Adrenokrom ne demek? Wayfair olayı ile birlikte anılan Adrenochrome nedir?

Dünyada zenginler tarafından kullanıldığı iddia edilen ve zenginlerin ölümsüzlük iksiri olduğu düşünülen Adrenokrom ya da Adrenochrome nedir? Wayfair olayıyla gündeme gelen ve ölümsüzlük için kullanıldığı iddia edilen Adrenokrom hakkında merak edilenler...

ABD'nin bir e-ticaret mağazası olan Wayfair'in çocuk kaçakçılığı yaptığına dair söylentiler yayılınca adrenokrom gündeme geldi. Bir sentez olarak mevcut ve yasal olarak satılan adrenokromun sosyal medyada sadece çocukların beyinlerinde üretildiği iddia ediliyor. Hatta iddialara göre küçük çocuklar kaçırılarak öldürülüyor ve bu yolla elde edilen adrenokrom milyonlarca dolar değerinde dünyanın en güçlü uyuşturucusu ve adrenalin türevi olarak sunuluyor. Halbuki adrenokrom, bir uyuşturucu türü değil, bir sentez şeklinde yasal olarak satılabiliyor. Peki, bu iddialar neden ortaya atıldı? Adrenokromun çocuk kaçakçılığıyla alakası ne? Adrenokrom nedir?

Adrenokrom nedir?

Adrenokrom nedir?

ADRENOKROM NEDİR? ADRENOCHROME NE DEMEK?

Adrenalinin oksidasyonu ile üretilen C₉H₉NO₃ moleküler formülüne sahip kimyasal bir bileşik olan Adrenokrom, hemostatik bir ilaçtır. İsmindeki benzerliğe rağmen krom ile ilgisi bulunmayıp hemostatik, yani kılcal kanamayı azaltan özelliktedir. Adrenokrom, vücutta salgılanan adrenalinin oksitlenmiş halidir. Vücut, adrenalin kimyasalını korku veya heyecan sırasında salgılar. Adrenokrom, adrenalinin oksidasyonu ile elde edilen bir moleküldür. Bilimsel araştırmalara göre insan vücudu üzerindeki etkisi tam olarak bilinmiyor. Kimileri adrenokromun şizofreniyle bağlantısı olduğunu savunsa da molekülün halüsinojenik veya psikotropik etkileri doğrulanmış değil. Peki, bu kimyasalın çocuklardan elde edildiğine dair korkunç iddiaların kaynağı nedir?

Adrenokrom komplo teorisi nereden kaynaklanıyor

Adrenokrom komplo teorisi nereden kaynaklanıyor

ADRENOKROM'LA İLGİLİ İDDİALAR NEREDEN KAYNAKLANIYOR?

1972 yılında ABD'de Hunter S. Thompson tarafından Fear and Loathing in Las Vegas adlı bir roman yazıldı. Bu romanda adrenochrome çocukların beyninden diri diri elde edilmesi gereken bir gençlik iksiri olarak anlatılmış. Ardından bu roman Las Vegas Parano adıyla filme uyarlanmış ve filmde bu sıradan kimyasal sentezi dünyanın en güçlü uyuşturucu ilacı olacak sunulmuş. Romanda anlatıldığına göre bu kimyasal bileşen çocuklar adrenalin salgılarken ortaya çıkıyormuş ve dolayısıyla ölüyken alınamıyormuş. İşte Thompson'un bu romanından hareketle öne sürülen komplo teorileri çocukların bu bileşen için kaçırılıp işkence gördüklerini iddia ediyor.

ABD skandal olayla çalkalanıyor! Jeffrey Epstein fuhuş ağındaki isimler tek tek ifşa oldu

İLİŞKİLİ HABER

ABD skandal olayla çalkalanıyor! Jeffrey Epstein fuhuş ağındaki isimler tek tek ifşa oldu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0