Sonbahar mevsiminde ne giyilir? Mevsim geçişleri için kurtarıcı parçalar!

Aniden çıkan yağmurlardan dolayı bugünlerde hava tahmini yapmak oldukça zor bir hal aldı. Mevsim geçişleriyle başlayan kıyafet değişimleri ise gardıroplarımız da daha sıcak ve kalın kıyafetleri tercih etmemize sebep oldu. Peki, sonbaharda gardıroplarda olmazsa olmaz parçalar neler? Aniden değişen hava şartlarına hangi kıyafetler ile uyum sağlayabiliriz? İşte, detaylar...

Hem kış sezonu için hazırlıkta bulunmak hem de sonbahar sezonunda değişen hava şartlarına uyum sağlayabilmek her koşulda şıklığıyla ön planda olmak isteyen kadınlar için oldukça yorucu bir hal alabiliyor. Sürekli değişen hava koşulları, mağazaların sezon geçişi temposu ve sürekli değişen sosyal medya trendleri gibi birçok sebepten dolayı moda severler hangi kıyafetleri ön planda tutmaları konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyor. İşte, bu yüzden sizler için birkaç kilit kıyafet belirledik. Kombinlerinizde bu kıyafetlere yer vererek sonbahar sezonunda hem şık hem de konforlu hissedebilirsiniz. Peki, bu kıyafetler nelerdir? İşte, detaylar...

Yeni Pinterest trendi: Vanilla Girl!İLİŞKİLİ HABERYeni Pinterest trendi: Vanilla Girl!

 SONBAHAR MEVSİMİNDE NE GİYİLİR? MEVSİM GEÇİŞLERİ İÇİN KURTARICI PARÇALAR! 

  • OMUZA ATILAN HIRKALAR:

Omuza atılan hırka kombin örneği

Omuza atılan hırka kombin örneği

Sonbahar mevsiminde aniden değişen hava şartları sebebiyle birçok kişi dış kıyafet konusunda kararsız kalıyor. Gün içerisinde değişen hava şartlarına göre ya çok kalın ya da çok ince kalan dış kıyafetler, bu sezonda yerini hırkalara bırakıyor. Pratik taşınmasının yanı sıra oldukça sıcak tutan hırka modelleri, kumaş seçenekleri ile sonbahar sezonunda ön plana çıkıyor. Popüler olan birçok akımda görebileceğiniz hırka modellerini omuzunuza atarak bile hoş bir görünüm elde edebilirsiniz!

  • GÖMLEK/TİŞÖRT ÜZERİNE SÜVETER:

Süveter kombini

Süveter kombini

Sonbahar sezonunun gelmesiyle moda severlerin ilgi odağı olan süveter modelleri, bu sezonda birçok renk ve doku seçeneği ile pratik ve kolay kombinlenebilir bir kıyafet olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle kombinlerde gömlek üstüne tercih edilen süveter modellerini farklı renkler ile olduğu gibi triko, pamuk ya da yün karışımı modelleri ile de tercih ederek görünümünüzü zenginleştirebilirsiniz. 

  • YELEKLİ KOMBİNLER:

Sonbahar yelek kombinleri

Sonbahar yelek kombinleri

Yaz sıcaklarında serin bir koruma kalkanı oluşturan keten yelekler, sonbahar mevsiminde olsak da gardıroplardan ayrılmıyor aksine çok daha sevdiğimiz parçalar haline geliyor. Bluz ve gömleklerin üzerine birçok renk seçeneği ile kombinlere klasik bir tarz katan yelekler, genellikle kumaş pantolon veya etekler ile bir arada kullanılıyor. Birçok moda ikonunun sonbahar görünümlerinde yer verdiği yelekleri; toprak tonları, lacivert ya da siyah renklerinde ünlü markaların vitrinlerinde de görebilirsiniz. Denim pantolonlar ile de oldukça feminen bir tarz elde etmenizi sağlayan yelekler, sonbahar sezonunda vazgeçilmez kıyafetiniz olacak!

  • UZUN ETEK KOMBİNLERİ:

2023 Sonbahar sezonu etek modası

2023 Sonbahar sezonu etek modası

2023 Sonbahar sezonunun trend parçaları arasında yer alan maxi etekleri, zannedilenin aksine birçok rahat parçayla kombinleyerek değerlendirebilirsiniz. Salaş ve içinde rahat hissedeceğiniz kesimlerde tercih edebileceğiniz maxi boy etekler, triko kazaklar, ince bluz veya sweatshirtler ile oldukça hoş görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Spor ayakkabı ve botların yanı sıra sezonun yeni trendi Mary Jane ayakkabı ve babetler ile de oldukça cool bir görünüm oluşturan etekleri, pamuk veya saten gibi birçok kumaş ile değerlendirebilirsiniz!

  • SABO TERLİKLER:

Süet sabo terlik modeliyle kombin örneği

Süet sabo terlik modeliyle kombin örneği

Uzun süre ayakta kalan birçok kişi için kombinlerde ayakkabı rahatlığını ön planda tutan sabo terlikler, sonbahar sezonunda da oldukça popüler hale geldi. Renk ve materyal seçeneklerinin yanı sıra içinde kullanılan malzemeler konusunda da çeşitlilik sağlayan sabo terlikler, aynı zamanda kullanıcıların kombinlerine sempatik bir görünüm kazandırıyor. Ayakkabılarda rahatlık ve konforun önemini vurgulayan sabo terlikler sık özellikle süet ve deri modelleri ile dikkat çekiyor. Denim pantolonlar ile kombinlendiğinde oldukça hoş bir görünüm kazanan sabo terlikleri, elbiseler ve kumaş pantolonlarda dahil olmak üzere birçok farklı parça ile kombinleyerek görünümlerinizde rahatlığı elde edebilirsiniz. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0