Evcil hayvanları ev bitkilerinden uzak tutmak için ne yapılır?

Evinizdeki veya bahçenizdeki yeni tomurcuklanan çiçeklerin veya bitkilerin evcil hayvanların hışmına uğramalarına karşı nasıl bir tedbir almanız gerektiğiyle alakalı yöntemler geliştirdik. Evcil hayvanları ev bitkilerinden uzak tutmak için ne yapılır? İşte o yöntemler...

Evinizdeki yeşil bitkiler ve toprak evcil hayvanlarınızın ilgisini çekmektedir. Çiçek bakmayı seviyorsanız ve onları da en az sizin kadar seven evcil hayvanınız varsa, bu durumda dikkatli olmanız gerekmektedir. Hayvanların toprak eşelemesi ve etrafa dağılan topraklar en çok rastlanılan can sıkıcı sorunlar arasında gelmektedir. Pet hayvanlarınızın çiçeklerinize zarar vermesini önlemek için siz değerli okuyucularımızla bazı yöntemler paylaşacağız. Hayvanların bitkilerden uzak durması için neler yapılmalıdır? İşte, evcil hayvanlarınızı bitkilerden uzak tutacak harika yöntemler...

EVCİL HAYVANLAR BİTKİLERDEN NASIL UZAK TUTULUR?

Evcil hayvanları ev bitkilerinden uzak tutmak için ne yapılır?

Evcil hayvanları ev bitkilerinden uzak tutmak için ne yapılır?

Sarımsak yağ spreyi çiçeklerde oluşan beyaz sineklenmeye iyi gelmektedir. Bu yağı çiçeğin köküne ve yapraklarına sıktığınız zaman hem çiçeğiniz rahatlayacak hem de sarımsağın keskin kokusuna hayvanlar yaklaşmayacaktır.

Evcil hayvan bakımı

Evcil hayvan bakımı

- Çiçeklerde oluşabilecek böceklenmelere karşı; karabiber, kırmızı biber, dereotu, zencefil’in de içerisinde olduğu bir karışım hazırlayıp toprağa ekleyiniz. Evcil hayvanların kokudan kaçmaları için çiçeklerin bulunduğu zemine de biraz serpebilirsiniz.

Çiçekler tomurcuklandığı zaman etrafına ince tülden minik kese şeklinde torbalar geçirebilirsiniz. Bitkinin büyümesine yardımcı olurken aynı zamanda evcil hayvanlarınızın yaklaşmasını da önlemiş olursunuz.

- Evcil hayvanların sevmediği kokuların satıldığı spreyleri evcil hayvan eşyaları dükkanlarından satın alabilir ve evde gitmesini istemediğiniz bölgeye sıkabilirsiniz.

Evcil hayvan eğitimi

Evcil hayvan eğitimi

- Evcil hayvanınızı iyi gözlemlerseniz, hayvanınızın hangi kokulara karşı olumsuz tepki verdiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu kokuları gitmesini istemediğiniz bölgelere sprey ile sıkabilir veya toz halinde serpebilirsiniz.

- Evcil hayvanınız bitkilere yaklaştığı zaman onları uyarınız. Uyarınızı dinlediğinde ise sevdiği mamaları vererek ödüllendiriniz.

Fotoğraf nasıl çekilir? Fotojenik olmak nasıl sağlanır? Fotoğraf çekmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Fotoğraf nasıl çekilir? Fotojenik olmak nasıl sağlanır? Fotoğraf çekmenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0