Banyo temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Kadınların temizliğine en çok önem verdikleri alanlardan biri banyolardır. Peki, banyoyu en doğru şekilde nasıl temizlemek gerekir? İşte sizlere banyo temizliğinin püf noktaları...

Banyonuzu sağlık için haftada bir kere temizlemeniz gerekir. Banyo temizliğinde zaman kazanmak için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

Temizliğine başlamadan önce banyoda bulunan paspas ve bakım ürünlerini çıkartmanızı işinizi kolaylaştıracaktır. Banyodaki herşeyi çıkardıktan sonra elektrikli süpürge ile tozları ve saçları süpürün.

Daha sonra klozet temizliğine geçebilirsiniz. Klozet en çok dikkat etmeniz gereken yerlerden birisidir. İşe sifonu çekerek çamaşır suyu dökmekle başlayın. Çamaşır suyunu dökdükten sonra klozetin kapağını kapatarak biraz bekleyin ki mikroplar iyice yok olsun. Daha sonra klozet fırçasıyla iyice ovalayın. Son olarak da banyo için kullanılan temizleyicilerle klozet kapağını ve oturma kısımlarını 1-2 kere güzelce temizlenmiş bez ile silin.

Klozetten sonra en çok kirlenen yerlerden birisi de duşakabin ve duşakabin camlarıdır. Duşakabinin içerisine kireç çözücü yada çamaşır suyu dökerek güzelce ovalayın. Sabunlu halde biraz 3-4 dakika bekletip durulayın. Aynı işlemi cam temizleyicisiyle duşakabin camına uygulayın.

Lavabo temizliğinde ilk olarak sıcak suyu açarak kirlerin kabarmasını bekleyin. Daha sonra kireç çözücü özelliği olan banyo temizleyicisiyle lavabonuzu güzelce ovun. Bu işlemi muslukla için de yapın. Son olarak muslukta su izi kalmaması için kuru bir bezle kurulayın.Son olarak banyoda en çok dikkat çeken yere yani fayanslara geçin. Fayans temizliğinde hazır temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. Ama bunu doğal yollarla yapmak istiyorsanız, karbonatı fayanslara sürün ve nemli bir bezle güzelce silin.

Banyo temizliğini yerleri silerek bitirebilirsiniz. Banyoda kullandığınız tüm ürünleri güzelce temizleyerek kaldırın ki mikrop oluşumunun önüne geçebilesiniz.

BİR YORUM YAPIN 0