİN NASIL YAPILIR? MODEST GİYİM TÜYOLARI

  • KUMAŞ SEÇİMİ:

Modest giyimde kumaş seçimi

Modest giyimde kumaş seçimi

Yaz ve bahar aylarında sık sık gündeme gelen modest giyimde keten ve pamuk ağırlıklı ürünlere yönelmek çok daha doğru bir tercih olacaktır. Bütçeniz doğrultusunda yön verebileceğiniz keten ve pamuk ağırlıklı modeller, sıcak aylarda sizi serin tutarken soğuk havalarda da sağladığı konfor ile kombinlerinizde ön plana çıkacaktır. 

  • KIYAFET KESİMİ:

Modest giyim tarzı nasıl yapılır?

Modest giyim tarzı nasıl yapılır?

Modest giyim dışında mütevazi giyim olarak da adlandırılan bu stilde kalıp tercihleri genelde vücuda yapışmayacak kesimlerden yana kullanılır. Oversize ve bol parçalar ile yön verebileceğiniz modest giyim stili, bu sayede içinde rahat hissetmenizi sağlar. 

  • MODEST GİYİM TARZINDA WİDE LEG PANTOLONLAR:

Modest giyim pantolonlar

Modest giyim pantolonlar

Modest giyim stilinin tesettürlü kadınlar için büyük kolaylık sağladığını dile getiren dünyaca ünlü tesettür modeli Mariah Idrissi, en sık kullandığı parçaların takımlar ve wide leg pantolonlar olduğunu söylüyor. Mariah Idrissi; "Modest kombinler söz konusu olduğunda bu kıyafetlerin günü kurtarmaması imkansız!"

  • MODEST GİYİMDE RENK SEÇİMİ:

Modest giyim kombin önerileri

Modest giyim kombin önerileri

Renk seçimlerinde daha soft ve sakin renklerin ön plana çıktığı modest giyim stili, genellikle toprak tonları, siyah ve lacivert gibi kolay kombinlenebilir renkler ile tercih edilir. Özellikle monokrom kombinlerde büyük kolaylık sağlayacak bu renkler, birçok parçayı bir araya getirebilmenize olanak sağlar. Ayrıca, tercih edebileceğiniz renkli aksesuarlar ile kombinlerinizde farklılık oluşturabilir, modest giyim stiline kendi dokunuşunuzu yapabilirsiniz! 

SAKİN RENKLERİ KULLANMAK ŞART DEĞİL!

Modest giyim renkleri

Modest giyim renkleri

Tek renk kombin görünümlerini sıkıcı bulan kişiler için kısıtlılığı bulunmayan modest giyim stilinde, kombinlerinizde farklı renklere de yer vererek modest stiline uyum sağlayabilirsiniz. 

  • MAXİ ELBİSELER VE ETEK SEÇİMİ:

Modest giyim tarzı kombin önerileri

Modest giyim tarzı kombin önerileri

2024 ilkbahar yaz sezonunun trend parçaları arasında yer alan maxi elbise ve etekleri, modest giyim stilinin ön plana çıktığı birçok kombininizde yer verebilirsiniz. Salaş ve içinde rahat hissedeceğiniz kesimlerde tercih edeceğiniz elbise ve etekleri sweatshirt ve uzun çizmeler gibi parçalarla da kombinleyerek hava şartlarına uygun hale getirebilirsiniz.

En kolay güllaç nasıl yapılır? Adım adım iyi güllaç yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay güllaç nasıl yapılır? Adım adım iyi güllaç yapmanın püf noktaları
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0