Sosyal medyada viral olan 'Cozy Girl Modası' nedir? Cozy Girl akımına uygun nasıl giyinilir?

Kombinlerde estetik görünüm ve rahatlığı ön planda tutan akımlar arasında yer alan 'Cozy Girl' trendi, hem gün boyu rahatlığınızı sürdürmeyi, hem de dikkat çekici olmanıza olanak sağlıyor. Bu sayede sosyal medyada sıklıkla gündeme gelen Cozy Girl akımı, birçok kişi için de merak konusu haline geldi. Peki, Cozy Girl akımı nedir? Cozy Girl kombini nasıl oluşturulur? İşte, merak ettikleriniz...

Her dönem ayrı bir ihtişam ile popüler olan 'girl' ve 'aesthetic' akımları havaların soğumaya başlamasıyla sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Önümüzdeki kışı etkileyecek ve bol bol göreceğimiz akımlardan bir diğeri ise rahat görünümleri ile ön plana çıkan 'cozy girl' enerjisi olacak. Sempatik ve sevimli bir duruş sergileyen cozy girl akımı, yani 'rahat kız' akımı özellikle yabancı Influencer’ların sosyal medya profillerinde en çok karşılaştığımız giyim trendleri arasında yer alıyor. Kombinlerde konforu ön planda tutan cozy girl akımı, genellikle sonbahar renklerinde -kahverengi, tarçın, bej- rahat parçalar ile oluşturuluyor. Yapılan kombinler ile doğal, huzurlu ve içgüdüsel hissedilmesi gerektiğini vurgulayan cozy girl akımı, kombinlerinde yalnızca birkaç temel kıyafeti temel alarak oluşturuluyor. Peki, nedir bu kıyafetler? Cozy girl kombini nasıl yapılır? İşte, detaylar...

Sonbahar mevsiminde ne giyilir? Mevsim geçişleri için kurtarıcı parçalar! İLİŞKİLİ HABERSonbahar mevsiminde ne giyilir? Mevsim geçişleri için kurtarıcı parçalar!

 COZY GİRL GÖRÜNÜMÜ NASIL ELDE EDİLİR? COZY GİRL TRENDİNİN         TEMEL PARÇALARI NELERDİR?

  • OVERSIZE ÖRGÜ KAZAKLAR:

cozy girl akımında kazaklar

cozy girl akımında kazaklar

Cozy girl trendi, odak noktasında sempatik ve sevimli bir duruş sergiliyor ve modern kadınların yoğun geçen günlük yaşamlarında kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyor. Sonbahar ve kış aylarında konfor ve rahatlık denince de akıllara ilk gelen kazaklar, bu akım ile ön plana çıkıyor. Triko ve yün gibi çeşitli materyalleri ile tercih edebileceğiniz kazakları kumaş ya da denim fark etmeksizin birçok pantolon modeliyle kombinleyerek kullanabilirsiniz. 

  • YÜN ÇORAPLAR:

cozy girl akımı çoraplar

cozy girl akımı çoraplar

Cozy girl tarzının temel özelliklerinden biri de yumuşak ve dokusu rahat kumaşlar kullanmaktır. Zannedilenin aksine yalnızca alt üst parçalarda kullanılmayan bu rahat kumaşları özellikle yün modelleriyle çoraplarda tercih edebilirsiniz. Rahatlığın her anlamda vurgulandığı cozy girl akımında toprak renklerinde yün çoraplar, kısa botlar ve ve spor ayakkabılar ile oldukça hoş bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. 

  • OVERSIZE HIRKALAR:

cozy girl akımı hırkalar

cozy girl akımı hırkalar

Aniden değişen hava durumunda gardıropların kurtarıcı parçası olan oversize hırkalar, yalnızca kat kat giyinme modasında değil cozy girl akımında da değerli hale geliyor. İnce, kalın, yün, triko veya örgü gibi birçok renk ve model seçeneği sunulan hırkaları özellikle sonbahar mevsiminde ince bluzlar ve kumaş pantolonlar ile tercih ederek ofis görünümlerinde cozy girl tarzını yansıtabilirsiniz. 

  • TRİKO TAKIMLAR:

cozy girl akımı triko takım seçeneği

cozy girl akımı triko takım seçeneği

Birçok eşofman çeşidinin yanı sıra kullanışlılığı ve ayrı ayrı kullanılabilir olmasıyla kombinlere fonksiyonel bir bakış açısı sunan triko takımlar, günlük giyimlerde oldukça kurtarıcı hale geliyor. Cozy girl akımına uygun kombin oluştururken de büyük kolaylık sağlayacak triko takımları, farklı renk seçenekleri ile değerlendirebilir görünümlerinize bütüncül bir bakış açısı katabilirsiniz!  

  • TARÇIN/ KAHVERENGİ OJELER:

Kahverengi tonlarda oje örneği

Kahverengi tonlarda oje örneği

Diğer akımların ön planda tuttuğu çeşitliliği en aza indirgeyerek dinginliğin ve minimalizmin huzur olduğunu vurgulayan cozy girl akımında aksesuarlar minimal sayıda tutulurken tercih edilen renklerde de ton sür ton bütünlüğüne önem verilir. Özellikle ojeler ile ön plana çıkarılması tercih edilen cozy girl akımında baskın renkler genellikle kahverengi ve tarçın tonlarıdır. Yapılan makyajlarda da doğal tonlar kullanılarak oje ve aksesuarlar ile kombin parçaları vurgulanır. Siz de minimal renk ve sayıda kullanacağınız aksesuarlar ile görünümünüzde bu akımı pekiştirebilirsiniz! 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0