Office Siren nedir? Office Siren kombini nasıl yapılır? Office Siren trendi için moda ipuçları

Son zamanların en çok konuşulan trendleri arasında yer alan Office Siren akımı, moda dünyasında makyajından estetik algısına, kıyafetinden aksesuarlarına kadar alışılmış görünümlerin aksine birçok açıdan değişikliklere sebep oluyor. Kimine göre adeta geçmişe dönmenizi sağlayan Office Siren trendi, aslında görünenin arkasındaki görünmeyeni fark edebilmeniz için yeniden ve yeniden gündeme gelmeye devam ediyor.

Yeni yeni oturmaya başlayan estetik görünümleri adeta yerle bir etmek üzere gün ve gün daha da popülerleşen Office Siren trendi, eski romcomlar etkisiyle 90'lar-2000'lerin ofis şıklığını yeniden gündeme getiriyor. Özellikle ünlü manken Bella Hadid'in kombinlerinde sıklıkla kullandığı Office Siren trendi ofis şıklığını hem rahat hem de çok daha dikkat çekici bir hale getiriyor.

2024 çanta trendleri nelerdir? 2024 modası trend çanta modelleri ve renkleri! Çanta trendleriİLİŞKİLİ HABER2024 çanta trendleri nelerdir? 2024 modası trend çanta modelleri ve renkleri! Çanta trendleri

Diğer moda trendlerine kıyasla çok daha uyarlanabilir hatta kolay uygulanabilir olan Office Siren trendi, alışılmışın dışında herhangi kıyafet veya aksesuara yer vermiyor aksine herkesin dolabında olan parçaları bir araya getirerek farklılığını ortaya koyuyor. Yalnızca bu süreci biraz daha romantize ederek ilerliyor. Bu sayede 2000'lerin ikonik stillerini yeniden bir araya getiren Office Siren akımı, günümüz ofis kombinleri için ilham olarak zamansız parçaları ön plana çıkardı. Peki, kombinlerde modern ve özgüveni yüksek bir görünüm hedefleyen Office Siren trendinin ana parçaları nelerdir? Office Siren trendine uygun kombin nasıl yapılır? Office Siren kombinlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, detaylar...

OFFİCE SİREN TRENDİ ANA PARÇALARI NELERDİR? OFFİCE SİREN KOMBİNLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • RENKLER VE DESENLER:

Office Siren trendi renkler

Office Siren trendi renkler

Diğer akımların aksine oldukça keskin sınırlar ile belirlenen Office Siren trendi, kombinlerinde alışılmışın dışına çıkmayarak seçimini siyahlar, griler, nötr renkler, kumlu kahverengiler veya koyu kırmızı parçalardan yana kullanıyor. Yalnızca aksesuarlarda değil kıyafetlerde de aynı seçimlerini dürdüren Office Siren trendi, genellikle kıyafetleri basic tutarak desen ve aksesuarlar ile ön plana çıkıyor. Desenler arasında ağırlıklı olarak leopar ve çita desenlerine yer veren Office Siren trendi, bu desenlerin gerek çanta gerekse dış kıyafetlerde kullanılması üzerine herhangi bir tereddütte bulunmuyor. 

  • AKSESUARLAR:

Office Siren aksesuarları

Office Siren aksesuarları

Aslına bakılırsa en çok kullanılan aksesuarlar ile ön plana çıkartılan Office Siren trendi, diğer moda akımlarından farklı olarak kombinlerde birçok aksesuara aynı anda yer veriyor. Örneğin; kahverengi veya gümüş renkli kalın bilezikler, gösterişli inci küpeler, gümüş gerdanlıklar, üst üste takılabilen uzun zincirler ya da sade gümüş tılsım kolyeler ya da genellikle uyumlu bir ya da iki yüzük gibi özellikle gümüş parçaların ön planda olduğu aksesuarlar kullanılıyor. Çanta seçeneklerinde düz bir omuz çantası da kullanılabilirken genellikle çita desenli çanta tasarımları daha zarif ve kadınsı bulunuyor. Tüm bunların dışında ise gözlükler... Dikdörtgen formlu gözlükler, kalın veya ince çerçeveli camlı ya da camsız fark etmeksizin birçok renk ve modelde tercih edebileceğiniz gözlükler işte tam da bu akım için. Bu durumda dikkat etmeniz gereken tek şey, gözlük modelinin biçimi. Yani, biçiminin dikdörtgen ya da oval kesim olması Office Siren trendi için yeterli koşullara sahip olduğunu gösteren en büyük unsur. 

  • KIYAFET SEÇİMİ:

Office Siren

Office Siren

Aslına bakarsanız Office Siren trendi, sabah 9 - akşam 6 mesai aralıklarında çalışan ve hatta kurumsal şirket düzenine hakim her çalışanın gardırobunda bulunan kıyafetlerden oluşuyor. Yalnızca birkaç ek parçanın dahil olduğu liste ise şu şekilde...

Klasik dar boğazlı kazaklar, kalem etekler, diz üstü fakat çok da mini olmayan etekler,  eşarplar ve kumaş pantolonlara ek olarak taytlar, boot-cut jean ve skinny-fit pantolonlar. Yani, başta da söylediğimiz gibi kıyafetler basic tutularak ya renk ve desenler ile ya da aksesuarlar ile ön plana çıkarılıyor. Bu sayede ise Office Siren trendinde popüler olan o elegan ve kadınsı enerjiye sahip görünümler ortaya çıkarılıyor. Zamansız görünen bu parçalarla da kullanıcılara kıyafetlerin uzun ömürlü olması gerektiğini hatırlatıyor.

  • UYGUN AYAKKABILAR:

Office Siren trendi ayakkabılar

Office Siren trendi ayakkabılar

Office Siren trendine uygun ayakkabı modellerinde zannedilenin aksine düz ve spor modeller yer almıyor. Bunlar yerine botlar, ince topuklu stiletto veya küt burun ayakkabılar, topuklu Mary Janeler tercih ediliyor. İşte, bu sayede ince ve uzun görünümler elde edilerek kombinler 90’lar ofis şıklığına uygun hale getiriliyor. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0