Zıt renkler nasıl kombinlenir? Zıt renkler hangi renk? Kontrast renk kombinler

Bir döneme damgasını vurmuş ve en popüler moda dergilerinin kapaklarında yer almış olan ikonik model Claudia Schiffer, geçmiş dönemlerin en popüler modası olan 'Zıt Kutuplar' akımını günümüze tekrar uyarlayarak moda dünyasına geri kazandırdığını müjdeledi.

Vogue Dergisinin Kasım sayısında Berk Akkan'ın 'Zıt Kutuplar' adlı yazısında ünlü model Claudia Schiffer'ın okurları 30 yıl öncesine götürdüğü ve 1994 yılının Paris sonbaharına yolculuk ettirdiği vurgulandı. 2024'ün moda akımlarında moda severlere adeta 'Flashback' yaşatan Berk Akkan'Zıt kutuplar' yazısında geçmişe dönüşlerin en orjinal halini ünlü model Claudia Schiffer ve Versace ile anlattı.

Sosyal medyada viral olan İLİŞKİLİ HABERSosyal medyada viral olan 'Cozy Girl Modası' nedir? Cozy Girl akımına uygun nasıl giyinilir?

Versace 94 Sonbahar koleksiyonundan pembe balıkçı yaka triko kazağı, uzlaşması bir hayli zor altın renkli etekle birleştirerek aynı renkteki metalik çizmelerle bir araya getirdi. Yaptığı koleksiyon ile zıt kutupların birbirini nasıl çektiğini bir kez daha kanıtlayan Versace sayesinde 2024 ilkbahar defilesinin kapanışını gerçekleştiren ikonik model Claudia Schiffer, 90’ların metalik etek ve triko trendinin yeniden gündeme geldiğini tüm dünyaya duyurdu. Zaten sezon podyumlarındaki yansımalarda bu tezi doğrular nitelikte oldu. Ardından 2024 kış defilesindeki ışıltılı eteği, kapüşonlu üst ve gri hırkayla tamamlamayı tercih eden Danimarkalı tasarımcı Stine Goya ise kombine altın renkli topuklu ayakkabılar ekleyerek yarış içerisindeki iki rengin muzip uyumuna atıfta bulundu. Peki, günümüzdeki kıyafetler ile zıt renkli kombinler nasıl yapılır? Zıt kutuplu kombinlerin temel parçaları nelerdir? İşte, detaylar...

Kontrast renk kombinler

Kontrast renk kombinler

 ZIT RENKLER NASIL KOMBİNLENİR? ZIT RENKLERİ KOMBİNLERKENNELERE DİKKAT EDİLİR? 

  • 1 CANLI RENK 1 PASTEL:

Kontrast renk kombinler

Kontrast renk kombinler

Dünden bugüne moda dünyasına ufak bir göz gezdirirseniz moda dünyasındaki tek kuralın kuralsızlık olduğunu görebilirsiniz. Herkese her şarta ve koşula uyum sağlayabilen moda dünyası, dikkatli bakarsanız dün 'hayatta yapmam' dediklerinizi bugün sizlere yaptırıyor olabilir. Zıt renklerin bu noktadaki etkisini de uzaktan bakarak gözlemleyebilirsiniz. Değişen moda dünyası kontrast renkleri 30 yıl öncesinden bugüne taşıyarak vitrinlerde beğenip de dolaplarımızda kombinleyecek parça bulamadığımız için almadığımız bütün kıyafetlere bir şans daha vermemizi sağlıyor. Oldukça çarpıcı renkler ile arası olan olmayan kim varsa, seçtiği bir rengi soft bir pastel tonuyla kombinleyerek bu akım sayesinde istediği rengi kullanabilir hale geliyor. 

  • VİNTAGE DETAYLAR:

Zıt renkler nasıl kombinlenir

Zıt renkler nasıl kombinlenir

Eskiye dönük tüm parçalar, her birimiz için farklı alanlarda önem taşır. Balon kollardan bebek yakalara, dantel güpürlerden küt burunlu ayakkabılara kadar tüm vintage parçalarda kullanacağınız herhangi bir renk ile kontrast rengini kombinleyebilirsiniz. Oldukça nostaljik bir görünüm sağlayan bu tarz ile renklere karşı çekingenliğinizi kırabilir, bu akımı kullanışlı olarak değerlendirebilirsiniz. 

  • DESENLER:

Tesettür zıt renk modası

Tesettür zıt renk modası

Son zamanların tesettür modası, desenli eşarp modellerini oldukça popüler hale getirdi. Yaz sezonunda oldukça tercih edilen bu modeller, sonbahar ve kış sezonu için de oldukça kullanışlı modeller sundu. Eşarp ve şal modellerinde desenlerle birlikte kullanılan zıt renk akımı, bu sayede oldukça sempatik görünümler ortaya çıkardı. Yalnızca eşarp ve şallara özgü olmayan zıt renk akımında desenleri birçok kıyafet ve aksesuar parçasına taşıyabilir kombinlerinize kolaylık kazandırabilirsiniz. 

  • ÇİZMELER:

Zıt renk kombinleri

Zıt renk kombinleri

Sonbahar ve kış sezonunun vazgeçilmez bir parçası bot ve çizme çeşitlerinde zıt renk akımı ile kombinlere renk geliyor. Özellikle etekli olan kombinlerde kontrast renkli çizmelerle ön plana çıkan zıt renk akımı, stilinizde marjinal bir dokunuş katmasının yanı sıra sonbahar ve kış sezonuna yüklenen kasvetli kalıbını da yıkmaya yönelik güzel bir adım haline geliyor. Çizme ve bot renklerinde özellikle mavi, kırmızı ve sarı tonlarına yer veren birçok markayı, modellerinin sunduğu rahatlık ile ayrıştırarak zıt renk akımına giriş yapabilirsiniz!

  • ÇORAP, ÇANTA VE TÜM AKSESUARLAR:

Kontrast renk akımı

Kontrast renk akımı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Kıyafetlerimde kullandığım belirli renkler var fakat bu akıma da dahil olmak istiyorum' diyenler için mükemmel bir alternatif sağlayan zıt renk akımında çoraplar ve çantalarda yer alıyor. Oldukça geniş bir skalada çeşitli renklere sahip çorapları kombinlerinize dahil edebilir aynı veya yakın tonlarda bir çanta modeliyle akıma dahil olabilirsiniz. Unutmayın, bir şeyi yapabilmeniz için tüm şartları sağlayabiliyor olmanıza gerek yok. Hele ki moda dünyasında hiç yok. Elinizdeki imkanları değerlendirerek gönlünüzden geçenin en güzelini dilediğinizce gerçekleştirebilirsiniz. Rengarenk günler!

İbn-i Sina'dan 1 gecede beyaz saçları eskiye döndüren çörek otu yağı yöntemi!

İLİŞKİLİ HABER

İbn-i Sina'dan 1 gecede beyaz saçları eskiye döndüren çörek otu yağı yöntemi!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0