Oyunlarda ve sosyal medyada GG ne demek? GG ne için kullanılır

Sosyal medyada ve online oyunlarda, özellikle de birden fazla kişiyle beraber oynana oyunlarda oyuncular birbirlerine GG yazabiliyor. Peki, GG ne demek? Oyunda biri GG yazarsa ne anlama gelir?

Bilgisayar oyunlarında kullanıcılar kendilerine ait bir dil geliştiriyorlar. Sosyal medyada ve oyunlardaki jargon, sürekli kullanıcıların hemen adapte olduğu bir dünya olsa da, oyuna yeni girenler ya da çok sık kullanmayanlar bu jargona yabancı kalabilmektedir. Bilgisayar oyunlarında çok sık kullanılan ifadelerden biri de GG. GG'nin anlamı ve açılımı birçok kullanıcının merak konusu oldu. İşte GG'nin anlamı...

GG ne demek

GG ne demek

GG NE DEMEK? GG NEYİN KISALTMASI

GG kısaltılmış bir ifade olarak kullanılır ve anlamı İngilizceden gelir. GG, İngilizce "good game" ifadesinin kısaltmasıdır. Yani "iyi oyun" anlamına gelir. Bu ifade esasında, oyundaki rakibine ya da takım arkadaşına iyi oynadın, keyif aldım, güzel oyundu gibi anlamları belirtmek için kullanılmaktadır.

Oyunlarda GG ne demek

Oyunlarda GG ne demek

GG terimi 90'lı yıllarda Quake ile birlikte dünyaya yayıldı. Oyunların popülaritesi bu terimin hızla yaygınlaşmasını sağladı. Daha sonra tüm multiplayer oyunlarda GG kısaltması kullanılmaya başlandı.

Vaktı Vifak nedir? Kızıl Goncalar Vifak Vaktı ne demek

İLİŞKİLİ HABER

Vaktı Vifak nedir? Kızıl Goncalar Vifak Vaktı ne demek
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0