Kemalpaşa tatlısının ismi nereden geliyor? İşte merak edilen Kemalpaşa tatlısı hikayesi...

Bir peynir tatlısı olarak bilinen ve Türk toplumunun severek tükettiği Kemalpaşa tatlısının isminin nereden geldiği oldukça merak ediliyor. Günlük üretilen ve taze taze tüketilen Kemalpaşa tatlısının hikayesi de bir hayli garip. İşte herkesin severek tükettiği Kemalpaşa tatlısının merak edilen isim tarihi... Kemalpaşa hakkında merak edilenler yazımızın detaylarında...

Türk halkının severek tükettiği "Kemalpaşa tatlısı", tercihlere göre birçok şekilde servis ediliyor. İsteyen Kemalpaşa tatlısının üzerine tahin döküyor, dileyen sade yiyor ya da tercihe göre kaymakla da tüketilebiliyor. Hal böyle olunca Kemalpaşa tatlısı da halkın vazgeçilmezi oluyor. Lezzeti bir efsane olan Kemalpaşa tatlısının tarifi sık sık aranırken bu meşhur lezzetli ilgili bir diğer merak edilen konu ise adının tarihi oluyor. Adının nereden geldiği tam bir merak konusu olan Kemalpaşa tatlısı arama motorlarında aratılmaya başlanıyor. Hadi gelin lezzetiyle parmak ısırtan Kemalpaşa tatlısının isminin nereden geldiğini öğrenelim!Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşaİLİŞKİLİ HABEREv yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşa

Kemalpaşa Tatlısının ismi nereden geliyor

Kemalpaşa Tatlısının ismi nereden geliyor

KEMALPAŞA TATLISI İSMİNİ NEREDEN ALIYOR?

Aslında bir kısaltma olarak bilinen Kemalpaşa tatlısının gerçek ismi "Mustafakemalpaşa peynir tatlısı" olarak bilinmektedir. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilen ve özel bir peynirle üretilen Kemalpaşa tatlısı, günlük üretilir ve taze taze tüketilmesi ile dikkat çeker. İlçe dışında da üretilen ve satışı yapılan Kemalpaşa tatlısı raf ömrü uzun tutulsun diye peyniri az ve kurutulmuş olarak tüketilir. Bu nedenle orjinal Kemalpaşa tatlısı ile dışarıda üretilen arasında lezzet farkı bulunmaktadır. 

Kemalpa Tatlısı

Kemalpa Tatlısı

KEMAL PAŞATATLISI HİKAYESİ

Bursa'nın özel tatlısı olarak bilinen Kemalpaşa tatlısının hikayesi hakkında net bir bilgi olmasa da Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, ilçeye gelen göçmen ailelerin bu tatlıyı ilçeye getirdiği rivayet edilir. Sadece koyun sütünden elde edilen Kemalpaşa tatlısı, belirli zamanlarda tüketilirmiş.

Kendine has özel tadıyla bilinen peynir tatlısı, sadece kısa bir dönem tüketiliyormuş. Daha sonra net bir tarih bilinmese de 1950'li yıllarda üreticiler, Kemalpaşa tatlısını inek sütünden üretmeye başladı. Bu sayede 12 ay boyunca bu tatlıyı yemek ve yaygınlaşmasını sağlamak mümkün oldu. İlçede peynir tatlısı olarak da bilinen Kemalpaşa tatlısı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesiyle özdeşleştiği Kemalpaşa tatlısı ismiyle bilinir.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0