Arak ne demek, Arak ne anlama geliyor?

Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Arak dizisi hem ismi hem de oyuncu kadrosu ile merak edildi. Arak ne demek, Arak ne anlama geliyor? Arak kelimesinin anlamı nedir? sorusunun yanıtı da merak edilenler arasında. İşte arak kelimesinin anlamı…

21 Aralık Perşembe günü Show Tv’de başlayan Arak dizisinin başrollerinde İlker Kaleli ve Öykü Karayel yer alıyor.  İlker Kaleli'nin Kara; Öykü Karayel'in Zeynep karakteri ile izleyici karşısına çıktığı Arak’ın yapımını Most Production, yapımcılığını ise Murat Can Oğuz üstleniyor.  Babasının intikamını almak isteyen Kara ile çok farklı bir hayattan gelen Zeynep'in mücadelesini anlatan Arak, dikkat çekti.

Arak dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Arak dizisi nerede çekiliyor?İLİŞKİLİ HABERArak dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Arak dizisi nerede çekiliyor?

İzleyiciler, "Arak ne demek" sorusuna yanıt aramaya başladı.

ARAK NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

Arak kelimesi ilk kez 20. yüzyılın ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanmıştır. Teklifsiz konuşmalarda, başkasına ait bir şeyi, kendisine haber vermeden almaya arak denir.

Arak kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Arak kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı ʿaraḳ şeklindedir. Arak kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır. Bu anlamlardan birisi çalma anlamına gelir. Arak kelimesi ikinci olarak Arapça ter anlamını taşır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0