Parizyen stili ne demek? Parisian tarzı kombin nasıl yapılır? Pinterest Parisian stili

Son zamanların revaçta olan tarzlarından Parizyen stili, birçok moda ikonunun paylaşımı ile sosyal medyada merak konusu haline geldi. Yapılan kombinler ile özellikle Pinterest ve Instagram uygulamalarında dikkatleri üzerine toplayan Parısıan (Parisli) stilini belirlenen birkaç ipucuyla sizlerde kombinlerinizde uygulayabilirsiniz! Peki, Parısıan (Parisli) kombini nasıl yapılır? İşte, detaylar...

'Parisian' olarak da bilinen Parizyen stili Fransa'da yaşayan, Parisli kadınların yaşam tarzından ortaya çıkmış bir moda akımıdır. Öyle ki stilin adı bile 'Parisian' yani 'Parisli' olarak kullanılmaktadır. Özellikle Pinterest modasında adından sıklıkla bahsettiren Parisian kombinleri her şeyden önce basit temelleri, basit düşünceleri hedef alan bir stili ön plana çıkarır. Fazla dikkat çekmeyen klasik kıyafetler ile tercih edilen Parisian stilinde genellikle pamuklu yüksek kaliteli giysiler kullanılır. Peki, Parisian stili nasıl oluşturulur? Parisian kombinlerinde nelere dikkat edilmelidir? İşte, detaylar...

Yeni Pinterest trendi: Vanilla Girl!İLİŞKİLİ HABERYeni Pinterest trendi: Vanilla Girl!

PARISIAN (PARİSLİ) STİLİ İLE GİYİNMEK! PARISIAN (PARİSLİ) KOMBİNİ NASIL YAPILIR? 

  • ZAMANSIZ PARÇALAR:

Parisian stili

Parisian stili

Moda dünyasında bilinenin aksine trendlerin görmezden gelindiği Parisian stili, çoğu zaman trendlere göre 'eski' olarak adlandırabilecek kıyafetlerden oluşturuluyor. Parislilerin yaşam tarzını yansıtan Parisian stili, kombinlerinde dayanıklı ve çocuklarına da aktarılabilecek parçalara daha çok öncelik veriyor. Bu yüzden de çizgili tişört ve kazaklar gibi moda dünyasında sürekliliğini yenileyen  parçalar kombinlerde sıklıkla kullanılıyor. 

  • NÖTR TONLAR:

Nötr renk kombin örneği

Nötr renk kombin örneği

Paris giyim tarzı genellikle bej, beyaz, kahverengi ve siyah gibi nötr tonlara dayanır ve yalnızca bir parlak tona dikkat çekilir. Örneğin, gardıroplarında krem, bej, fildişi ve kahverengi gibi nötr renkleri hakimken genellikle kırmızı - ve bu tarz renkler-  ile küçük dokunuşlar yapılır. 

  • KLASİK BASKILAR:

Paris giyim stili

Paris giyim stili

Diğer moda akımlarının aksine baskılı giysilerin minimumda tutulduğu Paris giyim tarzında çiçek baskılar, çizgili giysiler, kareli veya kazayağı desenleri diğer baskılı kıyafetlerden harici olarak tutulur. Paris'teki giyim için bu harici desenler oldukça popülerdir, kombinlerde ön plana çıkarılır. 

  • BİR BEDEN BÜYÜK GİYİNMEK:

Parisian stili

Parisian stili

Amerikalıların dar ve gösterişli giyim tarzını manasız bulduğunu ifade eden Parisian stili, Amerikalıların aksine görünümlerinde bol ve rahat kıyafetleri ön planda tutar. Kadın giyimde rahat ve konforlu hissetmenin önemine dikkat çeken Parisian stili, bu yüzden kombinlerinde genellikle bir beden büyük kıyafet tercih edilmesi gerektiğini vurgular. 

  • EŞARP VE BASİT AKSESUARLAR:

Parisian stili ipek eşarp

Parisian stili ipek eşarp

Parisian kombinlerinde sıklıkla görülen ipek eşarplar, beyaz gömlek ve düz paça jean pantolonlar ile kullanılarak kombinlere çok daha zarif ve spontane bir görünüm katıyor. Özellikle basit giyimin öneminden bahseden Parisian stili için ise ipek eşarplar, kombinlerin mükemmel bir tamamlayıcısı haline geliyor. Gold detaylı kolye, yüzük ve küpeler de bu şekilde! Parisian stilinde gold takıları tek parça şeklinde değerlendirebilir, kombinlerinizde kullanabilirsiniz. 

2024 İlkbahar mevsimine uygun en güzel nevresim takımı modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2024 İlkbahar mevsimine uygun en güzel nevresim takımı modelleri ve fiyatları
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0