Ekose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? Ekoseli kıyafetler için giyim tüyoları

90’lardan bu yana her sene yenilenen tarz ve bakış açılarıyla yeniden gündeme gelen ekose deseni, bu sene de kıyafet ve kombinlere farklı görünümler kazandırmaya devam ediyor. Fakat diğer trend parçalarda da olduğu gibi ekose kıyafetler de nasıl kombinlenmesi gerektiğine dair soru işaretlerine neden olabiliyor. Peki, ekose kıyafetler nasıl kombinlenir? Ekose üzerine ne giyilir? İşte, detaylar...

Bazı enerjiler vardır; bir bakış, bir yürüyüş, bir gülümseme gibi... Tüm bu enerjiler adeta atmosferi değiştirir ve ortamın ışığı haline gelmenizi sağlar, insanı parıl parıl parlatır. Bu enerji moda dünyasında da böyledir. Yani, eğer kıyafetler dile gelebilselerdi kesinlikle gülümsemelerinin desenleri ya da dokuları olduğunu söyleyebilirlerdi. Bu şekilde birçok farklı desen ve dokunun anlam kattığı kıyafetler, nostaljik görünümlerden modernizme kişiye birden fazla seçeneği bir arada sunarak adeta özgür iradesini sonuna kadar kullanmasını istiyor. Ekose de öyle... Tüm bu desenler arasında yıllara meydan okuyan bir savaşçı gibi 2024 yılında yeniden ve yeniden gündeme gelerek üzerindeki tozları etrafa savuruyor. Kabandan cekete, etekten pantolona birçok farklı kıyafetten aksesuarlara kadar değerlendirebileceğiniz ekose deseni, 2024 yılından 90'lara ışınlanmanızı sağlayabileceği gibi geleceğe de yeni bir anlam katmanız için size olanak sağlıyor. Peki, ekose üzerine ne giyilir? Ekose nasıl kombinlenir? İşte, sizler için hazırladığımız kombin önerileri ve ekose giyim tüyoları...

Business Casual kadın giyim ne demek? Business Casual nasıl olur? Business Casual giyim tarzı İLİŞKİLİ HABERBusiness Casual kadın giyim ne demek? Business Casual nasıl olur? Business Casual giyim tarzı

EKOSE KIYAFETLER NASIL KOMBİNLENİR? EKOSE GİYİM TÜYOLARI VE KOMBİN ÖNERİLERİ

'BİR FİLMİN ANA KARAKTERİ' ENERJİSİ:

Hayatta bazen yapılabilecek en iyi şey aynı filmlerde olduğu gibi kendi hayatımızda da birer başrol olduğumuzu hatırlamaktır. Giyim stiliniz ise bu enerjiyi yansıtabileceğiniz en güzel yollardan biridir. Kıyafetlerinizi doğru kombinleyerek bu enerjiyi etrafınıza yayabilir, hayatınıza olan etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Ekose kombin önerileri

Ekose kombin önerileri

Moda dünyasına göre görünümlere film enerjisi kazandırmak, zannedildiğinden çok daha kolay ve alışagelmiş bir durumdur. Dokular ve desenler de bu noktada oldukça kullanışlı araçlardır. Örneğin, ekose desenli bir ceketi oldukça basic bir beyaz tişört ve straight fit model bir jean pantolon ile kombinleyerek ceketi ön plana çıkarabilir, deseni ile kombini konuşabilir hale getirebilirsiniz. Fakat bizim naçizane fikrimiz bu filmi renklendirebilmek adına aksesuarlar ile desteklemek olacaktır. Örneğin bu kombine ekleyeceğiniz mary jane model bir klasik ayakkabı kombine 'ben buradayım' etkisi katacak, gümüş bir çift küpe 'hem de parlıyorum' sözüyle görünümünüzü destekleyecektir. Bu sayede ekose desenini hem klasik hem modern bir görünümünden faydalanabilir, bir filmin ana karakteri olduğunuzu buram buram hissedebilirsiniz.  

SAGAZA / Diego Ceket: 5.775,00 TL

LC WAIKIKI / Bisiklet Yaka Düz Kısa Kollu Kadın Tişört: 367,07 TL

LC WAIKIKI / Vision Straight Fit Kadın Jean Pantolon: 499,99 TL

LEATHERBOLD / Hakiki Deri Bel Çantası Tudor: 2.000,00 TL

ELLE / Siyah Deri Kadın Oxford: 1.499,94 TL

INDİGO TAKI / Sade Sallanan İkili Yıldız Beyaz Gümüş Küpe: 359,90 TL

CLAES / Margot Grey Vintage Fashion Hafif Unisex Güneş Gözlüğü: 173,52 TL

ESSENCE / Extreme Shine Volume Lipgloss 101 Milky Wa: 399,99 TL

'LADİES AND GENTLEMEN, THİS İS PLAİD' KOMBİNİ;

Ekose deseninin klasik ve modern görünümlerinde bu kez klasiği öncelik tutuyoruz. Hem şık hem de klasik bir kombin ile ekose deseninin oldukça basit kombinlenebilir olduğunu, son zamanların popüler akımı old money tarzına yeni bir bakış açısı kattığına dikkat çekiyoruz. İşte bu yüzden tam da 'Bayanlar, baylar işte bu ekose' diyerek anneanne- babaanne sandıklarında çürümeye yüz tutmuş ağır parçaları gün yüzüne çıkarıyoruz. 

Ekose kıyafetler için giyim tüyoları

Ekose kıyafetler için giyim tüyoları

İlk kombindeki gibi dikkat çektiğimiz olay, ekose deseninin başka desen ve dokular ile karıştırılarak harmanlanmasından ziyade tek ve tek düze sayılabilecek basic parçalar ile ön plana çıkarılması gerektiği. Hem spor hem şık, hem nostaljik hem de modernizmi aynı anda taşıyabileceğiniz ekose parçalar bu yüzden sizin yönlendirmenize bağlı değişkenlik gösterir. Örneğin ekose parçaları, basit - düz veya tek renk olarak nitelendireceğiniz kıyafetler ile kombinleyerek ön plana çıkarmak da farklı aksesuar ve kıyafetler ile harmanlayarak görünümlerinizde bir kaos ortamı oluşturmak da sizin elinizde. Bunun en güzel göstergesi de IPEKYOL markasından seçtiğimiz ekose desen saten ceket. Bu ceketi zıt renkler ile kombinleyebilir farklı aksesuarlar ile eşleştirebilirdik, fakat bu ekose deseninin arka planda kalmasını sağlayacak ekose ile istenilen tarzın yansıtılmasına engel olacaktı. Bu sebeple ceketi ekose deseninde yer alan bir renk ile -siyah ile- eşleştirdik. Aynı materyalden bir etek ve basic bir tişört ile ön plana çıkardık. NİŞANTAŞI SHOES markasına ait olan rugan kemer detaylı topuklu ayakkabı ise görünümde tamamen şıklığa ve klasik görünüme odaklanmak istememizden kaynaklıydı.  Bu yüzden topuklu ayakkabıyı, IPEKYOL ceket ve ALTUDA marka çapraz çanta ile eşleştirerek kombine, şıklığın yanı sıra elegant bir görünüm kazandırdık.

IPEKYOL / Ekose Desen Saten Garnili Blazer: 2.399,50 TL

ARMİNE / Kadın Siyah Nergis Şal: 63,00 TL

LC WAIKIKI / Basic Bisiklet Yaka Düz Kısa Kollu Kadın Tişört: 399,00 TL

PENTİ / Siyah 2'li Soket Çorap: 87,99 TL

TERZİ DÜKKANI / Elit Kloş Etek Siyah: 999,00 TL

NİŞANTAŞI SHOES / Elegance Siyah Rugan Kemer Detaylı Bilek Bağlı Kadın Topuklu Ayakkabı: 1.079,90 TL

ALTUDA / Kadın Mini City Kapaklı Çapraz Çanta: 349,90 TL

SÖĞÜTLÜ SİLVER / Gümüş Sade U Model Şarnel Halka Küpe: 157,67 TL

PASTEL / Daylong Lipcolor Kissproof Mat Likit Ruj No 36: 325,99 TL

CASİO / Kadın Kol Saati Ltp-v002l-1budf: 833,00 TL

'HAYIR GOSSİP GİRL İZLEMİYORUM' KOMBİNİ;

Her ne kadar inkar edersek edelim, tarzımız biraz da gördüğümüz ya da işittiğimiz, görüp de beğendiğimiz dizi ve filmlerle hatta oyuncularla dahi şekillenebiliyor. Yani, moda trendleri ve akımları da bu sayede ortaya çıkıyor zaten. Bu yüzden bu kombinin adı,  ekose desenini sevenlerin desene karşı adeta bir haykırışı gibi oldu. Serenay Sarıkaya'nın Fi dizisinde de söylediği gibi 'Senin manipülasyonlarının entrikalarının kurbanı mıyım yoksa gerçekten seni seviyor muyum? Bilmiyorum' ekose

Ekose kombin önerileri

Ekose kombin önerileri

Diğer modern ve elegant görünümlerin yanı sıra bu kombin ile ekosenin nostaljik görünümlerine dikkat çekiyoruz. Bir dönemin popüler dizisi olan Gossip Girl' de de oldukça sık kullanılan ekose takımlar, hem basitçe kombinlenebilir olmasıyla hem de nostaljik yaklaşımıyla günümüzde büyük beğeni kazanıyor.  Diğer kombinlerde de olduğu gibi bu kombinde de ekose deseni içerisinde yer alan bir veya çift rengi seçmeniz ekose ile yapacağınız tüm kombinleri oldukça kolay bir hale getirecektir. Seçeceğiniz renge bağlı olarak soğuk veya sıcak alt tonlu aksesuarlar da kullanabilir görünümlerinize bütüncül bir bakış açısı katabilirsiniz. 

ADL / Ekose Lacivert Fileto Cepli Ekose Yelek: 1.799,95 TL

ADL / Ekose Lacivert Pileli Mini Etek: 1.299,95 TL

NİŞANTAŞI SHOES / Jules Bordo Mat Fermuar Detay Kadın Topuklu Çizme: 1.599,90 TL

LOVENTA / Kemer Detaylı Omuz Çantası Koyu Bordo Eleanor: 786,84 TL

FLORMAR / Jel Görünümlü Parlak Oje: 49,99 TL

CALVİN KLEİN / Ultrafıt Shaper Tıght Cabernet 80 Denıer Opaque Bordo Külotlu Çorap: 319,00 TL

LC WAIKIKI / Yarım Balıkçı Yaka Düz Uzun Kollu Kadın Triko Kazak: 439,86 TL

VENÜSDESİGN / Çelik küpe: 305,00 TL

Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? Bahar aylarında evde neler yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? Bahar aylarında evde neler yapılmalı?
En iyi saç bakım ürünleri hangisi? Dermatologların tavsiye ettiği saç bakım ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi saç bakım ürünleri hangisi? Dermatologların tavsiye ettiği saç bakım ürünleri
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0