Mossad nedir, ne demek? MOSSAD görevleri nedir? MOSSAD hangi ülkeye ait?

Amerikan CIA'inden sonra Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansı olarak kabul gören MOSSAD, son dönemlerde büyük bir merak konusu haline geldi. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye aittir? Mossad ajanları ile ilgili bilgiler nedir? İşte detaylar...

Tarih boyunca Nazi savaş suçlusu Adolf Eichmann'ın Arjantin'den kaçırılarak İsrail'e getirilmesi, Münih Olimpiyatları'ndaki terörist saldırı sonrasında sorumluların takibi ve bazı nükleer bilgilerin elde edilmesi gibi pek çok operasyona imza atan İsrail'in İstihbarat Örgütü MOSSAD hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında hızla araştırma yapıyor. Sembolik olarak on iki casus olayıyla kurulan "MOSSAD nedir, ne demek? MOSSAD ajanları kimdir?" sorularının yanıtı için haberi okumaya devam edebilirsiniz...

MOSSAD NEDİR? MOSSAD NE DEMEK?

Dünya genelinde faaliyet gösteren, en gizli, en bilinmeyen istihbarat örgütü olarak tanımlanan MOSSAD, resmi olarak 18 Eylül 1947 tarihinde kurulmuştur. Bazı kaynaklara göre Amerikan CIA'den sonra Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansı olarak kabul gören MOSSAD, İsrail'in ulusal güvenliği ve stratejik çıkarları doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Merkezi Tel-Aviv'de olan MOSSAD'ın kelime açılımı "İstihbarat ve Özel Operasyonlar Merkezi"dir.

MOSSAD

MOSSAD

MOSSAD'IN AMACI NEDİR? MOSSAD GÖREVLERİ NELERDİR?

Temelinde İsrail'in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumlu olan MOSSAD, İsrail Başbakanı'na doğrudan bağlıdır ve teşkilatın başında bir direktör bulunmaktadır. MOSSAD'ın belirgin özelliklerinden biri, İsrail Devleti'nin anayasal kanunlardan tamamen muaf olmasıdır.

Mossad anlamı ve görevleri

Mossad anlamı ve görevleri

Victor Ostrovsky'e göre; sleeper (görevde olmayan) personeller dahil olmak üzere yaklaşık 30.000 istihbarat personeli MOSSAD adına görev yapmaktadır.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0