Vücut tipine göre pantolon seçimi nasıl yapılır? Vücut tipine göre kadın pantolon modelleri

Yaptığınız kombinlerin yakışmadığını ya da aynı kıyafetler arasında sıkışıp kaldığınızı düşünüyor hatta kıyafet seçimlerinizden şüphe duyuyorsanız sorun tarzınızda değil model seçimlerinizde olabilir.Bu yüzden birçok farklı açıdan değerlendirerek kombinlerinize eleştirel yaklaşabileceğiniz bu konuda kıyafet seçimlerinizden önce vücut tipinizi tanımanız önemlidir.Peki, vücut tipine göre pantolon seçimi nasıl yapılır?

Moda dünyasında stil kavramı aslında kişinin kendi benliğini ve düşüncelerini temel alarak kullandığı kıyafet ve aksesuarlar için kullanılır. Kişinin özgüveni ve rahatlığı için oldukça önemli bir unsur olan moda stili, trendlerden ziyade aslında kişinin bir noktada kendi bedenini iyi tanıması, kendine yakışanı tercih etmesidir. Fakat moda dünyası sosyal medya kullanımının artması ve trendlerin kulaktan kulağa bir hal alması nedeniyle kişinin kendi bedenini tanıması hatta istediği tarzı bularak kıyafet seçimlerini düzenlemesini olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden hem kendi stilini tanımak, doğru yansıtmak hem de stilini bulabilmek görünenin aksine oldukça meşakkatli bir süreçtir. Bu durumda yeni nesil trend ve akımların göz ardı edilmesi ilk adım için doğru bir başlangıç olacaktır. İkinci adım ise sevilen stillerin örneklendirilmesi ve görsel aşinalık kazanılmasıdır. Üçüncü adımda ise kişinin kendisini ve bedenini tanıması devreye girmelidir. Özellikle pantolon ve üst parçalar gibi temel kıyafetlerde bu durum oldukça önemlidir. Peki, vücut tipine göre doğru pantolon seçimi nasıl yapılır? Vücut tipine göre kot pantolon nasıl seçilir? İşte detaylar...

Kışın etek nasıl kombinlenir?Tesettür uzun etek üstüne ne giyilir?En şık pileli etek modelleriİLİŞKİLİ HABERKışın etek nasıl kombinlenir?Tesettür uzun etek üstüne ne giyilir?En şık pileli etek modelleri

VÜCUT TİPİNE GÖRE PANTOLON SEÇİMİ NASIL YAPILIR? 2024 KADIN PANTOLON MODELLERİ!

 VÜCUT TİPLERİNDE PANTOLON SEÇİMİ

VÜCUT TİPLERİNDE PANTOLON SEÇİMİ

  • ARMUT ŞEKLİ VÜCUT TİPİ:

Halk arasında 'armut' tipi vücut olarak bilinen armut vücut tipi, kadınların vücutlarında üst bölümlerinin alt kısmından daha küçük olmasına denir. Vücutta basenlerin bel çevresine göre daha kalın olması özelliğiyle ön plana çıkar. Armut vücut tipine sahip olan kadınlar pantolonlarının akıcı kumaşlardan yapılmış olmasına dikkat etmelidir. 

ARMUT VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

ARMUT VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Boy uzunluğunuza göre tercih edebileceğiniz wide leg kumaş pantolon modelleri ile odak noktasını basen bölgenizden dağıtabileceğiniz gibi büzgülü kemerler ile hatları yumuşak ve rahat bir halde ön plana çıkarabilirsiniz. Düşük belli, dar veya desenli pantolon modellerinden uzak durmanız vücudunuzda orantılı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Jean pantolon seçeneklerinde ise geniş paça veya basen bölgesini sarmayan diğer modelleri tercih edebilirsiniz. Burada önemli bir diğer nokta geniş kesim modelleri yine geniş kesim üst parçalar ile kombinlememeniz yönündedir. Armut şeklindeki vücut tiplerinde üst beden çok daha küçük kaldığı için bu orantısız bir görünüme sebep olacaktır.  

  • TERS ÜÇGEN ŞEKLİ VÜCUT TİPİ:

Geniş omuzlar, normal oranda bel kıvrımı, ince kalçalar ve uzun bacakları temsil eden ters üçgen şekli vücut tipinde ise armut şekli vücut tipine uygun dediğimiz dökümlü veya süzülen kumaş seçeneklerinden uzak durulması gerekmektedir. Çok daha tok ve sıkı duran pantolon kumaşları görünümlerinden dolayı kombinlerde vücut orantısını korur. 

TERS ÜÇGEN VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

TERS ÜÇGEN VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Bu yüzden sıklıkla tercih edilen jean pantolonlar bu sayede ön plana çıkar. Geniş kesim kumaş pantolonları kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda skin jean veya mom jean pantolon modellerini de tercih edebilirsiniz. Yalnızca geniş kesim kullanacağınız pantolonlarda üst kıyafet tercihlerinizde dikkatli olmanız gerekmektedir. Geniş omuzlu ceketler, sweetshirt veya vatkalı bluzlar bu noktada görünümünüzde orantısızlık oluşturabilir. Düşük bel kemerler tercih etmeniz ise ilginin belinize yönelmesini sağlar ve görünümünüzü dengeler.

  • DİKDÖRTGEN ŞEKLİ VÜCUT TİPİ:

Üst bedeniniz ve alt bedenin eşit orantıda olduğu anlamına gelen dikdörtgen vücut tiplerinde genellikle göğüs kafesi büyük, bedenin alt kısmı düz ve bacaklar incedir. Bu durumda ilgi bacaklara yöneltilmeli pantolon modelleri ile ön plana çıkarılmalıdır. Kemer kullanımı diğer vücut tipleriyle kıyaslandığında dikdörtgen vücut tipine sahip olan kadınlar için önerilmez. 

​DİKDÖRTGEN VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

​DİKDÖRTGEN VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Bu yüzden geniş ve bol kesim kumaş pantolonlardan ziyade İspanyol, boyfriend ya da boru paça pantolon modelleri tavsiye edilir. Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınlar için kombinlerde kullanılan parçalarda boy orantısı önemlidir. Bu sebeple kısa paça pantolon modelleri uzun model ayakkabılar ile tercih edilmesi gerektiği gibi üst kıyafetlerde de zıt parçalar giyilmelidir. Örneğin, pantolon modelinizin boyu kısaysa uzun bir üst parça tercih ederek görünümünüzde odağı bacaklarınıza yönlendirmelisiniz. Bu sebeple kemer kullanılması da tavsiye edilmez çünkü odağı bel kıvrımına çekerek görünümünüzde bütünlüğü dağıtacaktır. 

  • KUM SAATİ ŞEKLİ VÜCUT TİPİ:

Kum saati vücut tipine sahip kadınlarda genellikle küçük kemik yapısı, kıvrımlı bel, düzgün bacaklar ve kavisli kalçalar vardır. Bu nedenle görünümde odak noktası genellikle bel kıvrımına çekilir.

​KUM SAATİ VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

​KUM SAATİ VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Pantolon modelleri arasında en çok mom jean ya da skin jean modellerden kaçınmanız gerekir. Bu tarz pantolon modelleri bacaklarınızı saracağından olduğundan kısa görünmenize sebep olur. İspanyol paça, düşük bel pantolonlar veya wide leg gibi modeller ile bel hizanızda biten üst parçalar seçerseniz bacak boyunuzu olduğundan çok daha uzun göstererek odak noktasını bel kıvrımınıza çekebilirsiniz. Pantolon kumaşlarında parlak ve metal renkler yerine çok daha mat ve koyu renkler tercih ederseniz bu görüntüyü pekiştirebilirsiniz. 

  • ELMA ŞEKLİ VÜCUT TİPİ:

Elma şeklinde vücut tipine sahip olan kadınların omuzları ince, kalçaları geniş baldırları sert görünümlüdür. Armut vücut tipine sahip olan kadınlar ile görünümleri benzede elma vücut tipine sahip kadınların omuzları armut tipine sahip vücut tipine göre çok daha geniş kalçaları da bu orantıya göre dardır. Bu nedenle vücutları daha kavislidir. 

​ELMA VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

​ELMA VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Pantolon modellerinde diğer vücut tiplerine göre asıl farklılık, elma şeklinde vücut tipine sahip kadınların desenli parçalardan uzak durması gerektiğidir. Tüm vücut tiplerinde dikkat edilmesi gereken bu durum, elma şeklindeki vücut tipine sahip kadınlar için yanıltıcı bir görünüm sağlayacağından kesinlikle tavsiye edilmez. Desenli modellerin yanı sıra hareketli kesim pantolon tercihleri de önerilmediği gibi tamamen klasik modellere yönelmeleri beklenir. Fakat geniş veya dökümlü kumaşlar ile kullanılan üst parçalar halinde skin jean de dahil olmak üzere boy orantısına dikkat edilerek birçok lasik pantolon modeli kullanılabilir. 

  • OVAL ŞEKLİ VÜCUT TİPİ: 

Büyük göğüsler, geniş göğüs kafesi, yuvarlak bir alt bölge, dar kalça ve genellikle ince ve düzgün bacakları tasvir eden oval şekli vücut tipi, diğer vücut tiplerine göre ok daha şanslı bir konumdadır. Tarzını ortaya koyan birçok ikonik parçayı değerlendirebilir, pantolon modellerinde tercih ederek birçok akıma dahil olabilirler. Fakat yine de dikkat etmeleri gereken birkaç madde vardır. 

OVAL VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

OVAL VÜCUT TİPİ PANTOLON SEÇİMİ

Kum saati vücut şeklinin aksine oval vücut tipine sahip olan kadınlar, parlak ve renkli pantolon modelleri tercih edebilir. Mom jean, boyfriend, boru ya da geniş paça gibi birçok farklı pantolon modelini kombinlerinde kullanabilir. Kargo pantolonlar bu noktada sizin için alternatif seçenekleriniz halindedir. Yalnızca skin jean veya dar paça gibi bacalarınızı bütünen saran pantolon modelleri olduğunuzdan kısa görünmenize yol açarak üst ve alt gövdenizin orantısız görünmesine sebep olabilir. Tüm bunların aksine yalnızca paça boyuna dikkat ederek ince ve dikey çizgili pantolon modellerini tercih edebilir, kombinlerinizde takım alternatiflerinden faydalanabilirsiniz.

No Frost buzdolabı nedir? No Frost buzdolabı ne işe yarar? No Frost buzdolabı özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

No Frost buzdolabı nedir? No Frost buzdolabı ne işe yarar? No Frost buzdolabı özellikleri
Airfryerda kolay tavuk pide tarifi! Hızlı hazırlayabileceğiniz tavuk pide tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Airfryerda kolay tavuk pide tarifi! Hızlı hazırlayabileceğiniz tavuk pide tarifi
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Ali 1 ay önce

Alacak parayı bulursanız yersiniz.