Burç grubunuza göre nasıl giyinmelisiniz? Hangi burç nasıl giyinir? Burçlara göre giyim tarzı

Kişinin başkasından hallice kendine pay biçebildiği ya da sevdiğinin sevildiğini bilebildiği tek konuyken burçlar,her alanda söz konusu olabilirken moda dünyasında da bahsi açılması pek tabi şaşırtıcı değil. Her alanda olduğu gibi moda dünyasında da burçlar, kendine özgü giyim stilleri veya kombinlerinde yer alan ikonik parçalar ile ön plana çıkar. Peki, ateş burçları arasında yer alan koç, aslan, yay nasıl giyinir?

Burçlar birçok ortamda konuşulması en çok sevilen veya konuşulması en çok zevk veren konulardan biridir. Fakat halk arasında burç olarak adlandırılan ve düzenli olarak değişimlerinin gözlemlendiği şey aslında birçok yıldızın bir araya gelerek oluşturduğu yıldız kümeleridir. Bu durumu kişiye özel kılan şey ise bu yıldız kümelerinin belirli aralıklarla yer değiştirerek farklı şekillere bürünmesidir. Bu sebeple kişinin doğduğu gün, ay, yıl, yer ve hatta doğum saati ile dakikası oldukça önemlidir. Çünkü burçlar doğduğumuz an Güneş'in hangi pozisyonda olduğunu gösteren ve o süreç içerisinde Güneş'in seyrine bağlı değişen yıldız kümesini belirler. Bu öğreti, astrolojide kullanılan temel kavramlardan biridir ve oldukça geniş kapsamda incelenen ve detaylandırılan burçların; kişinin kişilik özelliklerini, niteliklerini ve enerjilerini belirlediğine inanılır.  

Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi  İLİŞKİLİ HABERKişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi

Kişinin doğum anıyla birlikte belirlenen bu burçların, gezegenler ve yıldız kümelerinin değişen hareketlerine bağlı olarak kişinin karakter özelliklerini, duygusal durumunu, ilişkilerini ve hayatındaki genel eğilimleri etkilediği düşünülür. Peki, burçlar neye göre belirlenir? Doğduğunuz gün ve saatte doğduğunuz yerden gökyüzüne, Güneş’e doğru hayali bir çizgi çizilir ve bu çizgi sonsuza doğru uzatılır. O alanda çakıştığı takımyıldızı ya da diğer söylemi ile yıldız kümesi burcunuzu temsil eder. Yani doğduğunuz sırada Güneş'e doğru bakıldığında eğer Güneş'in yoğun ışığı olmasaydı göreceğiniz bir yıldız kümesi yani burcunuz olacaktı. İnternetten bakıldığında girdiğiniz bilgiler doğrultusunda tüm bunlara bakılır. O güne, Güneş'in konumuna ve yıldız kümelerine...

Peki, kaç burç vardır?

Burçlar kuşağı şeklinde adlandırılan Zodyak 12 burçtan oluşur. Gündelik yaşamda 'benim burcum' diye adlandırdığınız burçlarda bu konumda Güneş Burcunuzu temsil eder. Her biri bir ekinoks olmak üzere bütün bir yıl 4 parçaya bölünür. Bu durumda İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ekinokslarını baz alarak 3’er burcun içinde gruplandığı 4 farklı yapı ateş, toprak, hava ve su olmak adlandırılır. Her grupta yer alan 3 burç ise mevsimlerinin döngülerini taşır. Peki, Ateş Burçları nelerdir? Ateş burcuna sahip kadınların özellikleri nelerdir ve nasıl giyinirler? İşte, detaylar...

ATEŞ GRUBU BURÇLARI NELERDİR? ÖZELLİKLERİ NEDİR? ATEŞ GRUBU BURCUNA SAHİP KADINLAR NASIL GİYİNİR?

KOÇ BURCU: "Çünkü kalite, asla tesadüf değildir"

Yapılabilecek en güzel şey bazen yalnızca akışına bırakmaktır. Fakat koç burcu için akışına bırakmak söylemi her zaman o kadar da işlevli değildir. Çünkü bağımsız ve liderlik vasıflarıyla ön planda olan koç burçları aslında kişiliklerinde manipülatif bir alt yapıya sahiptir. Cesaretli ve rekabetçi özellikleri ise manipülatif yanlarını besleyerek sosyal ortamlarda farklılıklarıyla dikkat çekmelerini sağlar. Tesadüf yalnızca bir rastlantı olabilir fakat bir koç burcu için kalite, asla bir tesadüf olamaz. Konulara olan enerjik ve coşkulu yaklaşımları iş dünyasında birçok başarıya sahip olmaları için yeterli sebeplerdir. Konusu geçen vasfı iyi değerlendirmek ve en iyi şartlarda sunmak ister ve tüm bunları hayatının her bir konu başlığında ayrı ayrı uygulamaktan zevk alır. Fakat bu mükemmeliyetçi olduğundan değil aksine yaşadığı sürecin dışarıdan da kendi değerlendirdiği gibi değerlendirildiğini düşünmesinden kaynaklanır. Psikolojik olarak oldukça yorucu olan bu süreçte koç burçları, sevdikleri ortamda sevdikleri kişiler ve koşullar altında yer aldığı müddetçe yorucu değil aksine onlar için olabildiğince olağan ve rutindir. Bu süreç hoşlarına bile gidebilir. 

Koç burcuna özel kombin önerisi

Koç burcuna özel kombin önerisi

Tarzlarını diğer burçların aksine çok daha plansız yaşayan koç burcu kadınları, gittiği ortamın koşullarına da bağlı olarak detaylı düşünür. Örneğin gideceği yere varana kadar yaşayacağı koşullar ve gittiğinde tüm bunların değip değmeyeceği gibi... Birçok farklı tarz ve yaklaşımda görebileceğiniz koç burçları genellikle klasik parçalardan oluşan farklı kombinler tercih eder. Bulunduğu ortamlara renk katabilecekleri gibi o günkü ruh hallerine göre de değişkenlik gösterebilir. Trend görünümlere ve moda akımlarına hakim oldukları kadar kombinlerinde de yer vermeyi severler. Bir moda akımını görünümlerine bütünüyle taşıdıkları görülmese de kendilerine ve rahatlıklarına göre kombinlerine adapte ederler. Bu sebeple kombin parçalarına teker teker bakıldığında 5 parçadan en az birinin zamanın trend ürünü olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu sebeple hem rahat hem de trend parçaların yer aldığı bu kombinimizi koç burçları için derledik. LCW markasına ait düz saten etek ve dönemin eskimeyen trendleri arasında yer alan ADL markasına ait dantel detaylı triko kazak bizim için vazgeçilmez bir ikili oldu. Yine rahata olan düşkünlüklerine atıfta bulunarak seçtiğimiz DERİMOD markasına ait postal botlar ve ELLE markasına ait zamanın trend çantası bizim için de şaşırtıcı bir ikili oldu. I FEEL FREE markasına ait özel tasarım küpeler ise özgün ve bağımsız kişiliklerinin görünümleri için adeta bir yansıması oldu. 

ADL / Siyah Moda Tutkusu V Yaka Dantel Detaylı Triko Kazak: 2.499,95 TL 

LCW / Vision Standart Fit Düz Saten Kadın Etek: 399,99 TL

DERİMOD / Kadın Siyah Deri Fermuarlı Postal Düz Bot: 3.749,99 TL

I FEEL FREE / Özel Tasarım Altın Kaplama Egzotik Yaprak Küpe: 439,95 TL

DIOR /Addict - Eau de Parfum: 3.770,00 TL

IPEKYOL / Metal Yüzük Seti: 699,00 TL

KEMERİX / Kadın Gold Tokalı Siyah Kemer: 68,02 TL

ELLE / Siyah Kadın Omuz Çantası: 1.999,90 TL

ASLAN BURCU: "Söz konusu olan kıyafetim değil kombinim!"

Halk arasında oldukça çekinilen ve temkinli yaklaşılan bir burç olsa da aslında aslan burçları özünde lider vasfını taşıyan dürüst ve güvenilir kişiliklerdir. Baskın kimlik yapıları ve yüksek enerjileri ile özsaygının adeta bir timsali olan aslan burçları, sosyal ortamlarda doğrudan iletişime önem verir, aracı kişiler ile iletişim kurmayı sevmez ve genellikle de üstünde emin olmadıkları bir konu hakkında konuşmayı tercih etmezler. Bunun sebebi çoğunlukla 'ben demiştim' demeyi sevmelerinden kaynaklanır. Pozitif bakış açılarıyla çoğu kez polyannacı olarak lanse edilseler de oldukça realist kişiliklerdir. Acı, kem keder tüm bunlar ile kendileri bizzat yüzleşmek ister. Olayın özü ondaysa onda bitmelidir. Hatta bu noktada heyecan verici olaylara olan düşkünlükleri karşımıza çıkar. Dramatize yapılarını tetikleyen heyecan verici olaylar çoğu kez başlarını belaya soksa da - kriz yönetiminde oldukça başarılı olmaları sebebiyle - altından kalkamayacakları bir mesele asla söz konusu olamaz. Bağımsızlık arzuları ilişki hayatlarında genellikle farklı yorulur. Fakat işin özü sağlıklı bir ilişkide olması gereken bireysel alanlara saygıyı gösteriyor ve karşı taraftan da bunu bekliyor olmasıdır. Bu sebeple sadakat ve duygusal bağ söz konusu olduğunda aslan burcu, oldukça güvenilir ve dürüst kişiliklerdir. 

Aslan burcuna özel kombin önerisi

Aslan burcuna özel kombin önerisi

Evet, tam da düşünüldüğü gibi... Aslan burcu kadınları gösterişi herhangi bir ortamda odak noktası olmayı sever. Var olmayı, var olduğu yerde kanıtlıyor niteliktedir. Kalabalık ortamlarda dahi olsa enerjisi ve tarzıyla dikkat çeker. Kombinlerine hatta kıyafetlerine bütüncül bakmayı sever, kimin ne dediği, nasıl düşündüğü, o an hangi akımın söz konusu olduğunu umursamaz. Trendleri takip eder fakat ne zaman hangi parçayla kullanacağını o belirler. Bu sebeple çoğu zaman 'zamansız parçalar' satın alır. Kıyafetlerine özenle bakmayı ve kendi stiline göre uyarlamayı sever. Kombinlerinde dikkat çeken kıyafetlere - zannedilenin aksine- birden fazla parçayla yer vermez. Bu konuda özen gösterir, ince düşünür. Yani bütüncül bakıldığında disko topu dahi giyinmiş olsa disko topu gibi görünmez. Gardırobunu ustalıkla yönetir. Hem odak noktası olmak hem de gösteriş kusmamak onun için çocuk oyuncağıdır. Bu sebeple anlık hevesler ile alınmış kıyafetler onun gardırobunda söz konusu dahi olamaz. İşte, bu sebeple biz de bu kombini ortaya çıkardık. DEFACTO markasına ait payetli pantolon ile aradığımız ihtişamı IPEKYOL markasına ait yüksek yaka trikoyla bir araya getirerek adeta bir aslan burcu kadını gibi düşündük. MARJİN markasına ait sivri burun botları FOSSİL markasına ait saat ve RESSİA markasına ait küpeler ile kombinleyerek olağan bir şıklık oluşturduk. Oldukça spontane duran fakat ince düşünülmüş bu kombin ile ayrı ayrı kıyafetlere değil, kombinin asil duruşuna dikkat çekmek istedik. 

DEFACTO / Wide Leg Payetli Kumaş Pantolon: 499,99 TL

MARJİN / Topuklu Bot&Bootie Sivri Burun Kadeh Ökçe Arkadan Fermuarlı Tisa Siyah: 1.077,99 TL

IPEKYOL / Yüksek Yaka Triko: 1.199,00 TL

DERİMOD / Kadın Uzun Askılı El Çantası: 1.399,99 TL

RESSİA / Kadın Çelik Büyük Boy Top VIP Küpe: 199,90 TL

FOSSİL / Fbq3757 Kadın Kol Saati: 3.523,00 TL

PASTEL / Day Long Lipcolor Kisproof Su Geçirmez Ruj No:09: 359,40 TL

YAY BURCU: "Neyi ne ile giyineceğim seni hiç alakadar etmez"

Ateş grubunda yer alan diğer burçlar gibi bağımsız ve lider yönleriyle ön plana çıkan yay burçları diğerler burçlara nazaran çok daha esnek ve adaptasyonu yüksek kişiliklerdir. Aslına bakarsanız tanıyana kadar soğuk ve mesafeli hissettiğiniz fakat tanıdıktan sonra oldukça sevecen ve espritüel olduğunu düşündüğünüz kişiler için yay burcu özellikleri birebir uyumludur. Sosyal ortamlarda oldukça temkinli ve mesafeli davranmayı tercih eden yay burçları özünde sıcakkanlı ve sosyaldir. Sosyal aktivitelere katılmayı, yeni şeyler öğrenmeyi hatta keşfetmeyi severler. Bu yüzden yeni girdikleri ortamlarda adaptasyon süreçleri hızlıdır. Toplumsal konulara oldukça duyarlı olan yay burçları aynı zamanda adalet duyguları yüksek insanlardır. Geleceğe dair iyimser bir yaklaşımları vardır fakat süreci akışa bırakmak konusunda tereddütlere sahiptirler. Belki de bu yüzden plan yapmayı planlı olmayı hatta süreci kontrol etmekten zevk alırlar. İş hayatlarında oldukları kadar özel hayatlarında da zekice hareket eden yay burçları, söz konusunda özgürlükleri olduğunda çok daha keskin davranabilir, net çizgiler çizebilirler. Çoğu zaman özümsedikleri detaylara sabit kalmayı sevdikleri gibi bu detayların aynı zamanda yalnızca kendilerine ait olmasını isterler. Bu sebeple çoğu zaman fikirlerine, kararlarına ya da davranışlarına herhangi bir müdahale ihtimalinden kaçındıklarını gözlemleyebilirsiniz. 

Yay burcuna özel kombin önerisi

Yay burcuna özel kombin önerisi

Genel tarzlarında olduğu gibi kıyafetlerinin de kendilerine özgü olmasını isteyen ve bu sebeple çoğu zaman özel tasarım ya da el yapımı ürünleri tercih eden yay burçları, kombinler konusunda rahatlarına düşkündür. Şık olmak için kendini parçalamaz fakat  gerektiğinde de hem şık hem de içinde rahat hissettikleri kıyafetleri tercih ederler. Ortamda marjinal olarak tabir edeceğiniz kıyafetler genellikle yay burçlarına aittir. Kombinlerinde marjinal tarzlarını zannedilenin aksine tümüyle değil birkaç parçayla ortaya koymayı severler. Örneğin oldukça sade olan bir elbiseyi dikkat çeken bir ayakkabıyla kombinleyebilirler. Aksesuarları kıyafetlerden çok daha önemli gördükleri bu şekilde ayrıştırılabilir. Moda trendlerini anlık takip etmezler fakat hep bilirler. Bir şekilde trendlere aşinalıkları vardır, bu yüzden trendleri kombinlerinde alenen değil alt metin olarak göstermeyi tercih ederler. Aynı sizler için oluşturduğumuz bu kombin gibi...  Kovboy modelindeki DENORA markasına ait western botu, kombini tüm trende hakim olmadan kullanabilir, gardıroplarında değerlendirebilirler. TWIST markasına ait uzun bir hırkayla QUZU markasına ait yüksel dar bir pantolonu kombinleyebilir yalnızca aksesuarlarıyla bile dikkatinizi çekebilirler. Doğallığıyla olduğu kadar bağımsızlıklarıyla da ön plana çıkan yay burçları, tam da bu yüzden söz konusu kombinleri olduğunda ne düşünüldüğünü düşünmez, bu durumla ilgilenmezler. Çünkü, çoğu kez - çoğu konu hakkında haklı oldukları gibi - kıyafetlerinde de neyi, nerede, ne zaman ve ne şekilde giyeceklerini bilirler. İşte, bu sebeple yay burcu kadınlarının 'neyi ne ile giyineceği seni hiç alakadar etmez'.

TWIST / Uzun Hırka: 1.999,00 TL

LCW / Vision Bisiklet Yaka Düz Kısa Kollu Kadın Tişört: 199,99 TL

QUZU / Yüksek Bel Dar Paça Kot Pantolon Mavi: 511.99 TL

YARGICI / Gold Bej Yuvarlak Taşlı Kolye: 649,99 TL

DENORA / Taba Tarçın Hardal Mat Süet Western Bot Çizme: 799,95 TL

YARGICI / Örgü Detaylı Toka: 244,93 TL

YSMN / Hakiki Deri Süet Kadın Sırt Çantası YC042043HSD: 3.599,00 TL

FRUDIA / Blueberry Dudak Balmı Nemlendirici 10 gr: 170,00 TL

2024 şubat ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Şubat ayında ev nasıl dekore edilir?

İLİŞKİLİ HABER

2024 şubat ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Şubat ayında ev nasıl dekore edilir?
Saç masaj tarağı nedir ve nasıl kullanılır? Saç masaj tarağının faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Saç masaj tarağı nedir ve nasıl kullanılır? Saç masaj tarağının faydaları neler?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0