Hassas kıyafetler nasıl yıkanır?

Dolabınızda bulunan ve çamaşır makinası ile yıkanamayan giyecekleri nasıl yıkayacağınızı düşünüyorsanız bu tavsiyelere kulak vermelisiniz.

Dolabınızda bulunan ve makinaya atmak istemediğiniz kıyafetleri nasıl yıkayacağınızı düşünüyorsanız bu önerileri denemelisiniz. 

Kaşmir:

Kaşmir olan giyeceğinizi ilk önce için su dolu bir leğenin içine koyun ve üstüne yumuşatıcı dökün. Bu şekilde bir süre bekletin ve leğenin içinden alın. Kaşmir eşyanızı içi soğuk su dolu bir leğenin içine alın ve durulayın. Eşyanızı asla sıkmayın ve silkelemeyin. Temiz bir havlunun üzerine serin ve bu şekilde kurumasını bekleyin.

Yün:

Yün kıyafetleri de aynı kaşmir eşyalar gibi asla sıkmayın ve asmayın. Yün eşyaları kaşmir gibi yıkayabilirsiniz. Ya da çamaşır makinasının soğuk su programında hafif bir şekilde yıkayın.

Deri:

Deri ceket ve pantolonları temizlemek için yapmanız gereken şey çok kolay. Nemli temiz bir bezin üzerine yumuşatıcı dökün ve deri kıyafetinizin üzerinde gezdirin. Yalnız bu işlemi yaparken sert hareketlerden sakının. Olabildiğince yavaş hareketlerle temizleyin.

İpek:

Kumaşların içinde en narin olanı ve en zor temizleneni ipek kumaşlardır. İpek kumaş elde yıkamada bile bozulabilir. Bu sebeple ipek kumaşı yıkarken daha dikkatli olunması gerekir. İpek kumaşları yıkamak için ılık su dolu bir kabın içine ipek eşyanızı koyun ve üzerine sıvı sabun sıkın. Bu şekilde bir yarım saat beklettikten sonra elinizle hafifçe ovalayın. Daha sonra soğuk ve temiz bir suyun içinde durulayın ve askıya asarak kurutun. 

BİR YORUM YAPIN 0