Business Casual kadın giyim ne demek? Business Casual nasıl olur? Business Casual giyim tarzı

Her şeyden önce basit temelleri ve basit düşünceleri hedef alarak oluşturulan kombinler, moda dünyasının konfor alanını çok daha ilgi çekici bir hale getirir. Özellikle de söz konusu iş alanıysa. Hem yorgun hissettiğiniz hem de yoğunluğunuzun çok olduğu dönemlerde ise şıklığın ve konforun ön plana çıkarıldığı Business Casual giyim stili vazgeçilmeziniz olur. Peki,Business Casual nedir? Hangi parçalardan oluşturulur?

Son zamanların revaçta olan tarzlarından biri Business Casualaslında zannedilenin aksine bir moda akımı değil, iş hayatında sıklıkla tercih edilen kıyafetlerde rahatlığı ve resmiyeti bir araya getiren bir giyim stili. Doğru lanse edildiği takdirde ise moda dünyasının iş dünyasına olan bir yansıması. Yapılan kombinler ile diğer akımları göz önüne aldığınızda Business Casual stilinin bu açıdan çok daha kolay ve anlaşılabilir olduğunu görebilirsiniz. Aynı Pinterest görsellerindeki gibi oldukça basic parçaların bir araya getirildiği Business Casual stili, şıklığı konfor alanınızdan çıkmadan sizlere sunuyor. Peki, Business Casual stilinde giyinmek ne demektir? Business Casual stili nasıl uygulanır veya elinizdeki  parçalar ile nasıl değerlendirilebilir? İşte, detaylar...

Parizyen stili ne demek? Parisian tarzı kombin nasıl yapılır? Pinterest Parisian stili İLİŞKİLİ HABERParizyen stili ne demek? Parisian tarzı kombin nasıl yapılır? Pinterest Parisian stili


BUSİNESS CASUAL KADIN GİYİM TARZI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER! BUSİNESS CASUAL GİYİM TARZI İÇİN MODA İPUÇLARI!

BLAZER CEKETLER:

Business Casual giyim tarzı iş hayatına göre daha az resmi fakat profesyonel kurallara uygun ve çok daha rahat olan kıyafet biçimine denir. Örneğin, bir takım elbise değil ama kot ve tişört kadar rahat da değil. Bu durumda Business Casual giyim tarzı için ikisini de bir araya getiren dengeli bir hal diyebiliriz. 

Business Casual stili nedir

Business Casual stili nedir

Blazer ceketler de bu konuda oldukça kurtarıcı parçalar. Örneğin gündelik hayatta tercih ettiğiniz pantolon veya etek kombinlerinin üzerine bedeninize ve kol boyunuza uygun bir blazer ceket almanız Business Casual stilini elde etmenizin en kolay yollarından biridir. İçine tercih edeceğiniz gömlek veya bluzun blazer ceketlerinize uygun bir materyalden yapılması ise kombininize paha biçilmez bir dokunuş katmanızı sağlayacaktır. 

TÜVİT CEKETLER:

Blazer ceketler kadar olmasa da Business Casual stilinde popüler olan bir diğer yöntem tüvit ceketler ile yapılan kombinlerdir. Renk, doku ve desen seçenekleriyle birçok farklı açıdan değerlendirebileceğiniz tüvit ceketler sanılanın aksine yalnızca pantolonlarla değil etekler ile de hoş bir görünüm sağlar. 

Business Casual stili ceket modelleri

Business Casual stili ceket modelleri

Dokusunun ve desen çeşitliliğinin yanı sıra düğme tercihleri ile de kombinleyebileceğiniz tüvit ceketleri kumaş etek veya pantolonlarla değerlendirebilir, ayakkabı ve çantalarınızı kombinlerinizde ön plana çıkarabilirsiniz. Oldukça zıt renk kombinasyonlarının yer aldığı tüvit ceketler, parlak düğmeleri ve dokularıyla kombinlerinizde birçok seçenek sağlar. Hem günün yoğunluğunda şık duruşunuzdan ödün vermeyecek hem de rahatlığınızı sağlayacak tüvit ceketler, mevsimlik kumaşlarıyla da hem yazlık hem de kışlık kombinlerinizde yer alabilir.  

KUMAŞ PANTOLONLAR:

Birçok model ve materyal seçeneklerinin yanı sıra Business Casual stilinde ön plana çıkan kumaş pantolon modelleri genellikle wide leg pantolonlar ve boru paça modellerdir. Elbette, birçok farklı dokunuşu katabileceğiniz kumaş pantolonlar, mom jeanleri anımsatan model seçenekleriyle de oldukça kullanışlıdır. 

Business Casual stili pantolon

Business Casual stili pantolon

Ofis ortamlarında kombinlenmesi kolay ve sürekliliğin rahat sağlanabilmesi için genellikle siyah, krem, lacivert gibi klasik renkler seçilebilir. Fakat eğer kombininizde ön plana çıkarmak istediğiniz pantolonunuz ise bu durumu es geçebilir çok daha soft ve pastel tonları tercih edebilirsiniz. Bu durumda yalnızca kumaş pantolonlarınızın gardırobunuzdaki diğer parçalar ile de kolay kombinlenebilir olması gerekir. Çünkü aksi halde kullanışlılığını yitirecek ve zamanla gereksiz harcamalarınızdan birine dönüşecektir.

GÖMLEKLER:

En basit ve yalın halleriyle bile ofis kombinlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen gömlek modelleri, sıklıkla kullanılan düz renk modellerinin yanı sıra ayrıca birçok renk, desen, doku, kesim ve tasarıma sahip.

Business Casual stili gömlek

Business Casual stili gömlek

Tercih edeceğiniz ayakkabı ve çanta modelleriyle kombinleyerek değerlendirebileceğiniz gömlek modelleri, artık görünümlerde yalnızca bir tamamlayıcı değil ana parça olarak da geçiyor. Birçok farklı model ve materyal seçenekleri ile ön plana çıkan gömlek modelleri renkleri sayesinde de çeşitlilikte sınır tanımıyor, ofis görünümlerine adeta renk katıyor. Birçok ceket, kaban ya da trençkot seçeneğiyle değerlendirebileceğiniz gömlek modelleri, bu sayede kış kombinlerinde de katmanlama yapabileceğiniz bir alan sağlıyor. 

KISA OLMAYAN ETEKLER:

Ofis görünümlerinde zamanla etik bir kural haline gelen kısa olmayan yani diz üstünü çok geçmeyen etek modelleri etik açıdan bir kural olarak değerlendirilse de ofis kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından biri. Hem kattığı şıklık hem de kombinlere sağladığı bütünlük ile oldukça yalın ve hoş bir görünüm sunan kısa olmayan etek modelleri, tercih edeceğiniz materyal seçenekleriyle de oldukça geniş bir skalaya sahip. 

Business Casual stili etek

Business Casual stili etek

Özellikle tişört ve kısa bluzlar ile ön plana çıkarılan etek modelleri, son zamanların trendi haline gelen saten veya tüvit kumaşlar ile de oldukça popüler. Birçok model ve kumaş seçeneğiyle değerlendirebileceğiniz etek modellerinde Business Casual stilini ön plana çıkaran ise derin yırtmaçlara ve bahsi geçen kısalığa sahip olmaması. Bunlar dışında dilediğiniz modeli tercih ederek görünümlerinize yalın ve zarifliği taşıyabilirsiniz. 

KISA OLMAYAN VE DEKOLTESİZ ELBİSELER:

Business Casual stilinde aynı eteklerde olduğu gibi elbise modellerinde de önemli olan etik kurallar çerçevesinde olmasıdır. Kısalığı ve dekoltesiz olması yeterli olacağı gibi materyallerinde de birçok seçeneği Business Casual stilinde ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle dizin biraz üstünde ya da midi boy elbiseler ile tercih edebileceğiniz şık ayakkabılar görünümlerinizde bu stili ortaya çıkaracaktır. 

Business Casual stili elbise

Business Casual stili elbise

Tek parça olması ile oldukça kullanışlı ve rahat olan elbise modellerini materyal seçenekleriyle hem kış hem de yaz aylarına uyarlayabilir; kemer, takı gibi aksesuarlar ekleyerek görünümünüzde bütünlüğü elde edebilirsiniz. Renk, desen, kumaş ya da doku seçenekleriyle birçok açıdan tarzınızı yansıtabileceğiniz elbise modelleri, aynı zamanda kullanacağınız dış kıyafetler ile de  Business Casual stilinde ön plana çıkar.  Bu durumda ayakkabı ve çanta çeşitleri görünümünüze kattığınız tamamlayıcı aksesuarlar ile eş değer tutulur. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0