2024 çanta trendleri nelerdir? 2024 modası trend çanta modelleri ve renkleri! Çanta trendleri

Zannedilenin aksine çanta ve aksesuarların kombinler üzerindeki etkisi moda dünyasında yadsınamaz. Oluşturulan kombinlerde seçilen kıyafetler kadar tercih edilen aksesuarlar da son derece önemlidir. Son zamanlarda birçok trend ile sık sık gündeme gelen moda dünyası da bu durumu destekler nitelikte 2024'ün yeni çanta trendlerini bir araya getiren bir şablon ortaya çıkardı. İşte, 2024'ün dikkat çeken 7 çanta trendi.

Trendler ne kadar yeni ve benzersiz görünse de çoğu zaman yalnızca döngüsel bir hareketi takip eder. Bu yüzden günümüzde dikkat çeken çoğu trend aslında bir zamanın unutulmuş modasıdır. Bugün gündeme gelen çanta trendleri de adeta bu döngüsel hareketi kanıtlar nitelikte. Bu sebeple farklı markalar tarafından renk, desen ve doku gibi birçok çeşitte sunulan çanta modelleri zaman zaman raflara kalktığı gibi aynı zamanda raflardan da inebiliyor. Örneğin şimdilerde sıklıkla gündeme gelen 'no pants' akımı ve kurdelelerin yükselişi ne kadar kafaları karıştırsa da bazı büyük ve dramatik çanta trendleri de hem kullanımı açısından hem de kattıkları şıklık ile ön plana çıktı. İşte, 2024 trendleri arasında dikkat çeken çanta modelleri...

Ekose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? Ekoseli kıyafetler için giyim tüyoları İLİŞKİLİ HABEREkose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? Ekoseli kıyafetler için giyim tüyoları

2024'TE ÖN PLANA ÇIKAN 7 FARKLI ÇANTA TRENDİ! 2024 ÇANTA TRENDLERİ

DAİRESEL ŞEKİLLER:

Dairesel çantalar

Dairesel çantalar

Ne kadar nostaljik zannedilse de daire şeklindeki çantalar çoğu zaman kombinlerin en dikkat çekici parçalarıdır. Gerek şekilleri, gerekse kullanılan renkleri ile desenli ve dokulu kıyafetlerin kurtarıcısı olan dairesel çanta modelleri, Altuzarra, Louis Vuitton ve Longchamp gibi tasarımcılar tarafından 2024 modasında yeniden gündeme getirildi. Bu sebeple her model ve büyüklükteki dairesel çantalar bu senenin gözde parçalarından.

BİRDEN FAZLA ÇANTA:

2024 moda trendleri

2024 moda trendleri

Son zamanlarda mini çantalar oldukça gündeme getirilirken Alaïa, Coach ve Jil Sander adlı tasarımcılar alışılmışın dışında bir adım attı ve 2024 modasında telefonların bile sığmadığı çantalar yerine bir değil birden fazla çantayı gündeme getirdi.  2024 şovlarında kullandıkları büyük çantaların yanında aynı anda bir tane de küçük boyutta farklı bir çanta kullanan Alaïa, Coach ve Jil Sander, istediğinizi dilediğinizce yanınızda taşıyın ve bunu ikonik bir şekilde yapın diyerek siyah tonlarda, orta boy ve minimalist çantaları mikro boyutta, farklı bir dokuya, şekle veya renge sahip olabilecek farklı çantalar ile eşleştirebilir hale getirdi. 

HER CLUTCH BİR KURTARICIDIR!

Clutch çanta modelleri

Clutch çanta modelleri

Ne giyileceği ya da ne takılacağı konusunda kararsız kalınan her ortamın adeta kurtarıcısı haline gelen Clutch çantalar, şık davetlerin bu sene de vazgeçilmezi oldu.  Brunello Cucinelli, Tory Burch ve Chloé tasarımcıların koleksiyonlarında kullandığı Clutch çanta modelleri, oldukça ihtişamlı görünümleri ya da aksine tercih edebileceğiniz minimalist tasarımları ile 2024'ün öne çıkan çanta trendleri arasında!

BÜYÜK VE İHTİŞAMLI:

2024 moda trendi büyük çantalar

2024 moda trendi büyük çantalar

Birden fazla çanta trendinde olduğu gibi kullanışlılığı ile ön plana çıkan büyük ve ihtişamlı çanta modelleri birden fazla çanta trendinin aksine ihtişamlı tasarımları ile kombinlerde oldukça iddialı... The Row, Givenchy, Bottega Veneta ve Prada gibi moda evlerinin öne sürdüğü çanta modelleri mini çantalarda olduğu gibi biraz ayarsız. Yani, çantalar bu kez de çok küçük değil, olabildiğince büyük boyutta. Victoria Beckham’ın devasa deri modelleri ve Max Mara’nın kocaman kanvas tasarımlarından da anlaşılacağı üzere 2024 yılında çantalar ne kadar büyük olursa o kadar iyi!

PARLAK MAVİ:

2024 trend çantalar ve çanta renkleri

2024 trend çantalar ve çanta renkleri

2024'ün trend renkleri arasında yer alan parlak mavi rengi, çanta ve aksesuarları da es geçmedi. Isabel Marant, Versace, Giorgio Armani, Valentino ve Ferragamo gibi markalar majorelle mavisinden gökyüzü mavisine kadar mavinin birçok tonunu kullanarak podyumlarda ön plana çıkardı. Fakat oldukça tatlı görünen mavinin bu parlak tonu, diğer tonların yanı sıra hem çok beğenildi hem de şıklığı ve zarifliği bir araya getiren renk olarak değerlendirildi. 

ÇİÇEK DESENLERİ:

Çiçek desenli çanta modelleri

Çiçek desenli çanta modelleri

Bu yıl özellikle de bahar aylarında ön plana çıkarılması planlanan çiçek desenli çanta modelleri, kanvas çeşitlerinin yanı sıra deri ve kumaş gibi birçok dokuda kullanılarak her kombine uygun hale getiriliyor. Podyumlarda da Trend, Balmain ve 3.1 Phillip Lim’in üç boyutlu çiçekleri, Chanel’in büyük çiçek baskıları gibi birçok farklı şekilde sunulan çiçek desenli çanta modelleri, bahar esintilerini tercihinize bağlı olarak minimal ya da maximal şekillerde yanınızda taşımanızı sağlayacak. 

KOVA ÇANTA MODELLERİ:

Kova çanta tasarımları

Kova çanta tasarımları

Yaklaşık on sene önce oldukça iddialı bir giriş ile moda dünyasına etki eden kova çanta tasarımları şimdilerde Alexander McQueen, Stella McCartney ve Miu Miu gibi markaların ön plana çıkarması ile yeniden gündeme geldi. Birçok kişi için zamansız bir aksesuar olarak değerlendirilen kova çanta modelleri, hem yapı malzemesi hem de sağlanan doku seçenekleri ile her kombinde ayrı bir görünüm kazandı. On sene öncesinden bu yana Taylor Swift, Sarah Jessica Parker gibi isimlerin favorisi olan kova çanta tasarımları bu sene yer aldığı podyumlar ile şimdiye kadarki en büyük yükselişini yaşamış olabilir.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0