Ahşap nasıl boyanır?

Evinizde bulunan ahşap mobilyalara modern ve farklı bir hava katmak ister misiniz? İşte size ahşap eşyaları boyamanın püf noktaları…

Hiçbir zaman modası geçmeyen ahşap mobilyalar uzun yılladır evleri süslüyor. Eğer evinizde bulunan sevdiğiniz ama görüntüsünden sıkıldığınız bir ahşap mobilyanız varsa çok kolay bir yolla onu yenileyebilirsiniz.

- İlk önce boyama yapılacak olan eşya seçilir. Daha sonra boyanın daha iyi tutması için zımpara işlemi yapılır. Boyanın daha sonradan dökülmemesi ve daha güzel görünmesi için zımparalama işlemi yapılması gerekir. Aksi halde istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. 

- Bu işlemi yaparken olabildiğince ince bir zımpara kullanmalısınız. Bununla beraber ahşap mobilyada kullanılan ağacın yönüne de dikkat etmeniz gerekir.

- Daha sonra yüzeye ince bir tabaka astar boya uygulamalısınız.

- Bu işlemlerin ardından boyamaya geçebilirsiniz. Boyama işlemi sırasında su bazlı akrilik boya ya da yağlı boya kullanabilirsiniz. Boyama aleti olarakda boyayacağınız eşyaya göre rulo ya da fırça kullanabilirsiniz.

- Boyayı ne çok kıvamlı ne de çok sıvı olmayacak şekilde inceltin. Bu gibi işlemlerde boyanın yüzeye iki kat atılması daha uygun olur.

- İlk kat boyayı sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve daha sonra ikinci kat boyayı sürün. 

BİR YORUM YAPIN 9

Zeynep çoban 4 yıl önce

Zımpara yapmadan sadece astar boya çekip üstünü boyasam olur mu

Toplam 3 beğeni

Ayşe 4 yıl önce

Evim musait olmadigi icin zimpara yapmadan mobilyamin üstüne asdar boya cekip boyasam olurmu.yardimci olursaniz cok sevinirim.çünkü zimpara yapmam mümkün degil.

Toplam 1 beğeni

Rabia 4 yıl önce

Zımpara boyanın yüzeye tutunmasını ve işlemesini sağlar. Hele yüzeyde cila varsa üzerine zımparasız boya yapamazsınız :(

Toplam 1 Beğeni

nur başak 4 yıl önce

mutfak dolaplarını ve sandalyelerini boyadım bu hafta akçalı sprey ile hızlıca yeni gibi oldular tavsiye ederim

Toplam 2 beğeni

hande serser 4 yıl önce

eski mobillya ve ahşaoları atmaktansa akçalı sprey ile boyuyorum yeni gibi oluyor

şevval baysal 4 yıl önce

piyasa da ahşap için kullanılacak en iyi boya markası akçalı sprey

Toplam 2 beğeni

Güler 3 yıl önce

Palet aldim vernikli üstüne de sprey mi yoksa yagli boya mi bilemedim

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun