En pratik şekilde duvar nasıl silinir? Duvardaki lekeleri çıkaran en kolay 3 yöntem

Ev temizliğinin en zorlayıcı kısmı hiç şüphesiz duvar silmektir. Duvarlar, dışarıdan gelen tozlar, yemek kokuları ya da sigara dumanı nedeniyle kirlenerek renklerini kaybederler. Bizde sizler için duvar silmenin en kolay yöntemini araştırdık. En pratik şekilde duvar nasıl silinir? Duvardaki lekeleri çıkaran en kolay 3 yöntem nedir? Tüm detaylar yazımızda:

Evleri güzel gösteren en önemli alanlar duvarlardır. Ancak duvarlar, sigara dumanı ve toz nedeniyle kirlenirler, hatta bu kirler duvarın üzerinde bulunan badananın renginin değişmesine bile neden olabilir. Duvarların temizliği, sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşamak için belirli aralıklarla yapılması gereken bir işlemdir. Duvarları düzenli olarak temizlemek kalıcı lekelerin oluşmasını da önleyecektir. Ancak duvarları bu kirlerden arındırırken dikkatli olmak gerekir. Çünkü, bazı temizleyiciler duvarlarda bulunan boyanın aşınmasına neden olabiliyor. Bizde sizler için badanaya zarar vermeden duvarlarınızın hijyenik ve doğru bir şekilde nasıl temizlemeniz gerektiğini araştırdık. 

TIKLA: MUTFAK DOLABI NASIL SİLİNİR? EN KOLAY YÖNTEM

DUVAR TEMİZLİĞİ İÇİN EN KOLAY YÖNTEMLER

MALZEMELER:

Bir sprey şişesi
 Su
 Bulaşık ya da yer silme deterjanı
 Silme mop

UYGULANIŞI:

 Öncelikle sprey şişesinin içerisine su ve bir miktar deterjan ekleyin. Spreyi duvarın üst kısmından alt kısmına doğru sıkın. 

 Silme mopla aşağı doğru çektirerek silin. 

2- YÖNTEM:

Kaynar su dolu kovayı sileceğiniz odanın ortasına bırakın. Böylece duvardaki kirler yumuşayacaktır. Bu yöntem için kapı ve pencereleri kapatmayı unutmayın. 

 Odada buhar oluşunca, kendi hazırladığınız temizleme suyuna mopu batırdıktan sonra iyice sıkın. Daha sonra boya yapar gibi duvarlarınızı temizleyin. 

⇒ Bunların dışında duvarlarınızı arap sabunu ve su karışımı ile de temizleyebilirsiniz. 

DUVAR LEKELERİNİ GİDEREN YÖNTEM

 Duvardaki lekeleri çıkarmak için ılık suyun içine biraz arap sabunu ya da deterjan koyup yumuşak bir bezle lekeleri silebilirsiniz. Daha sonra duvarı kurulamayı unutmayın. 

 Mutfak duvarlarınızı temizlemek için hazırladığınız deterjanlı suya bolca tuz ilave edin. Böylece duvarda oluşan yağ lekelerini kolayca çıkarmış olacaksınız.

 Duvardaki tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için ıslak mendil kullanabilirsiniz. Eğer yine leke çıkmadıysa sabunlu pamuk bir bezle fazla bastırmadan duvardan kalem lekesini çıkarabilirsiniz.

BORAKSLI TEMİZLEME SUYU 

Malzemeler:

 4 litre sıcak 
 2 yemek kaşığı boraks

Yapılışı:

 Boraksı sıcak suyun içine koyun ve bir süre karıştırın. Daha sonra bir bulaşık süngerini suyun içine batırarak duvarları silin. Duvarlarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. 

NİŞASTALI TEMİZLEME SUYU 

Malzemeler:

 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
 Yarım bardak sirke 
 4 litre su 

Yapılışı:

 Tüm malzemeleri bir leğenin içinde karıştırın. Daha sonra yumuşak bir bezle duvarlarınızı silin. Duvarlarınızın tertemiz olacaktır. 

En iyi yoğurt makinesi modelleri ve fiyatları 2020

İLİŞKİLİ HABER

En iyi yoğurt makinesi modelleri ve fiyatları 2020
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0