Kapsül dolap ne demek? Kapsül gardıropta neler olmalı? 2024 Pinterest kapsül dolap listesi

Çok sayıda parça ve modellerden oluşturulan dolaplar, genellikle kargaşa ve kombinlerde bilinmezliğe yol açarak kişiye tahammül edilemez bir alışveriş arzusu verebilir. En çok şikâyet edilen konular arasında yer alan kombin sorunlarını dolaplarınızı kategorilere ayırarak gruplandırabilir kapsül dolap sayesinde kıyafetlerinize bütüncül bir görünüm katabilirsiniz. Peki, kapsül dolap nedir? Kapsül dolap nasıl yapılır?

Sonbahar kış sezonunda kapsül dolap hazırlamak isteyen fakat yeterli bilgiye ulaşamayan ya da nereden başlayacağını bilemeyen kişiler için ufak bir rehber hazırlamak istedik. Kapsül dolap yöntemi aslında oldukça minimal parçaların bir araya getirilerek kombinlerin kolaylaştırılması ya da bir diğer deyişle dolaplarınızda yalnızca kullanışlı parçalara yer verilerek minimalist yaşam biçiminin dolaplara yansıtılmasıdır. Oldukça pratik ve güzel görünümler sağlayan kapsül dolaplar, ilk etapta nasıl kurulacağına dair kafa karışıklığına neden olabilir. İşte, bu yüzden -kış sezonu da henüz açılmamışken- sizler için bir rehber oluşturduk. Kapsül dolapta neler olur? Gerekli kıyafetler nelerdir? İşte, detaylar...

Yağmur çizmesi kombini nasıl yapılır? En beğenilen yağmur çizmesi modelleri ve kombinleriİLİŞKİLİ HABERYağmur çizmesi kombini nasıl yapılır? En beğenilen yağmur çizmesi modelleri ve kombinleri

KAPSÜL DOLAP HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR? KAPSÜL DOLAP İÇİN GEREKLİ PARÇALAR NELERDİR? 2024 KAPSÜL DOLAP LİSTESİ!

Kapsül dolap için gerekli parçalar nelerdir

Kapsül dolap için gerekli parçalar nelerdir

*Kapsül dolapta önemli olan maddelerden birisi seçilen parçaların birbiri ile uyumlu olmasıdır. Yani aynı parçalarla farklı kombinler oluşturabiliyor olmanız gerekiyor. Bu yüzden de kıyafetler kategorilere ayrılarak temel parçalara ayrıştırılıyor. Üst giyim, alt giyim, dış giyim, ayakkabı ve çantalar olarak 5 gruba ayrılan kategorilere biz, kapsül dolabınızı kişisel kılacak yıldız parçaları da ekledik!

  • ÜST GİYİM;

Kapsül dolap ile kıyafetler herhangi bir iddia veya vurgu söz konusu değil. Yani kapsül dolaplarda diğer moda akımlarında olduğu gibi bir parça diğerine nazaran ön plana çıkarılarak vurgulanmak zorunda değil. 2024 bahar ve kış sezonunun üst giyim kategorisindeki temel parçaları genellikle sweatshirt, basic tişört, triko kazak ve hırka şeklinde 4 alt gruba ayrılır. Minimalist moda akımı olan kapsül dolaplarda bu parçalar baz alınarak birden fazla çeşitlilik söz konusu değildir. Bu parça seçiminde asıl önemli olan çokluğu değil diğer parçalar ile olan uyumudur. 

Sonbahar kış kapsül dolap

Sonbahar kış kapsül dolap

 1. SWEATSHİRT    
 2. BASİC TİŞÖRT
 3. KAZAK
 4. HIRKA

 

**Kapsül dolapta önemli olan maddelerden bir diğeri ise seçilen kıyafetlerin birçok ortama uyum sağlayabilmesidir. Örneğin, ofis ortamında giydiğiniz bir parçayı bir başka parçayla kombinleyerek arkadaş buluşmalarınıza da uyarlayabilmeniz gerekir. 

  • ALT GİYİM;

Alt giyim kategorisinde bulunan jean, kumaş pantolon, eşofman ve taytlar diğer kategorilere göre materyalleriyle daha çok önem kazanır. Diğer kategoriler ile rahat kombinleyebilmeniz için basit düşünmeniz ve sık kullandığınız kumaşlara yönelmeniz kapsül dolap için doğru bir tercih olacaktır. 

Kapsül dolap pantolon seçimi

Kapsül dolap pantolon seçimi

 5. JEAN PANTOLONLAR
 6. KUMAŞ PANTOLON
 7. EŞOFMAN / TAYT

***Kapsül dolap için kıyafet seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de seçilen parçaların, yaşadığımız mevsimsel şartlara uygun olmasıdır. Kapsül dolap yalnızca mevsimsel değişiklikler üzerine çeşitlilik gösterir. Örneğin ilkbahar ve yaz mevsimi kapsül dolabı ayrı, sonbahar ve kış mevsiminin kapsül dolabı ayrıdır. 

  • DIŞ GİYİM;

Kapsül dolap için kıyafet seçerken en çok dikkat etmeniz gereken genellikle dış kıyafet seçimidir. Özellikle sonbahar ve kış mevsim soğuklarının gündemde olduğu bu dönemlerde kat kat giyim modasının yanı sıra kombinlerde ön plana çıkan tercih edeceğiniz dış kıyafetlerdir. Bu demek değildir ki birden fazla renk ve çeşide ihtiyacınız var. Hayır, aksine günün soğukluk derecesine göre tercih edebileceğiniz bir şişme mont ve bir kaşe kaban ile tüm sezonu kurtarabilir ve minimalist kombinlerin şıklığını elde edebilirsiniz. 

Sonbahar kış kapsül dolap dış kıyafetleri nelerdir

Sonbahar kış kapsül dolap dış kıyafetleri nelerdir

 8. ŞİŞME MONT
 9. KAŞE KABAN

**** Dış kıyafet seçimlerinde kumaş değerinden ziyade renk tercihi de oldukça önemlidir. Bir anlık zevkler ve istekler doğrultusunda alınan renkler genellikle birkaç defadan fazla giyinilmiyor. Bu durumu göz önüne alarak seçebileceğiniz dış kıyafetlerin dolabınızdaki diğer parçalar ile de uyumunu kontrol etmeyi unutmayın. 

  • AYAKKABI;

Günün en önemli parçalarından biri olan ayakkabı modelleri kombinlerdeki şık görünümlerinden ziyade rahatlık ve konfor olarak da değerlendirebilir olmalıdır. Kapsül dolap anlayışı hava şartlarını baz alarak ayakkabı kategorilerinden birer model belirlemenizi ister. Seçeceğiniz günlük rahat bir bot, bir çizme, klasik ve kumaş ağırlıklı kombinler için günlük rahatlığa uygun bir loafer ve bir sneaker ayakkabı modeli birçok komibininize uygun olarak değerlendirilebilir ve dolabınız eskimeyen bir parçası haline gelebilir!

Kapsül dolap ayakkabı listesi

Kapsül dolap ayakkabı listesi

 10. GÜNLÜK BOT
 11. GÜNLÜK KOMBİNLER İÇİN LOAFER
 12. ÇİZME
 13. SNEAKER

***** Belirlenen kategoriler üzerinden seçeceğiniz ayakkabı modellerinin zamansız parçalar olması önemlidir. Çünkü moda dünyası birçok akım ve trende aynı süre zarfında ev sahipliği yapabilmektedir. Fakat bu akımlar zannedilenin aksine çok daha kısa ömürlü olur ve bütçenizi kontrolsüz hale getirebilir. Peki, bu durumda kalmanız halinde birkaç basit soruyla alışverişinizi kolaylaştırabileceğinizi biliyor muydunuz? 'Alacağınız parçayı gerçekten istiyor musunuz?', 'O parçaya gerçekten ihtiyacınız var mı?', 'Model seçiminizde sosyal medyanın etkisi nedir?' ve 'Seçtiğiniz model dolabınızdaki ürünlerin çoğunluğu ile kombinlenebiliyor mu?' bu sorulara verdiğiniz cevaplar doğrultusunda alışverişlerinize ihtiyaç farkındalığı kazandırabilir, bütçenizi doğru bir şekilde yönetebilirsiniz!

  • ÇANTA;

Çanta kategorisinde hem zevkinize hem de ihtiyacınıza yönelik birçok model mevcuttur. Bu modeller için ilk etapta biz, klasik ve uğraşsız günleriniz için baget çanta modellerini, yoğun ve koşuşturmacalı günleriniz için ise shopper çanta modellerini öneriyoruz. Oldukça büyük ve çok gözlü modelleri ile ön plana çıkan shopper çantalar, kullanışlılığı ve materyal seçimleri ile birçok kombine değer katarken baget çanta modellerinin tarzınıza katacağı şıklık paha biçilmez olacaktır. 

Kapsül dolap çanta seçimi

Kapsül dolap çanta seçimi

 14. SHOPPER ÇANTA
 15. BAGET ÇANTA

 

****** Birçok model ve parçada da uyardığımız gibi çanta seçimlerinde de her anlamda dayanıklılığı ve uzun ömürlü oluşunu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Sap ve materyal seçimlerinden fermuarlarına kadar birçok açıdan değerlendirerek inceleyebileceğiniz çanta modellerini birçok farklı markadan çeşit renk seçenekleri ile bulabilirsiniz. 

  • YILDIZ PARÇALAR;

Bir kapsül dolap oluştururken yalnızca giydiklerinizi değil ne giymek istediklerinizi düşünmek için de kendinize fırsat tanımış oluyorsunuz. Hangi renkleri daha çok sevdiğinizi, hangi kıyafetler içerisinde kendinizi rahat hissettiğinizi ve hangi kumaşlar ile konforlu bir gün geçirdiğinizi bularak bütün bunları minimal halleri ile tek bir dolapta bir araya getirmiş oluyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra birçok açıdan kendi tarzınızı oluşturmuş ve nasıl görünmek istediğinize karar vererek aslında kendinizi farklı bir açıdan tanıyorsunuz. Tüm bunları göz önüne alarak oluşturacağınız kapsül dolap bu yüzden herkesin aksine tek bir kişi üzerinden değil size özel tasarlanmış bir dolaptır. Bu yüzden sevmediğiniz parçaları eleyerek elde ettiğiniz kombinlerde yıldız parçalarınız da yalnızca size ait olacaktır! 

Kapsül dolabınızda belirleyeceğiniz yıldız parçalar size şans getirdiğine inandığınız bir aksesuar, içinde özgüvenli hissettiğiniz bir kıyafet veya tamamen benliğinizi yansıttığını düşündüğünüz bir ayakkabı bile olabilir. Tüm ürün seçimlerinde olduğu gibi bu da yalnızca size özgü seçimler olacaktır. İşte, bu yüzden her şeyden önce nasıl görünmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Daha sonra isteğinize yönelik bir kapsül dolap oluşturarak kombinlerinizde rahatlığı ve pratikliği elde edebilirsiniz! 

Bir daha hiç dışarıda tost yemeyeceksiniz! 2024 en iyi tost makinesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Bir daha hiç dışarıda tost yemeyeceksiniz! 2024 en iyi tost makinesi modelleri ve fiyatları
Cordon bleu nasıl yapılır? Fransız mutfağının pratik lezzeti cordon blue tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Cordon bleu nasıl yapılır? Fransız mutfağının pratik lezzeti cordon blue tarifi!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0