Kış kombini nasıl yapılır? Kış gardırobunda olması gerekenler! En tarz kombin parçaları!

Kış mevsimlerinde yaşanan birçok kafa karışıklığının temeli genellikle aniden değişen hava şartlarıdır. Soğuk hava koşulları özellikle görünümlerinde şıklığı tercih eden kadınlar için oldukça zorlu anlara neden olabilir. Bu sebeple genellikle kadınlar belirli parçaları temel alarak farklı kombinasyonlar yapar. Peki, bu kombinasyonların olmazsa olmaz parçaları nelerdir? İşte, kapsül dolap metodu...

Kış mevsiminde hem şık gözükmek hem de aniden değişen hava koşullarına karşı hazırlıklı olmak isteyen birçok kişi bazı temel parçaları bir arada kombinleyerek kıyafetlerini fonksiyonel olarak kullanıyor. Özellikle minimalist moda akımında oldukça sık kullanılan bu metot sayesinde kombinleri hazırlamak hatta ne giyileceğine karar vermek bile çok daha kolay bir hal aldı. Bu temel kıyafetleri bir arada veya farklı parçalar ile kombinleyerek hem şık görünebilir hem de kombinlerinizde rahat hissedebilirsiniz. Peki, hem alışveriş hem de kombin yaparken oldukça kolaylık sağlayan bu temel parçalar nelerdir? Kolay kombin nasıl yapılır? Mevsim geçişlerinde kapsül dolap nasıl oluşturulur? İşte, detaylar...

Kapsül dolap ne demek? 2023 Kapsül dolapta neler olur? Pinterest kapsül dolap listesiİLİŞKİLİ HABERKapsül dolap ne demek? 2023 Kapsül dolapta neler olur? Pinterest kapsül dolap listesi

 KAPSÜL DOLAP METODU NEDİR? KAPSÜL DOLABIN OLMAZSA OLMAZ PARÇALARI NELERDİR?

  • BOMBER CEKET ÇEŞİTLERİ:

Bomber ceket modelleri

Bomber ceket modelleri

İnce seçeneklerinin yanı sıra kalın modelleri ile de dikkat çeken bomber ceketler, soğuk mevsimlerin vazgeçilmez parçalarından biri! Trençkotlar kadar sık tercih edilen bomber ceketler, Pinterest kombinlerini sevenler için de oldukça popüler bir seçenek haline geliyor. Spor parçalarla olduğu kadar klasik kombinlerle de hoş bir görünüm elde edilmesini sağlayan bomber ceketler, renk ve kumaş seçenekleriyle birçok farklı tarza aynı anda hitap edebiliyor. Özellikle denim pantolonlar ile şık kombinlerde yer verilen kalın kumaş bomber ceketler kapitone ve suni deri seçenekleriyle de oldukça kullanışlı!

  • SUNİ DERİ KIYAFETLER:

Suni deri pantolon modelleri

Suni deri pantolon modelleri

Birçok renginin yanı sıra en çok siyah rengi ile değerlendirilen suni deri pantolonlar, kış dolaplarının da klasik bir parçası. Pantolondan ziyade üst ve dış kıyafetler ile de oldukça sık değerlendirilen suni deri kıyafetler, hem spor hem de klasik kombinlerinizde fonksiyonel oluşuyla ön plana çıkıyor. Bir arkadaş buluşmasından konser alanına, ofis ortamından şık bir davete kadar birçok atmosferde yer verebileceğiniz suni deri pantolonları, özellikle blazer ceketler, bilek boy botlar ya da loeafer ayakkabılar ile tercih ederek görünümlerinize kazandırabilirsiniz. 

  • WİDE LEG PANTOLONLAR:
Wide leg pantolon kombinleri
Wide leg pantolon kombinleri
 
 

Kombin oluştururken özellikle rahatlığı ön planda tutan kadınlar için kurtarıcı bir diğer parça ise wide leg pantolonlar. Yaz aylarında olduğu kadar kalın kumaş seçenekleriyle kış aylarında da popüler olan wide leg pantolon modellerinin gri, siyah ve toprak tonlarının yanı sıra birçok renk seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda wide leg pantolonlar, bacak boyunu uzun gösterdiği için de moda severler tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Düz renk bodyler ile bile kombinleyerek kullanabileceğiniz wide leg pantolonlar, oldukça şık ve zarif bir görünüm sunar. 

  • BODYLER:

Body kombinleri

Body kombinleri

Son zamanlarda desenli modelleriyle de ön plana çıkan bodyler, çıt çıtlı seçenekleriyle sürekli düzeltme ihtiyacının önüne geçiyor. Tercih edenler için desenli ve dokulu seçeneklerinin yanı sıra düz renkleriyle de oldukça kullanışlı parçalar arasında yerini alan çıt çıtlı bodyler, özellikle kış mevsiminin aniden değişen hava koşullarına da uygun.  Üzerine alabileceğiniz triko kazak veya hırkalardan bomber ceketlere, blazer parçalardan trençkotlara kadar birçok kıyafet ile tercih edebileceğiniz çıt çıtlı bodyler, boyunlu boyunsuz hatta kısa ve uzun kollu seçenekleriyle de her duruma uyarlanabilir hale getiriliyor.

  • LOAFER AYAKKABI MODELLERİ:

Loafer ayakkabı modelleri

Loafer ayakkabı modelleri

Vazgeçilmez parçalar arasında yer alan bir diğer model ise loafer ayakkabı modelleri, birçok çeşidiyle kombinlere klasik bir görünüm kazandıran loafer ayakkabı modelleri, yalnızca kumaş parçalardan ziyade kumaş ve denim parçaları bir araya getirmesiyle ön plana çıkıyor. Boru paça pantolonlar ile olduğu kadar wide leg pantolonlar ile de hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayan loafer ayakkabı modelleri, spor olarak değerlendirilen kıyafetlerle bile klasik bir tarz sağlamasıyla oldukça popüler.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0