Petunya çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Evde petunya çiçeği nasıl yetiştirilir?

Uygun ortamlar sağlandığı müddetçe uzun ömürlü yaşayabilen bu güzel görünümlü narin çiçek Petunyalar, her kadının beğenisini kazanmış bir türdür. Peki, umut anlamına gelen petunya çiçeğinin bakımı nasıl yapılmalı? İşte, yanıtlar...

Umut anlamına gelen Petunya çiçeği, insanlara "Umudunu kaybetme" mesajını veriyor. Her renge sahip olabilen petunyalar, oldukça özel türde bir bitkidir. Güney Amerika kökenli bu bitki patlıcan familyasının Petunia cinsidir. Amazon tarihçesinde Petunia, "tütün" anlamına gelmektedir. Petunyayı sadece bahçelerde değil , balkonlarınızda saksılarda da rahatça yetiştirebilirsiniz. Geçirgen, yumuşak hafif aside kaçan topraklardan hoşlanan bu narin çiçekleri yetiştirmek ve çoğaltmak için sizlerle Petunya'nın bakımı hakkında önemli bilgileri paylaştık...

Petunya çiçeğinin bakımı

Petunya çiçeğinin bakımı

PETUNYA BAKIMI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER;

Petunya çiçeğini rüzgardan korumaya özen gösteriniz. Bu nedenle aşırı rüzgarlı ve sert geçen hava koşullarında, balkon gibi açık alanlarda kalmasına müsade etmeyiniz.

Güneşin dik ışınları alacağı yerlerde maruz bırakmamaya özen gösteriniz. Duracağı bölgenin yarı güneşli yarı gölgeli yer olması gerekir.

Toprağının geçirgen ve yumuşak olmasına dikkat edin. Torflu toprak kullanabilirsiniz. Petunyanın toprağı kuru kalmamalı, hafif nemli olmalıdır. Bu nedenle düzenli olarak sulayın.

Petunya çiçeği bakımı

Petunya çiçeği bakımı

PETUNYA ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Petunya çiçeğini, tohumlardan yetiştirilebildiğiniz gibi kış aylarından itibaren ilk bahar sonuna kadar rahatlıkla ekebilirsiniz. Tohumlar, yarı gölgede ve torflu toprak içerisine dikilirse daha sağlıklı olacaktır.

Kurak bölgelerde yetiştirilen petunya çiçekleri sık sık sulama ihtiyacı hisseder. Petunya tohumunun nemli kalması, tohumdan çıkan bitkinin daha dayanıklı ve güçlü olmasını sağlar.

Petunya çiçeğinin bakımı

Petunya çiçeğinin bakımı

Petunya çiçeğinin tohumlaması için kullanılacak olan gübrenin içeriğinde bulunan; azot, fosfor ve potasyum miktarının eşit olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde bu durum, toprak üzerinde eşitsizlik oluşmasına yol açar. Toprağın bir kısmının sertleşmesi, bir kısmının yumuşaması gibi...

Evde hangi gün ne temizliği yapılmalı? Günlük ev işlerini kolaylaştıracak pratik yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Evde hangi gün ne temizliği yapılmalı? Günlük ev işlerini kolaylaştıracak pratik yöntemler
Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar

İLİŞKİLİ HABER

Çevre dostu bir ev için uygulamanız gereken dekoratif adımlar

BİR YORUM YAPIN 0