Gıda maddeleri en doğru şekilde nasıl saklanır?

Yapılan araştırmalara göre ortalama bir aile yılda 5.570 TL'lik gıda maddesini çöpe atıyor. Yemeklerin çöpe gitmesinin en büyük nedenlerinden biri ise yanlış şekillerde saklanmaları ve buna bağlı olarak çürümeleri. Peki, gıda maddeleri en doğru şekilde nasıl saklanmalı? İşte cevabı...

Sebze, meyve ve hazır alınan pek çok gıda daha son kullanma tarihi gelmeden çöpe gidiyor. Ancak yiyecek maddelerinin çöpe atılmasını engelleyerek tasarruf etmek elinizde... İşte sizlere gıdaların en doğru saklanma koşulları...

- Her şeyden önce yapmanız gereken buzdolabında saklanacak gıdalar için buzdolabı soğukluğunun yeterli olmasını sağlamak. 

- Pazardan aldığınız sebze ve meyveleri iyice yıkadıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine koyun. Poşetin içine bir adet havlu kağıt yerleştirin. Poşetin içine yerleştirilen kağıt havlu, sebze ve meyvenin nemini çekerek daha uzun süre saklanmasını sağlayacaktır. 

- Eğer domateslerinizin küflenmeye başladığını fark ettiyseniz domatesleri dilimler halinde kesin ve fırında kurutarak saklayın. 

- Çilek ve böğürtlen gibi orman meyvelerini aldıktan sonra mutlaka sirkeli suyun içinde yıkayın. Daha sonra kapaklı bir kabın içine koyun ve buzdolabınızın en soğuk bölümünde saklayın. 

- Maydanoz ve yeşil soğan gibi sebzeleri eğer hemen kullanacaksanız bir kavanozun içine su koyun ve bu sebzeleri içine yerleştirin. 

- Kereviz, havuç ve turp gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın ve içi su dolu kavanozların içinde saklayın. Bu şekilde saklanan sebzeler şaşırtıcı derecede uzun süre taze kalacaklardır. 

- Muzları sapları ve kabukları ile birlikte saklayın. Aksi takdirde muzlar çok çabuk bozulacaktır. 

- Balığın tazeliğini koruması için ilk önce ayıklayın ve bir buzdolabı poşetine koyun. Daha sonra içi su ve buz dolu bir kabın içine yerleştirin ve buzluğa kaldırın. 

- Kahveyi ışık geçirmeyen opak bir kabın içinde saklamaya gayret gösterin. Kahvenin içine kesme şeker atmayı unutmayın. 

- Pirinç, mısır unu ve beyaz unu daha uzun süre saklamak ve bozulmalarını engellemek için kavanozlarının içine bir adet defne yaprağı koyun. 

- Süt genellikle buzdolabının kapağına konulur. Bu yanlış bir davranıştır; çünkü buzdolabının kapısı her açıldığında süt sıcak hava dalgasına maruz kalır ve daha çabuk bozulur. 

- Peynir ve kremanın daha taze kalmaları için baş aşağı çevirerek saklayın. 

Ocak gözleri nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ocak gözleri nasıl temizlenir?
Paslanmaz çelik lavabo nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Paslanmaz çelik lavabo nasıl temizlenir?
Dekorasyonda çizgili mobilya trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda çizgili mobilya trendi
Gül hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Gül hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0