Minyon kadınlar nasıl giyinmeli? Minyon tipli kadınlar için stil ipuçları ve kombin önerileri

Hızla gelişen moda dünyasında trendler gün geçtikçe artarken kişinin kendi bedenini tanıması, kendine yakışanı giymesi ve kişisel stilini ortaya koyması demode bir düşünceymiş gibi lanse edilir oldu. Oysaki aslında moda, kişinin bedenini tanıması ve kıyafetleri önce kendine yakıştırmasıydı. Peki, bu durumda vücut tiplerine göre giyim nasıl olmalı? Minyon vücut tipine sahip kadınlar nasıl giyinmeli? İşte, detaylar...

Son zamanlarda ön plana çıkan moda trendleri, sanki herkese her koşulda uyacak ya da uyumlanacakmış gibi gösterilse de çoğu zaman bu mümkün olamayabiliyor. Yaşam şartlarından giyim stiline, gardıroplarda var olan kıyafetlerden yeni bir alışveriş için oluşturulacak bütçeye kadar birçok koşulun uygun olması gereken moda trendleri, yalnızca söylenenlerin yapılması gerektiği takdirde kişinin trendlere uygun olabileceğini vurgulasa da çoğu moda uzmanı bunun aksine dikkat çekerek kişinin kendini ve vücudunu tanıması gerektiğini söylüyor. Öyle ki, kişinin kendine yakışanı giymesi ve bunun özgüvenini tatması, mutlu olması çok daha önemli. Zaten, söz konusu moda trendleri de bahsedildiği gibi daracık kalıpların içine sığdırılmış sayılı özelliklerden oluşmuyor. 

Siz istediğiniz takdirde birçok moda trendini kendinize, bütçenize ve yaşam tarzınıza uyarlamanız mümkün. Fakat bu durumda dikkat etmeniz gereken, önceliğiniz olması gereken tek bir kural var. O da 'vücudunuzu tanımanız' gerektiği. Size yakışan, içinde mutlu hissettiğiniz renkleri, desenleri, dokuları ve parçaları keşfetmeniz gerekiyor. Gerek deneye yanıla, gerekse bizim sizler için hazırladığımız minik ipuçlarıyla... Peki, minyon tipli kadınlar nasıl giyinmeli? Moda trendlerini uyarlarken nelere dikkat etmeli? İşte, minyon tipli kadınlar için stil ipuçları ve kombin önerileri...

Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi  İLİŞKİLİ HABERKişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi

MİNYON KADINLAR NASIL GİYİNMELİ? MİNYON TİPLİ KADINLAR İÇİN STİL İPUÇLARI VE KOMBİN ÖNERİLERİ

1- FORM

Vücudunuzu tanımanız; vücudunuzla eşleşmeyen parçaları ayırt edebilmeniz ya da var olan bir tarzdan alıntılayacağınız kıyafetleri kombinlerinize doğru bir şekilde yansıtabilmeniz adına önemlidir. 

Minyon kadınlar için moda ipuçları

Minyon kadınlar için moda ipuçları

Vücut tipi her ne olursa olsun minyon kadınların kesinlikle kaçınması gerektiği kıyafet formları ise vücuda çok dar ya da çok bol olan giysilerdir. Vücut tipinin öğrenilmesi de bu açıdan çok büyük bir kolaylıktır. Çünkü vücut tipine doğru orantılı seçilen kıyafetler minyon kadınların boyunu olduğundan daha uzun göstermesini sağlayacaktır. Bu durumda hazır alınan parçalar, vücut tipine uygun değilse de kıyafetlerin büyük bedenleri alınarak terzi yardımıyla kişiye özel olarak uyarlanabilir. 

2- RENKLER

Birçok durum karşısında değişken ruh halimiz elbette ki gardıroplarımızı da etkiliyor. Yani sahip olunan birçok kıyafet zamanla bir anlık heveslere de dönebiliyor. Bu durumu önlemek için size yakışan renkleri bulmanız ve onları uygun parçalar ile eşleştirebilmeniz oldukça önemli. Örneğin, farklı renklerde üstler ve altlar her ne kadar eğlenceli olsa da siluetinizin dikey yansımasına zarar verebilir. 

Kısa boylu kadınların giyim tarzı nasıl olmalı?

Kısa boylu kadınların giyim tarzı nasıl olmalı?

Diğer yandan, kombinlerinizde tercih edebileceğiniz monokrom bir renk düzeni görünümünüzü olduğundan çok daha uzun ve ince olmasını sağlayabilir. Eğer monokrom renk düzenini kombinlerinizde uyarlamakta zorlanıyorsanız kıyafetlerinizde koyu pantolon veya etek üzerine açık ya da orta renkli bir bluz tercih edebilir, üstüne de alt tarafla örtüşen bir ceket ya da hırka alabilirsiniz. Size yakışan renkleri bulmanız ve zevk aldığınız kombinler ile eşleştirmeniz de işi daha eğlenceli bir hale getirebilir. 

3- DESENLER VE ÇİZGİLER

Desenler ve çizgili kıyafetlere dair halk arasında tabiri geçen, kulaktan dolma aşinalık kazandığınız düşünceler aslına bakarsanız kombinlerinizde doğru bir duruş sergilemenizi sağlayabilir. Örneğin, yatay çizgili kıyafetler hakkında söylenenler gibi. Çünkü, bu bilgiler her ne kadar inandırıcı gelmese de moda dünyasında temeli olan tabirlerdir. Yani, evet. Yatay çizgilere sahip olan giysiler, minyon tipli kadınlar için kaçınılması gerekilen kıyafetler arasındadır. Kişiyi olduğundan daha kilolu ve kısa gösterir. 

Minyon kadınlar için desen önerileri

Minyon kadınlar için desen önerileri

Bu durum aynı şekilde büyük desenlerde de geçerlidir. Bu durumda minyon kadınların uzunlamasına dikey çizgili, dikey dikişli, dikey pileli veya yakasız üstler tercih etmesi gerekir. Küçük desenler ise büyük desenlerin aksine kişinin geniş görünmesine sebep olmadan stil sahibi olmasına yardımcı olur.

4- ÜST VE DIŞ PARÇALAR - BLUZ / ELBİSE 

Minyon kadınlar için stil önerileri

Minyon kadınlar için stil önerileri

Minyon kadınlarda zannedilenin aksine üç çeyrek uzunluğundaki kollu üstler ve V yakalar görünümü uzatmaya yardımcı olur. Kişinin tercihine göre ince gösteren renk ya da desenlerdeki maksi elbiseler de üst parçalar gibi aynı sonuca varmanızı sağlayacaktır. 

5- ALT PARÇALAR - ETEK / PANTOLON

Mini, midi veya maxi boy fark etmeksizin yüksek belli etek ve pantolonlar maalesef ki minyon tipli kadınların kaçınması gereken kıyafetler arasındadır. Bu tarz alt parçalar kişiyi olduğundan daha kısa ve geniş gösterir. 

Minyon kadınlar nasıl jean giymeli?

Minyon kadınlar nasıl jean giymeli?

Pantolonlarda ise seçimler genellikle düz inen, boru paça kesimli modellerden yana olmalıdır. Bol paçalardan uzak durmalı, ayak bileği ya da orta baldır hizasında biten pantolonlar tercih edilmemelidir. Bu durumda düşük belli pantolonlar minyon vücutlu kadınlar için ideal bir seçenektir. Kapri pantolon modellerinde ise paça boyunun bilek üzerine denk düşmesine dikkat edilmelidir. 

6- AYAKKABILAR

Minyon vücutlu kadınlar için boy uzatmanın en kolay yolu elbette topuklu ayakkabı modelleridir. Fakat bu durumda ayakkabıların çok uzun olmalarını değil rahatlığını öncelik almak gerekir. Çünkü içinde rahat hissedildiği takdirde yürüyüş daha konforlu ve özgüvenli bir hal alacaktır. 

Minyon kadınlar nasıl ayakkabı giymeli?

Minyon kadınlar nasıl ayakkabı giymeli?

Spor ayakkabı ve sandalet tercihlerinde ise bilekten bağcıklı modellerden kaçınılması gerekir. Çünkü, bu tarz modeller bacakları çok daha kalın, boyu ise olduğundan daha kısa gösterir. 

7- ÇANTA VE AKSESUARLAR

Kombinlerinde monokrom renk düzeni kurmaktan çekinen kişiler için renkli aksesuar ve ayakkabı modelleri oldukça iyi bir avantajdır. Çünkü monokrom düzeniyle oluşturulmuş bir kombinde zıt veya canlı tonlara sahip aksesuar veya ayakkabı kullanımı, zannedilenin aksine hem görünüme renk katacak hem de kişinin şık görünmesini sağlayacaktır. 

Minyon kadınlar için kombinler

Minyon kadınlar için kombinler

Diğer yandan aksesuarlar arasında önemli bir yere sahip olan kemerler, minyon kadınlar için kurtarıcı bir parçadır. Kombinlerde kemerin göğsün hemen altında ya da kalçanın hemen üzerinde kullanılması kişinin olduğundan daha uzun görünmesini sağlar. Kemer renginin kıyafet ile uygun ve ince olması da bu noktada oldukça önemlidir. Aksesuarlar arasında söz konusu çanta olduğunda ise minyon vücutlu kadınların büyük modeller yerine küçük ya da orta boy çanta modellerini tercih etmesi görünümlere bütüncül bir yaklaşım sağlayacaktır. Aynı durum takılarda da geçerlidir. Kişinin daha minimal ve zarif modelleri tercih etmesi çok daha şık bir seçenek olacaktır. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0