Nikah işlemleri için neler yapılmalıdır?

Nikah işlemleri yaparken dikkatli olmakta ve düzenli bir şekilde gerekli belgeleri ayarlamakta fayda vardır. Bazen unutulan bir belge işlerinizin gecikmesine neden olabilir. Bu adımda imdadınıza Yasemin.com yetişiyor. Adım adım nikah işlemleri için neler yapılmalıdır? Nikah işlemlerinde unutulmaması gereken belgeler nelerdir? Detaylar haberin içeriğinde...

Evlenecek çiftlerden birinin adrese dayalı sisteme kaydolunan belediye sınırları dahilinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Belgelerin ve resimlerin istenen koşullara uygun olması sorunsuz bir nikah işlemini de beraberinde getirmektedir. Nikah işlemleri için yapılması gereken nelerdir? Hangi yollara başvurulur? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Nikah işlemleri için yapılması gerekenler

Nikah işlemleri için yapılması gerekenler

ADIM ADIM NİKAH İŞLEMLERİ

- Öncelik olarak nüfus cüzdanlarının aslı ve iki adet fotokopi elde tutmanız gerekmektedir.

- Evlenme yaşı nikah için önemli bir kuraldır. 18 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. 17 veya 16 yal için aile büyüklerinin izni ile nikah kıyılabilir.

- Fotoğraflarda 6 adet ön çekim ve 5 adet vesikalık olmak zorunluluğu vardır.

- Aile Hekiminden sağlık raporu alınma zorunluluğu vardır. Nikah işlemleri için uygunluk raporu elde etmeniz gerekmektedir.

- 65 yaş üstü evlenenler için Devlet Hastanelerinden heyet raporu almaları zorunludur.

- Bekarlık soyadını evlendikten sonra da kullanmak isteyenler için 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 187. maddesine göre müdürlük tarafından verilen 2 adet dilekçe doldurularak imzalanması gerekmektedir.

Mahkeme kararının Nüfus Müdürlüğüne onaylatılması ve Nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi alınması gerekmektedir.

- Bekarlık ve doğum belgesi için noter onaylı pasaport çevirileri yapılması zorunluluğu vardır.

- Çok dilli evlenme ehliyet belgesi için Nüfus Müdürlüğü'nden versiyon 2 çok dilli evlenme belgesi alınması gerekmektedir.

- Evlenecek çiftlerin notere gitmeleri veya gidemeyenlerin vekalet almaları zorunluluğu vardır. Evlendirme yönetmeliğinin 17.maddesine göre, “Vekaletnamede kişilerin nüfus cüzdanı fotokopileri arka sayfada onaylı olmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopileri, nüfus cüzdanı bilgilerine göre olmalıdır.”

BİR YORUM YAPIN 0