Benmari usulü ne demek? Benmari usulü en kolay çikolata eritme yöntemi

Mutfakta kullanılan yöntemler arasında benmari de yer alıyor. Dünyaca ünlü şeflerin sık sık kullandıkları bu yöntem adeta bizim mutfağımıza da yerleşti. Çikolatanın ısıyla direkt olarak temas etmemesinden dolayı lezzetin değişmeden eritilmesine verilen benmari yöntemine dair tüm detayları bugünkü içeriğimizde yer verdik.

Benmari, Bain Marie Fransızca’dan dilimize geçmiş bir kelimedir.  Fransızca’da Marie’nin banyosu anlamına gelen bu kavram bir pişirme yöntemine verilen isimdir. Isıyla doğrudan temas etmesi istenmeyen besinler için kullanılan benmari yöntemi, en çok da çikolatayı eritmek için kullanılıyor. Çikolatalı pasta ve tatlı yapımında kullanabileceğiniz gibi kristallenmiş yani şekerlenmiş balı çözdürmek için de kullanabileceğiniz bu yöntemin püf noktası kullanılacak kap çok önemlidir. Uygun ve doğru bir tencereyle daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Diğer bir püf noktası ise üst üste gelen iki kabın birbiriyle temas etmemesidir. Dıştaki kabın içine konulan, yani eritmek istediğiniz malzemenin bulunduğu kabın içine su girmemelidir. Buna özen göstermelisiniz. Aksi durumda erittiğiniz malzemeye su karışır. 

BENMARİ USULÜ ÇİKOLATA ERİTME YÖNTEMİ

İlk olarak tencerenin içerisine yarıya kadar su koyun. Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir cam kase koyun. Cam kasenin üzerine çikolataları koyup eriyene kadar karıştırın. Eriyince kullanabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0