Yeni nesil ek gelir kapısı! Hem farkındalık katıyor hem de para kazandırıyor

Her alanda olduğu gibi moda dünyasında da ikinci el alternatifi artan fiyatlar ile birlikte popüler olmaya başladı. Aradığı ürünü uygun fiyattan almak isteyenler veya elindeki fazla ürünleri değerlendirerek ek gelir sağlamak isteyenler ikinci el uygulamaları sayesinde bir araya geldi. İkinci el uygulamadan alışveriş yapanlar ya da yalnızca satış yapanlar ise süreci ilk kez anlattı. İşte, detaylar...

Günümüzde hayatımızın odak noktası haline gelen alışveriş, artık yalnızca ihtiyaçlar doğrultusunda değil, gelişen teknoloji ve trendler ile birlikte yol alan kişisel bir tutku haline geldi. Önünü arkasını düşünmeden yapılan alışverişler neticesinde birçok kişinin aldıkları ürünlerin pişmanlığını yaşaması ise artık alışagelmiş bir durum haline geldi. Her alanda olduğu gibi moda dünyasında da birçok trend ve akımın öncülük ettiği kıyafet ve aksesuarlar söz konusu durumu yani gereksiz harcamaları pekiştirir oldu. Hem artan fiyatlar hem de gereksiz harcamanın önüne geçmek için ise ikinci el ürünlere talep artmaya başladı.

kadın alışveriş

kadın alışveriş

"BU BENİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLDU"

İkinci el satış platformunu aktif olarak kullanan kişiler arasında yer alan Özge A. kullandığı platform üzerinden bu sürecin nasıl ilerlediğini anlattı.  Röportajı sırasında Özge A.; "Kullanmadığım, yıllar içerisinde birikmiş çokça kıyafetim ve aksesuarım olduğunu fark ettim. Atmaya da birine vermeye de kıyamadıklarım yıllar içerisinde birikmişti. Bir gün düzenleme yaparken yıllar önce bir erek arkadaşım tarafından hediye edilen çakmağın ilk günkü gibi durduğunu fark ettim. Yüksek fiyatlı olan bu ürünü satmaya karar verdim ve ciddi bir rakama kısa bir süre içerinde sattım. Bu kadar kısa sürede satabildiğime de şaşırdım. Ama bu benim için başlangıç oldu. Artık kullanmadığım tüm eşyalarımı satıyorum. Hem fazlalıklardan kurtuluyorum hem de ek gelir sağlıyorum."  şeklinde konuştu. 

"NİŞAN BOHÇALARIM ELİMDE KALMIŞTI!"

Kendi işini bırakarak bu işi ticarete döken Beyza K. ise satışa nasıl başladığından bahsetti. Beyza K.; "Nişanım iptal olduktan sonra bohçalarım elimde kaldı. Ben de ihtiyacı olan kişiler için çok uygun fiyata satmaya karar verdim. İkinci el eşya satışı yapan sosyal medya platformuna bohçamdaki eşyaların hepsini ekledim. Bunların arasında 600 liralık nişan elbisem de vardı. Nişanlanacak çiftlere yardımcı olmak amacıyla 250 liradan sattım. Bohçamdaki makyaj malzemelerini, banyo takımlarını, ev terliklerimi ve nişan ayakkabılarımı da satış için siteye koydum."  dedi.

internetten alışveriş

internetten alışveriş

"BU UYGULAMALARIN ÇOĞALMASINI DOĞRU BULUYORUM"

Sözlerine "Kısa sürede hepsi satıldı ve toplamda 2000 lira geri kazanmış oldum. Elime geçen parayla sürekli aklımda olan ama bir türlü alamadığım kıyafetleri alabildim. Kullanılmamış bohça eşyalarımı uygun fiyata satarak hem yeni evleneceklere yardım etmiş oldum hem de harcadığım paranın bir kısmını geri kazanmış oldum. Bu yüzden bu uygulamaların çoğalmasını ve kullanılmasını çok doğru buluyorum." şeklinde devam eden Beyza K., ikinci el uygulamalardan bahsetti.

SEBEPLERDEN BİRİ DE FİYAT PAHALILIĞI!

Beyza K.; "Mağazalardaki fiyat artışından dolayı şikayetçi olanlar, ikinci el eşyalara yöneliyorlar. Bir kere giyilmiş veya atıl vaziyette duran birçok ürünü satabiliyorlar. 2. el eşyaları alıp satabileceğimiz birçok uygulama var. Giymediğiniz, kullanmadığınız ürünleri değerlendirebilir ya da size uygun olan ürünleri alıp satabilirsiniz. Bizi 2. ele yönlendiren sebeplerin başında fiyat pahalılığı gelse de bir çok sebebi daha ekleyebiliriz. Örneğin piyasada bulunamayacak bir ürün 2. ilan sayfalarında bulunabilir. Ya da üretimi bitmiş birtakım ürünler artık mecburen 2. el olarak satılacaktır." şeklinde konuştu. 

alışveriş

alışveriş

"KENDİME EK GELİR SAĞLADIM"

Arkadaşının düğünü için aldığı abiye elbisesini satışa çıkaran Büşra K. nasıl kar ettiğini anlattı. Büşra K. "Genellikle ikinci el kıyafetlerin satıldığı şu sıralar butiklerinde kullandığı satış sayfası. Bende alıp kullanmadığım veya bir süre kullanıp bıraktığım kıyafetlerimi bu platformda satıyorum. Bu sayede kendime de ek gelir sağlamış oluyorum. Satışlardan elde ettiğim gelirle diğer ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Eski sezon ürünler şuan bulunamadığından elimde olanları yükleyip ihtiyacı olanlara satış sağlıyorum. Bu sayede hem satın alanların ihtiyacı karşılanmış oluyor hem de kendi gereksinimlerimi gidermiş oluyorum. İnsanların özel günlerinde kıyafet seçimleri daha özenli oluyor ve dışarıda kıyafetlerin fiyatları imkanları zorlayabiliyor bu nedenle uygulama ön plana çıkıyor."

"GÜVENİLİR BİR UYGULAMA"

Büşra K. "Ben arkadaşımın düğününde aldığım 3200 liralık elbisemi uygulamaya 2000 TL yükleyip satışını sağladım. Bu sayede hem alan kişi uygun fiyata aradığını bulmuş oldu hem de ben harcadığım miktarın bir kısmını geri almış oldum. Daha uygun fiyatlara aranılan ürünlerin bulunduğu ve güvenilir bir uygulama olduğu için herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum." dedi. 

"FAZLALIK EŞYALARIMDAN KURTULMAK İSTEDİM"

Röportajı sırasında ikinci el satış platformlarını nasıl kullandığından bahseden İlknur Z.; "Her şey arkadaşıma ‘fazlalık olan eşyalarımdan kurtulmak istiyorum’ dememle başladı. Bana online platformundan satış yapıp ek gelir elde edebileceğimi söyledi. Önce birkaç ürün yükledim, asla satılacağına inanmadığım ürünlerdi ancak her şey yüklememden 5 gün sonra değişti. İlk satışımı o hafta içi yaptım sonra nicelerini… Ek gelir kazanma niyetinde değilken böyle bir alan benim hayatımı tamamen değiştirdi." dedi.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0